#102
 37     Notodden     0
Var på byggmax i dag og kjøpte underlags papp og "billig" isolasjon,

039 isolasjonen, expanderte rett ut i 10 cm og var helt topp
underlags pappen virka også helt topp, bittelittegrann tynnere enn isola sin
men ellers helt grei.

har kjøpt 037 isolasjonen der før og var veldig fornøyd så nå ville jeg teste ut den yber billige, kan ikke si jeg er skuffa, Byggmax er helt konge etter min mening,

en kan jo selvfølgelig komme over noe dritt og rusk der og men det gjør man visst på
Byggmakker,Maxbo og alle de andre også.


men været er jeg derimot ikke helt fornøyd med om dagen så taket mitt må nok lekke noen dager til Wink

   #103
 177     Telemark     0På hvitt bjelkelag er det nok C24 på Byggmax. På impr. er det C18. Nå er jeg ikke sikker på om furu oppnår C24, det er furu i impr. virke.

Dette kan neppe stemme. Alt mitt impregnerte k-virke (fra Byggmax) er i hvertfall stemplet med C24 (2x6, 2x8).

Jeg kjøpte 4 lengder 48mmx198mm impr. på byggmax Kløfta forleden, merket C18. Har du imp. virke merket C24 var antagelsen min feil. Bakgrunnen for antagelsen er at furu tåler mye mindre bruddlast enn gran. En furugrein knekker uten forvarsel, grana greier du knapt knekke.


er det ikke bare furu som blir brukt til imp?
litt av sporing men hvorfor bruker folk trykk imp kledning? tre virke som blir brukt til imp. er ofte av dårligere kvalitet enn det som er hvitt. så for folk som ikke bor i vannet eller pleier å male huset føre malinga har flasset av så ville jeg valgt ikke imp. er som regel sola som ødelegger kledningen, forråtnelse er ofte resultat av dårlig eller manglende lufting bak kledning.

litt tilbake til topic. de fleste bygge vare handler har 2 prislister. en til proff kunder (byggmestere osv) og en til vanlige kunder. godt eksempel er en kammerat av meg kjøpte noe på byggmaker og fikk mye rabatter som alle gjør. og jeg syntes det var billig og skulle kjøpe det samme. siden jeg jobber som tømrer til daglig fikk jeg det til den prisen firmaet mitt får det til og fikk det enda billigere enn det kammeraten min hadde stått lenge å forhandlet seg til.
   #104
 3 283     akershus     0
Jo det er bare furu som blir brukt til trykkimp. Jeg har en nabo som har impr. kledning på huset og denne er den peneste kledningen jeg har sett. Holder seg pen år etter år kun med oljing nesten uten fargetilslag.

Blir liten koking fra sola med lys farge antagelig.
Signatur
   #105
 471     Kløfta     0
Må innrømme at jeg ikke har handla mye på Byggmax til nå, men etter jeg var en tur innom der her om dagen, skal man ikke se bort i fra at det blir flere. Jeg skulle kjøpe 6 stk nivå- og skjøtelister til dørkarmer.

Jeg var først på Maxbo, og begynte å finne frem antallet og typene jeg trengte. Så da at prisen var 209 kroner stykket. Syntes at det da ville bli i dyreste laget, og dro videre til Byggmax som ligger 200 meter bortenfor (Kløfta)

Der kostet listene 49/59 kroner stykket. Det var selvsagt ikke samme type, men for meg var det akkurat det jeg var ute etter. I stedet for å betale i overkant av 1200 kroner havnet jeg på rett i overkant av 300 kroner.


PH
   #106
 242     Oppland     0
Problemet er at man ikke sammenligner like ting. Betaler man for skrot, så er det det man får. Hvis jeg skal ha ny bil og sammenligner en BMW til 700.000 med en Toyota til 300.000 skjønner de fleste at det blir en håpløs sammenligning. 
Signatur

   #107
 25     Akershus     0

Problemet er at man ikke sammenligner like ting. Betaler man for skrot, så er det det man får. Hvis jeg skal ha ny bil og sammenligner en BMW til 700.000 med en Toyota til 300.000 skjønner de fleste at det blir en håpløs sammenligning.   


Problemet med dette argumentet i denne sammenheng er at Byggmax ofte har akkurat samme tingene som på de andre dyrere sjappene.

Eneste fordelen jeg kan se med å bruke XL-bygg eller byggmakker er at der er det folk som det går ann å spørre om råd og hjelp. svenskene på byggmax kan jo ikke forskjellen på skruer og spiker  ;D
   #108
 3 259     Akershus     0

Problemet er at man ikke sammenligner like ting. Betaler man for skrot, så er det det man får. Hvis jeg skal ha ny bil og sammenligner en BMW til 700.000 med en Toyota til 300.000 skjønner de fleste at det blir en håpløs sammenligning.  


Om noen (du) velger å kjøpe feks materialer fra Moelven hos andre til BMW pris for å være tøff så må de jo få gjøre det.

Så kan vi andre kjøpe Moelven materialer til Skoda pris og bruke resten av pengene på noe annet.
-------------------

Men som sagt tidligere i tråden, håndtverkerne holder seg til kjedene fordi kjedene hjelper håndtverkerne med å holde dobbeltregnskap slik at de kan få mer penger ut av kundene sine.

Og håndtverkerne liker å bli sponset av vanlige dumme kunder uten rabatt som betaler 100% av de kunstig høye prisene.Edit: fra tørr til tøff
Signatur
   #109
 9 677     Kysten     0
Om du har forutsetning til selv å vurdere kvaliteter så er det jo greit. Men alt på Byggmax er ikke sammenlignbart med Byggmakker og andre kjeder. Kan hende de er bra på trevirke, men om det står moelven på er ikke det nødvendigvis et tegn på samme kvalitet. De har nok mange kvaliteter.
   #110
 25     Akershus     0
Det er jo klart, har du overhode ikke peiling på materialer, kvaliteter, hva som skal brukes til hva osv så bør du jo holde deg unna byggmax, men da bør du kanskje også holde deg unna de store snekkerprosjektene  Smile