256    5    1  

søknadsplikt? bod->vaskerom

 17     0
Noen som vet hva som gjelder av regler for omgjøring av bod (uregistrert boareale) til vaskerom? Bare å dure på eller må en søke?

L-A
Signatur

Ebe
   #1
 3 877     Vestlandet     1
Man må søke bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel.
Signatur
   #2
 4 907     Tromsø     0
Ofte ser jeg plantegninger for nye hus og leiligheter (altså bygget under gjeldende forskrifter bør vi anta) hvor det finnes rom kalt vaskerom/bod. Er dette rommet da hoveddel eller tilleggsdel?

Jeg ser overhode ikke noen logikk i at et vaskerom skal være en del av boligens hoveddel eller et rom for varig opphold. Det skyldes kanskje at de fleste hus jeg har bodd har hatt vaskerom i råkjellere, der eneste forskjell på vaskerom og øvrige kjellerboder er vannkran, sluk og gjerne en stakeluke i støpejern.

Vaskerommets beskaffenhet er kanskje avgjørende? Dersom vaskemaskinen står på et rom som til forveksling ligner et spa er rommet hoveddel, men hvis rommet ser ut som en bod med sluk, er det tilleggsdel?
Signatur
HSt
   #3
 14 689     Sørum     0
Her vibrerer vaskemaskin litt i dagens vaskerom (trebjelket, sikkert CC 60) så med ubrukt kjeller under så lurer jeg på å flytte ned, KjellTS kommentarer er derfor relevante. For eldre hus var det ikke en forenkling av dette ?
   #4
 805     Asker     0
Huset vi søker nå har vaskerom under terreng. Men det er klart og tydelig inget spa. Men jeg ser også få bad med vindu som bygges idag. Så er ganske sikker på at det ikke er behov for vindu der heller. Men mulig det er andre ting som er relevant. Takhøyde, tilgjengelighet etc.
Signatur
   #5
 3     0
Jeg har gjort det samme hos meg. En råkjeller omgjort til kjellerstue og vaskerom. Vaskerommet ligger under terreng, og har ikke vindu.
Det må søkes om bruksendring til kommunen. En enkel, men dyr sak. Ingen problemer med å få sånt godkjent som primærrom, så lenge man opp oppfyller kriterier som takhøyde, etc.