1 222    19    2  

Hvor lang tid tar det egentlig å male et hus (utvendig)?

 222     0
Skjønner at dette virker som et spørsmål i retning av "hvor lang er en tråd), men tenker sånn veldig ca. 
Huset er litt under 100 kvm grunnflate, og ligger i skråning, slik at det på en side er en etasje + oppløft som skal males, på motsatt side to etasjer + oppløft, og gavlvegger som skråner ned på hver side. 

Om man tenker vask, skraping og to strøk maling, for et helt gjennomsnittlig utgangspunkt mtp behov for vask/skraping, hva anslår dere for to personer som feks jobber 10 timer 6 dager i uka? Snakker vi to uker? Tre? Værre/bedre? 

Prøver å planlegge litt sommerarbeid, men har aldri malt et hus før, så har rett og slett ingen aning i det hele tatt...

Alle innspill mottas med takk!

OH
   #3
 195     0
Mener jeg og kona brukte ca 2timer pr strøk på en endevegg i fjor sommer. Mindre hus en deg. Men veggen er ca 7m bred og på det høyeste over 8m.
Dette var kun maling da det var ny ferdig grunnet panel på den.

Hadde også et 56m2 stillas stående på veggen så ikke noen ustabil stige. Det har utrolig mye å si. Jeg personlig føler meg ikke trygg i stige i sånne høyder og da går det sakte.
  (trådstarter)
   #4
 222     0
De som skal male er erfarne med bruk av stige, så den biten går nok fint.

Altså, malte du og kona begge to, slik at to personer brukte kun to timer på et strøk på den ene veggen? Riktignok med stillas, men likevel relativt raskt.

Fant plantegning av huset nå - er ca 12 x 8 meter.
OH
   #5
 195     0
Vi malte begge to samtidig. Hun startet nederst mens jeg startet 1 etg opp på stillaset. Så flyttet vi oss en etg om gangen på stillaset. Dette var da liggende panel.
   #6
 5 027     Tromsø     0
Mine erfaringer:

Huset vårt har omtrent samme grunnflate, to fulle etasjer, loftsgavler, høy kjellermur på østsiden. Vi begynte å male i 2011, og var ferdig i 2013... Men da var det ikke gjort noe siden kledningen var ny i 2000, sannsynligvis brukt dekkbeis, og sørveggen var svært værslitt. Vi hang i stigen og skrapte og grunnet sørveggen kvelder og helger i to måneder. Deretter leide vi lift ei helg, og rakk sørveggen + østveggen. Neste år tok vi vestveggen som har lav mur og ikke tilgang for lift, med stige. Det tredje året hadde vi lift igjen, og tok den noe falmede men eller lite slitte nordveggen.

I år går vi løs på sørveggen igjen. Nå er det lite eller ikkenoe behov for skraping. Regner da med å vaske med kraftvask på pumpekanne + hageslange en helge-ettermiddag, og leie lift helga etter, og da går hele helga til to strøk på to vegger, eller ett strøk på hele huset.

Lift er veldig nyttig, både for sikkerhet og for å spare tid. Vi har annen farge på vindusomramming og hushjørner og vindskier enn vegger, man sparer sikkert noe tid om alt har samme farge.
Signatur
   #7
 21 435     Enebolig     0
Vanskelig å si når man nevner "skraping."
Tipper 2 uker effektiv arbeid ut fra de opplysningene som er gitt. Legg til en uke med dårlig vær, og bor man i Bergen er det vel bare å dekke til med en gang.

  (trådstarter)
   #8
 222     0
Ja, skraping er litt bingo - vet ikke hvor galt det evt er før man begynner...
Vi har staffasje i annen farge enn huset, så blir jo litt mer tid der...

Skulle gjerne hatt lift, men det er vanskelig å komme til der vi evt trenger den, så derfor blir det altså stige...

Blir i overkant spennende og se om været spiller på lag, men sånn er det i dette landet... 🙈

Her skal det uansett jobbes i ett strekk med innleid (hvit) hjelp. De er ikke utdannet malere, men meget handy og med masse erfaring, så da jobber de jo mer effektivt enn om jeg og mannen skal prøve å gjøre litt på kvelder/helger med barna på slep...
TSt
   #9
 2 624     1
Det er ordet skraping som er det store spørsmålet her, hvor mye det er behov for dette. Samtidig er det ekstremt viktig siden en må holde malefrekvensen nede. Der jeg bode før var det et nabohus vi kunne sammenlikne med. De skrapte aldri grundig og hadde derfor et evig mareritt. Maling 2 eller 3 hvert år med flekking i mellom. Vi hadde også dårlig utgangspunkt men valgte å gjøre grundig jobb. Da holdt det også slik at jeg malte bare huset en gang en gang i de 15 årene jeg bodde der. Burde nok vært tatt på nytt da.
Vaskes, skrapes, sopp og algedreper, tørk av denne, grunning, 2 strøk innenfor 14 dager er min oppskrift på noe som holder.
Har gjentatt dette med et annet prosjekt som nesten så helt håpløst ut, nå er det 4 sommer etter maling og ser bra ut selv om mange mente at panel matte byttes så flasset som det var. Huset var ikke vedlikeholdt på 24 år. Da inkluderte skraping bruk av båndpusser. En uke på en kjempestor langvegg. 2 personer malte veggen senere på en dag med rullestilas, strøk 2 går mye raskere men er vanskeligere siden en ikke så lett ser hvor en har tatt.
  (trådstarter)
   #10
 222     0
Ja, vi tenker og at grunnarbeid er viktig. Meningsløst å hoppe over/gjøre det halvveis!