1,350    18    0  

Har vi råd?

 23     Oslo     0
Vi kjøpte en tomt i Nordmarka i Oslo i 2017. Tomten var ganske dyr (4 mill). Før vi kjøpte tomten undersøkte vi nøye priser rundt dette med husbygging og fant ut at vi skulle klare oss med 4,4 mill å bygge et hus for. Etter å ha vært i kontakt med flere husleverandører sitter vi igjen med inntrykket av at 4,4 er nokså snaut og er usikker på om vi i det hele tatt klarer dette økonomisk. 

Det siste tilbudet vi har fått og det billigste hittil, er på 3.4 mill nøkkelferdig fra ABC hus (tidligere IEC). Huset er forholdsvis nøkternt på 160 kvm 1,5 etg. Da har vi 1 mill igjen i budsjettet til graving og planering, byggestrøm, boring av brønn og evt tilvalg til huset. Estimatene på graving har ligget på 500-600.000, men vi vet at flere av naboene har sprukket skikkelig på gravingsbudsjettet pga vanskelige grunnforhold (mose og myrbunn med mye vann).. 

Hvordan høres dette ut for dere erfarne husbyggere - ville dere turt å gå igang med dette? Kom gjerne med innspill hvis dere har kjennskap til noen leverandører som er rimeligere enn IEC-hus. Vi har allerede vært i kontakt med Fiskarhedenvillan, Mesterhus og Norgeshus som var dyrere..  

   #1
 895     0
Hvordan er muligheten deres for egeninnsats? Du sier ikke noe om antall etasjer/kjeller. Kan deler av huset stå uferdig og tas over tid med betydelige mengder egeninnsats? Men at den andre delen er beboelig? Familiestørrelse/situasjon er jo også en faktor.
  (trådstarter)
   #2
 23     Oslo     0
Takk for svar! Muligheten for egeninnsats er forholdsvis liten med en mann som reiser mye i jobben. I prisen vi har fått oppgitt har vi trukket ut gulv som vi skal legge selv. Besparelsen på å gjøre dette selv var minimal. I verste fall tar vi sparkling og maling selv også og får trukket av enda litt til på prisen, men har fått inntrykk av husprodusenten at det ikke er store penger å spare på å trekke ut diverse - og at det er begrenset hva man kan trekke ut i forhold til hvem som står ansvarlig i søknaden til kommunen.

Det er ingen kjeller på huset og det er 1,5 etasjers hus med 3 soverom. Vi er to voksne og en hund for øyeblikket, men håper jo på større familie i det nye huset..
   #3
 651     0
Har "bygd" to hus- og kostnadene baller på seg..både av nødvendighet og lyst.
Ja, dere kan kanskje klare det- en hel del husbyggere klarer å bygge på mer el mindre trange budsjetter.. men da har man kanskje ikke så stor usikkerhet knyttet til grunnarbeid etc.
Uansett, er alt inkl i nøkkelferdig hus? Har selv bygd med bp- der kom feks baderomsinnredning, klesskap, deler av kjøkken i tillegg. -Og alt man vil oppgradere som feks farge på veggene, annet gulv etc..
- Da må man holde tungen rett i munn, og ta "pakken"som den er, ellers flyr kr fort. Feks el- punkter, downlights , varmekabler etc trekker enormt! Peis- og Div andre ting kom også i tillegg- og så klart alle avgifter til kommune, tilknytningsavgifter for det ene og andre...
- Hvis dere bygger på attraktivt sted er det lettere å øke boliglån litt..og litt..og litt😉
  (trådstarter)
   #4
 23     Oslo     0
Takk for innspill grønnsofa. Ja, det er prisen på graving som kan dra avgårde her og velte hele prosjektet.
Alt av innredning bad og kjøkken er inkl i pakken, har også fått med varmekabler på 2 bad, vaskerom og entre. Vi ser for oss at huset kommer til å bli litt kjipt og at vi må ta til takke med den pakken vi får - vi hadde aldri fått kjøpt hus i det området vi vil bo i uansett da prisene er godt over det vi har råd til.

Spørsmålet blir vel om det er galskap å "satse" på at man klarer seg med en post på 700tusen til graving av tomt.. Ser vel egentlig at vi bør forsøke å få en fastpris på graving, hvis det i det hele tatt er mulig.
   #5
 2,984     Vestlandet     0
Det greiaste er vel å få avklart kor mtkje tomtearbeid, avgifter osv kjem på, så ser de jo fort kor mykje de har igjen på budsjettet.

Om de kun er 2 stk per no, bør det vel vera mogleg å ta ein del sjølv etterkvart.

Det er t.d.husleverandørar som leverer med klar 1. etasje. Då kan de fiksa 2. Aetasje med eigeninnsats på sikt. Då bør det vera rom for å spara ein del.
Signatur
   #6
 476     0
En helt standard utgraving for plate på mark, oppgruset gårdsrom, stikkledninger inne på tomt, el/fiber inne på tomt, oppgruset for terrasse ol. burde havne på 250 000,- eks. Moms.

Hvis det er dårlige masser i grunn kan du forvente toppen 150 kr pr/m3 til deponi, og toppen 250 kr pr/m3 fjellmasse inn.

Når jeg hører 700 000 kr for en enkel enebolig så tenker jeg med en gang kjeller utgraving, lødde murer, asfalt/belegg i gårdsrom.. En virkelig påkostet enebolig 🙂
  (trådstarter)
   #7
 23     Oslo     0
Takk for svar SebbaJ, enig at 700tusen høres mye ut for enkel enebolig uten kjeller. Tomten er paddeflat så det er greit. Glemte å nevne at inkludert i estimatet vi har fått på 500tusen ligger det riving av eksisterende hytte på 100tusen, samt opparbeidelse av vei til huset. Men er grådig vanskelig for en som meg å vite hva man skal se etter når man får et tilbud på graving.

Fikk vel også litt "hetta" når jeg snakker med naboen (hvis tomt grenser til vår) som sprengte graveposten med 100%(!). Fikk et estimat på 500tusen som doblet seg når det dukket opp et svært hull på 8 meter der huset skulle stå...

   #8
 681     Bergen     0
Om du har myrbunn, så skaff deg et 10mm armeringsjern. Sett opp rutenett på tomten der huset skal stå, med f.eks 1x1m ruter. Stikk jernet ned i bakken. Med myrbunn kan du lett stikke 3-4 meter ned for hånd, og gjerne lenger. Du kan da måle hvor mye masser som ligger oppå fjell, og beregne releativt nøyaktig hvor mye som må graves vekk. Jeg vet ikke hvor stor tomt dere har, men om dere kan lagre/bruke massene på tomten vil dere spare mye, da deponi samt bortkjøring pr lass koster en god del.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 23     Oslo     0
Helt genialt tips, takker så mye Smile Svært begrenset hva vi får lov til når det kommer til massene på tomten, i utgangspunktet er det "null inngripen-policy" som gjelder, men vi har dispensasjon på grunn av at det allerede står en hytte på tomten. Kommunen må også godkjenne alt som tilkjøres, og tomten må se tilnærmet lik ut etter bygging som før bygging.
   #10
 174     Stavanger     0
Hør med brannvesenet om de ønsker å bruke hytta til trening, desidert billigste måte å rive på.
Signatur