151    3    0  

Ønsker råd: Rive peisovn og sette inn nytt

 24     0
Overtar et hus i sommer hvor peisovnen (Jøtul s12w) skal byttes ut med noe mer moderne. Gulvet skal også slipes og lakkes etter at peisen er revet. Det er imidlertid noe utfordringer, og jeg har derfor noen spørsmål.

1. Hva er beste måte å rive denne peisen? Den er satt sammen av innsats og et byggesett med omramming (se bilder). Til venstre går pipa og bak peisen er det brannvegg. Går jeg på med hammer og flat meisel for å slikke omramminga fra pipe/ brannmur? Jeg hadde håpet at det er mulig å få delene mer eller mindre hele fra hverandre, uten å ødelegge hele omrammingen.
Ønsker råd: Rive peisovn og sette inn nytt - Peis.jpg - Snikkar
Ønsker råd: Rive peisovn og sette inn nytt - Jøtul s12w.jpg - SnikkarØnsker råd: Rive peisovn og sette inn nytt - Jøtuls12wsett.jpg - Snikkar


2. Skiferhellen foran peisen er felt ned i gulvet. Det betyr at ny peisløsning på en eller annen måte må ta hensyn til denne skiferhellen. Ut fra tegningene ligger hella 62 cm fra bakveggen. Forslag tas i mot med stor takk!
Ønsker råd: Rive peisovn og sette inn nytt - Bilde 26.04.2017, 18.23.34.jpg - Snikkar

3. Vi har sett på to ulike alternativ for hva som skal inn; peisinnsats som kan bygges inn til høyre for pipa, eller en vedovn på samme sted. Men hvordan får vi dette til å fungere best mulig sammen med skiferhellen?
Ønsker råd: Rive peisovn og sette inn nytt - peis hjørne.jpg - Snikkar
Ønsker råd: Rive peisovn og sette inn nytt - Contrura C510 S vit.jpeg - Snikkar
Ønsker råd: Rive peisovn og sette inn nytt - Contrura C510 S vit.jpeg - Snikkar

HSt
   #2
 15 794     Sørum     0
Tanken bak å få ting helt ned er det bare for å håpe at jobben blir lettere ? Jeg vil tro at dette er limt sammen så det ikke er så lett. Hvis den må meisles ned blir det heftig mye støv. Det finnes på Biltema en plastdør med glidelås som kan være inngang til et telt i plastikk. Noen anbefalte å lage undertrykk i teltet vha støvsuger i tillegg.

Mht skiferhellen så stikker den langt ut på gulvet vi erstattet en slik med fliser når vi endret fasong på en slik, vi kuttet parketthullet større. Du ser de har en brannmur bak peisinnsatsen, enten må denne beholdes eller erstattes med en ny.
  (trådstarter)
   #3
 24     0
Takk for innspill!

Ja, tenkte det ville være enklere og ryddigere å få ned delene slik de er satt sammen. Kunne også solgt peisen hvis den hadde vært komplett. Men det er kanskje håpløst? Tenker å sette opp noen vegger av plastduk rundt peisen for å hindre total nedstøving.

Det er vel kanskje beste løsning å flislegge hele området under en ny peis/ ovn, slik som dere gjorde. Brannmuren satser vi på å beholde.