(trådstarter)
   #21
 1 321     Østlandet     0
God ide volvo-142!
Men det er ikke sånn at hvis elektrikeren først putter fingrene inn i sikringsskapet så må alt oppgraderes til dagens standard; dvs jordfeilautomater på alt?
   #22
 21 382     Enebolig     0
Nei, generelt er det ved ny kurs eller ved omfattende rehab på en eksisterende kurs, feks varmekabler ol. Og det vil da gjelde kun de kursene man utfører arbeid på, ikke hele tavla.

  (trådstarter)
   #23
 1 321     Østlandet     0
OK, godt å høre!
Da skal jeg gi beskjed om forestående arbeid til min faste elektriker.
Pga avtale om byttearbeid, tar det vanligvis fra 6-12mnd før han dukker opp.
Dvs neste gang Alfa Romeoen hans sier takk for seg og han trenger hjelp!  ;D

Takk for hjelpen, da var enda en utfordring ryddet av veien!
   #25
 1     1
Eg tok kontakt med eit par nettbutikar på e-post angåande levering av Problemløseren (16A sikringsmodul for komfyr). Både http://elhandel.no og http://elby.no/ kunne levere. Prisen var 1150kr pluss frakt.

Fekk elektrikaren til og montere den, og med det var 7000kr til ny kurs spart Smile
   #26
 14 412     Akershus     0
Pussig det med tilkobling. EICO leverer en topp og ovn der topp kobles til ovn og derfra ett felles støpsel. Hele greia kan trekk 7,4 kW.

EICO fabrikanten har ikke noen monteringsanvisning og ingen formening om koblingsmåte (tofas/trefas/230V/400V) eller sikringsskrav.  >Sad Ikke så enkelt med EC og å "følge fabrikantens anvisning og godkjenning" da.
Signatur

   #27
 21 382     Enebolig     0
Da skal produsenten ha tatt høyde for opptil 25A tilkobling på begge produkter. Dette skal stå i spesifikasjonene, og følger det ikke med....så er det ikke lov å selge det i Norge.