237    7    0  

Avrettingsmasse som bulker og sveller?

 2 018     0
Vi skulle bytte sluk på badet, planen var egentlig å bare sveise inn en bit nytt vinylbelegg akkurat rundt slukområdet. Så mye for den planen.
Det viser seg at avrettingsmassen har smuldret opp rundt sluken, det kommer vel gjerne av at fukt har trengt inn mellom vinylbelegget som ligger mot tregulvet og det "nye" som er lagt oppå avrettingsmassen?

Vi har til nå trodd at det var vanlig sementstøp over tregulvet og det var dårlig utført arbeid, da overflaten er en del bulkete. Det virker også som om belegget har løsnet fra underlaget noen plasser. Det er også tydelig forhøyning der varmekablene ligger. Utseende på støpen er veldig lys og ser ikke ut som vanlig sement, så om det er avrettingsmasse så har det altså vært rett i utgangspunktet og så er det skjedd noe galt etterhvert.
Vi må altså fjerne alt og begynne på nytt med avretting og nye varmekabler. Vi ønsker selvfølgelig ikke at det samme skal skje igjen.
Kan det være at det er det eldste vinylbelegget (som ligger mot tregulvet) som er synderen? Andre årsaker?

Som en liten digresjon kan det nevnes at belegget er malt med 3-stjerners gulvmaling. Vi har nå hatt verktøy slengende på gulvet, trødd på gammel avrettingsmasse som ligger på belegget, bøyd på belegget samt brukt varmepistol en cm fra overflaten. Og malinga er like fin!

   #1
 44     0
Det kan være at avrettingsmassen er såkalt håndsparklet på, og at det ikke er gjort godt/nøye nok arbeid da det ble gjort. Derfor har det blitt en bulkete overflate.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2 018     0
Vet du om det er en kjent problematikk med vinylbelegg både under og over avrettingsmassen? Ser ikke ut som det er brukt primer på belegget før støping, burde det ikke vært det?
   #3
 44     0
Kjenner dessverre ikke til om dette er en kjent problematikk med vinylbelegg både under og over avrettingsmassen.
Primer bør alltid brukes før støping.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 2 018     0
Takker for svar. Har nå fjernet hele belegget. Noen plasser fløt det med vann under. Så det spørs om ikke det er vannet sammen med varmekablene som har ført til deformasjonen. Vannet kunne ikke tørke ut pga av begge beleggene, men det berga i alle fall tregulvet under. Så da håper jeg det går greit å la det underste belegget ligge, som en membran. Har noen flere spørsmål før vi fortsetter, så jeg får opprette noen flere tråder.
HSt
   #5
 16 011     Sørum     0
Mange avrettingsmasser tåler ikke vann, med vinyl over var klemming i sluk ok ?
  (trådstarter)
   #6
 2 018     0
Det underste belegget lå noen plasser så vidt innefor klemringen, det nyeste så greit ut. Har sikkert ikke klemt godt nok, den gamle sluken var noe rusten.
HSt
   #7
 16 011     Sørum     0
Er rimelig sikker på at to gulvbelegg i en klemring aldri blir tett så jeg tror du har en av feilene her.