147    5    0  

Lyspærer som flimrer i takt med hverandre

 36     Det blide sørland     0
Vi har byttet ut alle seks lyspærene på ei lysekrone nå. De pakken til de nye pærene står det "new led", og det står også, oppdaget vi nå, at de ikke kan dimmes (burde så klart sjekket det i butikken). Lysekronen er koblet til en dimmer.

Etter byttet står alle de seks pærene og flimrer som levende lys, helt i takt med hverandre. Forresten så lar de seg dimme. 

Kan noen forklare hvorfor de flimrer (og det helt på likt), og evt si om dette er skadelig for det elektriske anlegget på noen måte, eller er brannfarlig.

HSt
   #1
 16 024     Sørum     0
De flimrer fordi de ikke er kompatible med dimmeren din, siden det står at de ikke er dimbare så hjelper det ikke å bytte dimmer.  

At intensiteten går ned men de blinker kaller jeg ikke dimbar.

(En dimmer klipper bort deler av sinusen på spenningen og lampe og dimmer må da være enig om å gjøre dette på en måte begge hånterer)
  (trådstarter)
   #2
 36     Det blide sørland     0
Interessant info om sinusen. Det forklarer vel at blinkingen skjer i takt. Er det skadelig på noen måte og bruke pærene? Bortsett fra at man får litt nok av å se flimringen i øyekroken hele tiden😊
HSt
   #3
 16 024     Sørum     0
Vet ikke, men det er jo mulig at elektonikken ikke liker dette og dør før tiden.
   #4
 4 113     Akershus (Follo)     0
Sett inn en glødepære i lysekrona så tenker jeg flimmeret slutter.
At de går i takt er nok fordi det er dimmeren som ikke er beregnet for LED lys. En stk. glødepære kan være nok til å roe den ned.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 36     Det blide sørland     0
Skal prøves, takk for alle svar😊