516    9    3  

Pusse opp skammalte profilerte lister

 6     0
Hei hei

I nylig overtatt bolig har tidligere eier malt fort og gæli på de profilerte listene rundt dører, vindu osv. Det er tydelige merker av rennende maling, hår fra pensel, spikerhull og lignende. 

Jeg ønsker å gjøre disse fine igjen, hva tenker dere er den beste eller mest effektive strategien? Ønsker et pent resultat. 

Fjerne malingen? I så fall hvordan? Jeg mistenker at det er bare er malt i en omgang siden spikerhullene er såpass tydelige. 

Pusse? I så fall hvordan bevare profilen? 

Takk for alle svar!

   #1
 64     0
Hei

Først må du ta ned lister fra karm, gulv osv.

Du har ikke vurdert å montere nye lister?

Jeg har pusset lister før og da brukte jeg sandpapir, går fint det men lit knot er det 😉

  (trådstarter)
   #3
 6     0
Har testet litt med slipesvamp, men den blir full av gammel maling på et øyeblikk, så må jeg skylle den. Eller er det en bedre måte å rense den på?
   #4
 1 385     Oppland     0
Det enkleste er og bare bytte listene med nye... pusse ned profilerte lister er tidskrevende, og ofte så løper man bare profilen rund Sad
   #5
 704     Oslo     1
Enig med mpater.
Det finnes mange firmaer som har spesialisert seg på produksjon av lister med all verdens profiler.
Personlig kjenner jeg en flink mann, med en avansert høvelmaskin, som kan produsere profilerte lister
maken til de du har ...
   #7
 504     Helgelending i Østfold     1
Duxola malingsfjerner.
Her er det nemlig veldig fort gjort å ødelegge profilen, så med mindre du får til å lage en skrape med riktig profil og helst som tar styring på noe så er malingsfjerner og plastskrape+messingbørste veien å gå.
Om listene er av nyere dato, altså ikke verdifulle på noe vis er det kanskje enda bedre med varmluftspistol.

HSt
   #8
 16 006     Sørum     1
Det er mye jobb med varmluftpistol løsningen også. Både skraping og pussing. Dette å ikke pusse på skarpe hjørner av listverket er alltid et problem. Har aldri brukt en rund sikling som over, men brukte flat til å fjerne overflatebehandling på et vindu så kanskje brukbart.
  (trådstarter)
   #9
 6     0
Oppdatering: Har prøvd med varmluftpistol og skrape på en dør. Det tar tid, men det blir bra.. Har bestemt oss for å gå til innkjøp av en Speedheater, det blir nok effektivt på listene!