177    6    1  

Termostat eller varmekabler som er ødelagt?

 4     0
Kom hjem fra ferie og nå ser det ut som om det ikke er liv i varmekablene. Når jeg skrur på termostaten kommer bare et raskt blink, så slukker den igjen, og det skjer ikke noe dersom vi skrur temperaturen opp. Er det da trolig termostaten som er gåen, eller selve varmekablene? Og om det kun er termostaten - hva er ca-pris for å bytte det? Regner med dette er noe man ikke kan gjøre selv. 

   #1
 279     Drammen     1
Da jeg opplevde det samme i fjor sa elektrikeren at det "nesten alltid" er termostaten som er gåen.. Det viste seg å være tilfelle hos meg. Husker ikke hva det kostet, men det var ikke helt avskrekkende (under to tusen vil jeg tro,.).
-Og nei, man kan ikke gjøre det selv (man kan, men skal ikke om man må spørre..).
HSt
   #2
 16 024     Sørum     0
Det døde en termostat her hjemme også, men ser jo at tidligere eier har byttetv1 av 3 før så dette er også trolig en defekt termostat trolig lik aom TS. Før den byttes sjekkes det at kabel er ok.
   #3
 676     0
Stort sett er det termostaten som er defekt. Koster ikke all verden å få bytta, kommer anpå hvilken type termostat du ønsker. Pris avhenger litt av hvor du holder til, men trolig blir du nok fakturert for 0,5-1 time evt pluss bil (og selvsagt termostaten).

Til forrige innlegg; man skal ikke selv om man eventuelt ikke trenger spørre, med mindre du har et relevant fagbrev spikra på veggen samt min. 3 års erfaring med slike installasjoner Wink
HSt
   #4
 16 024     Sørum     0
Jeg skrev ikke at jeg eller TS skulle bytte selv, jeg forklarte bare at den som bytter pleier å kontrollere at kabelen er ok før et slikt bytte og at forrige eier, forhåpentligvis med elektriker, har byttet en fra før.


At jeg personlig ikke nødvendigvis alltid ser at dette trenger å være nødvendig hvis en kan noe er en annen sak,  men jeg pleier ofte å si som en annen her at må en spørre om hjelp bør en i allefall følge regelverket å la elektriker gjøre jobben.
   #5
 15 183     Akershus     0
Dog bedre om en spør, så er det større sjans for at det blir rett eller at en innser at saken bør befordres til en fagmann.
Signatur
   #6
 676     0
Jeg skrev ikke at jeg eller TS skulle bytte selv, jeg forklarte bare at den som bytter pleier å kontrollere at kabelen er ok før et slikt bytte og at forrige eier, forhåpentligvis med elektriker, har byttet en fra før.


At jeg personlig ikke nødvendigvis alltid ser at dette trenger å være nødvendig hvis en kan noe er en annen sak, men jeg pleier ofte å si som en annen her at må en spørre om hjelp bør en i allefall følge regelverket å la elektriker gjøre jobben.

Mente innlegget før deg Wink