5 385    72    2  

Komlo: utvide sokkeletg. med garasje og terasse

 1 785     Vestlandet     0
I alle fall eit hus... Komlo: utvide sokkeletg. med garasje og terasse - DSC_1022.JPG - Komlo
Og sånn ser det ut. 

Det er bygd i 1970, og med unntak av taket, er det stort sett ikkje gjort noko med det sidan 1970. Så no får me nok å gjera...
Signatur

   #1
 747     Sandefjord     0
Gratulerer med hus og mye arbeid?

Vi gleder oss til å følge med her på BB.
  (trådstarter)
   #3
 1 785     Vestlandet     0
Takk for det.

Ja, det vert mykje arbeid. Me har ikkje overtatt endå. Men foreløpig plan er drenering og isolereing av kjellar, 50mm utlekting, etterisolering og ny kledning, nye vindu og bygging/utviding av terasse (mot venstre).

Så vert det vel å riva alt utanom pipa i første etasje☺️

Den største utfordringa er at huset ligg i andre enden av landet enn me bur.
Signatur
   #4
 971     Krikaveien     0
Det vet jeg alt om, selv om det bare er 1,5 time å kjøre er det langt nok i blant.

Mitt tips er å bruke en del tid på å planlegge handling og levering av varer, kanskje kjøpe inn et ekstra lagertelt (eller bruke en evt garasje?). Det er mye tid å spare på en god organisering av utstyr og materialer for å slippe å flytte rundt på ting.
  (trådstarter)
   #5
 1 785     Vestlandet     0
Gode tips. No er me der at me planlegg litt laust.
Det er ein liten garasje/bod material kan oppbevarast i. I tillegg kan stort sett heile kjellaren brukast foreløpig.

Før me har fått overtatt nøklane får me berre stått ute og grubla litt.

Det første me har tenkt er at terassen på biletet må utvidast og gå rundt hjørnet til venstre, der største delen vert (kveldssol).

Vurderer då å grava vekk massane på venstr side av huset, der terassen skal stå. Bygga støttemur mot massane på oppsoda og støypa såle. At terassen kanskje kan vera taket på bod eller noko slikt...
Nokon som har ei god løysing på dette?

Her:
Komlo: utvide sokkeletg. med garasje og terasse - mms_20160621_144927.jpg - Komlo
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 1 785     Vestlandet     0
Sett at me byggjer ein veranda om lag 4 - 5 meter ut til venstre frå huset her. Den vert full breidde av huset på kring 7 meter.

Korleis bygger ein det enklast dersom under verandaen skal vera tett bod pp om lag 4 - 5x7 meter?
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 1 785     Vestlandet     0
Tenker fortsatt på dette med altan på venstre side av huset. Eg kunne godt tenkt meg å få denne tett,slik at me får oppbevaring under. Bakken der må då planerast/gravast ut og mur mot oppsida må nok setjast opp. Huset er ikkke drenert,så det må uansett gravast ut til det.

Eg ser for meg fleir alternativ:

1 Støttemur mot massar på baksida. "Vanleg" altan med påler osv oppå, med tett tak under. Enklaste/billigaste alternativ? Evt. kle igjen ei eller to sider med panel.

2 Støttemur mot massar på baksida, samt venstre side.  "Vanleg" altan med påler osv oppå, med tett tak under. Enklaste/billigaste alternativ?

3 Bygga mur på alle sider og setja inn dør/port på framsida. Støypt dekke. Kva gjer ein med tak/terassedekke? 

4 Ta den heilt ut og "utvida kjellaren" mot venstre. Utvendig isolasjon på alle tre sider og mot grunn. Støypt dekke. Dør til resten av kjellar. Tak/golv altan? 

Naboen nedanfor oss har betong på alle sider inkl. tak som er floslagt terassedekke over. Dette er utebod. 

Naboen på sida av oss har satt opp altan, så støypt dekke og kledd sidene med panel. 

Kva tenker folket? 
Signatur

HSt
   #8
 15 988     Sørum     0
Koljern dekke fra foamglas som tak/gulv på terrassen. ([url=http://www.koljern.se foamglas.se]www.koljern.se foamglas.se[/url] fomaglas.no)

Da har du endelig en del av huset som er isolert. Er det virkelig betongvegger i kjeller(kjerneisolert? eller virkelig uisolert ?)
  (trådstarter)
   #9
 1 785     Vestlandet     0
Det såg meget interessant ut. Veit du noko om pris og forhandlarar?

Med min særs avgrens byggtekniske ekspertise, så ser det ut til at grunnmur består av 20 cm betongveggar ytterst (ser merker etter forskalingsplank på utsida) ned ca. 7cm tjukke element med noko porebetong (synlege luftbobler) innerst.
Signatur
HSt
   #10
 15 988     Sørum     0
Foamglas tror jeg selger dette direkte, det er brukt i Norge bl.a. på et museum i Oslo. Jeg aner ikke noe om pris men jeg hadde brukt dette i et prosjekt jeg har vært med på hvis jeg hadde funnet dette tidligere. Skal bygge på en bod med kjøkken over på samme sted etterhvert og planlegger da å bestille dette til terassegulv og gulv under tilbygget. Husk at med denne løsningen får en isolasjon som er totalt beskyttet mot vann og du burde løse alle problem rundt evt lufting av tak og du utnytter hele høyden til isolasjon (kompakt tak). Linket til svenske sider siden info er der. Jeg fikk svar fra Foamglas i Norge på 2 dager når jeg spurte om råd til fundament på hyttebod.