taz
   #21
 3 838     Haugesund     0
Hvorfor vet jeg ikke (forskriftene var nok annerledes for 60 år siden) men, du bør legge inn lufting. Minimum er durgoventil på høyeste punktet.
Men for all del, hvis du ikke i dag har problemer med til tider, lukt, surkling, dårlig drenering i vasken. Så ikke tenk på det.

Allikevel som du sier du holder på å pusse opp. Det er jo den perfekte anledning til å ordne det.
Ja jeg ville lagt lufting over tak med det samme. Er det umulig, kan den legges ut vegg, men da med disse avstandene: Vent. skal og være min. 2m fra nærmeste vindu/vent, og min. 0,5m over samme.
Signatur
   #22
 26     0
Hei folkens. Interessant diskusjon om lufting av kloakkrør. Har sjøl tatt over eit hus bygd i 1980. Der er det kloakklufting med ventil, montert på kaldloftet. Har etterkvart skjønt at ventilen er for at lufta kun skal suges inn i systemet, men ikkje slippe kloakkdunst ut.

Dette har funka heilt greit så lenge vi har hatt huset, men så skjer dette plutseleg: det begnner å ploppe/gulpe i vasken på badet i 2. etg. etter vi skyller ned vatn fra vaskene på enten kjøkkenet og badet (det er felles nedløp fra desse). Det plopper merkeleg kun i vasken på badet. Har fjerna ventilen på utluftinga på loftet, men det hjelper ingenting. Har også prøvd å stake nedover i utluftinga for å ev. avdekke f.eks. ei rotte som har satt seg fast. Virker som det er fritt leide "all the way". Så eg skjønner ingenting eg.

Nokon som kan hjelpe meg ??

   #23
 26     0
Takk for tips. Har tenkt denne tanken... Men kan du da forklare kvifor problemet er som beskrevet, og at det funker som normalt med avløpet fra dusj og do i samme rommet?  Fra første etg er det heller ingen problemer...

Jobber i kommunen så eg kan sikkert få litt hjelp til stakinga i så fall..
   #24
 26     0
Meiner du å stake fra vasken ?    Har prøvd å la vatnet renne leeeenge på fullt her, uten antydning til at vatnet hoper seg opp i systemet. Systemet virker ikkje tett, men det kan være som du nevner at det kan ligge lenger nede i systemet - sjølv om det da burde jo være eit problem for heile huset.

trur eg stikker innom rørlegger i morga, og får litt erfaringstips derifra. Kanskje det er et kjent problem dette
   #25
 715     Bergen     0
Rens alle vannlås på kjøkken og bad.
Dersom det ikke hjelper så staker du fra de forskjellige utstyr. Altså koble av vannlås under vask og stak deg nedover.

Kommer det boblelyder i vasken dersom du bruker wc i 1 etg? (om du har wc i 1etg da).
   #26
 26     0
Hei og takk for tips. Har nylig rensa alle vannlåser på kjøkken og bad i 2. etg uten at det hjalp. Det rare er altså at det plopper kun inne på vasken på badet i 2. etg, og det skjer kun når eg skyller ned vatn fra enten denne vasken, eller vasken på kjøkkenet (som ligger vegg i vegg med badet). Desse har felles nedløp i veggen.

Når eg bruker dassen, både den i 2. etg eller den i 1. etg så skjer det ingenting. Heller ikkje fra dusjen i 2. etg. skjer det plopping.

Merkeleg greier....

No har eg satt inn ein ventil under vasken på badet. Det som da skjer er at ploppinga opphører, men til gjengjeld begynner det å suge inn luft via ventilen. Lyden er innmari irriterandes - så dette må eg til bunns i.

taz
   #27
 3 838     Haugesund     0
Da er røret fra vasket "nesten" (masse hår og guffe som bare slipper vannet gjennom) tett i en liggende flate i veggen, eller akkurat der den går over kanten. Ville nok forsøkt å stake forsiktig fra vasken.
Signatur