116    0    0  

Lage benkeplate av forskalingsplate

 177     0

Hae fått en lysende (?) idé: bygger nytt kjøkken med svært begrenset budsjett, og jeg tenker den nesten fem meter lange benkeplata kan lages av forskalingsplater. Jeg så en slik løsning på arkitektenes hjem, og jo mer jeg tenker på det, jo smartere virker det. De er så klart vannbestandige, billige, og helt greie å jobbe med.
Men jeg har to ting jeg er usikker på:

Når man oljer trebenkeplater, er det mye snakk om å bruke en "foodsafe" olje. Men forskalingsplater er jo ikke lagd med tanke på matlagning. Men det kan vel ikke være så nøye, så lenge man ikke bruker selve benken som skjærefjøl?

Vi har ikke bestemt oss for hva slags kum vi skal ha enda. Før hadde vi heltreplate og underlimt kum, det var kjempefint, fornøyd med den løsningen. Da limte vi kummen til plata, men skrudde den grundig fast i tillegg. Usikker på om dette funker på en finérplate, som forskalingsplater jo er. Såret i plata kommer til å trekke til seg vann, plata tar enkelt til seg fukt og kan gå i oppløsning: ugunstig uansett, men spesielt trist om det er festet en tung kum i den sviktende plata. Men jeg tenker at det kanskje er mulig å lime igjen såret? 

Noen som har erfaring med dette? Innspill tas imot med takk!