1,372    9    0  

Drenering umulig?

 72     0
Det er vel ingenting som heter umulig å våre dager. Spørsmålet er om det er hensiktsmessig å gjennomføre det med tanke på tid og penger. Hva mener dere?

Jeg og samboeren har kjøpt hus utenfor Bergen fra familie og planen var å flytte sommeren 2017.
Huset er fra 1931 med tilbygg fra 2000. Huset ble renovert både utvendig og innvendig på denne tiden så huset er i bra stand. Men så er det store 'men'. Kjelleren er preget av kjellerlukt og saltutslag på vegger. I grunn bare veggen som er nord vest som har det største problemet. Huset er i følge svigerfar sprengt ned i fjell, noe som kommer til å gjøre drenering ekstra vanskelig. Men det største problemet er at tilbygget er støpt på mark (gravd ned til de traff fjell og fyllte med stein) mens i gamledelen er det full kjellerhøyde. Er det noen som har forslag til hvordan dette kan løses? Å undergrave nye delen blir ikke aktuellt.
Jeg tror at det ikke skal være problem å grave rundt huset markert i gult da denne delen av muren ikke er mer enn halvdekket av jord. Men siden av huset markert i rødt er jo problemområdet. 
Vist man finner bare fjell når man begynner å grave, kan da wiresaging være et alternativ? Eller vil det bli for dyrt?

Planen var jo å bruke kjelleren for fremtiden og få et sunt miljø der nede.
Drenering umulig? - 07-03-2016 14-38-50dren.png - kols

jaf
   #4
 6,305     tromsø     0
Grav et hull på den fuktigste plassen så langt ned du kommer. Sette en betong kumme på 60cm og pumpe ut ? Med litt hugging vil det være enklere å finne ut av det. Når er kjellergulv støpt? Ofte bare pusset gulv. Vanlig før å støpe murer og sette opp hus. Pusse gulv etter at huset er ferdig. Gamle gulv er gjerne 2,5-4 cm. Nye gulv er duk nederst, singel, 20 cm isopor og radonsperre mellom isopor. Har du bilde av kjeller innvendig ?
  (trådstarter)
   #5
 72     0
Gulvet ble nok støpt etter grunnmurene, rett på mark. Så at du sier 2.5-4cm stemmer nok ja. Her er ujevnt gulv. Skal få tatt noen flere bilder i begynnelsen av neste uke og legge ut. Er ikke hjemme for øyeblikket.
Opprinnelig var jo planen å grave frem alle murene, isolere med isodren og legge drenering. Senke kjellergulv, få lagt drenering og isolere. Men blir jo vanskelig på deler av bygget når tilbygget ikke er like lavt i grunnen som resten av huset.
jaf
   #6
 6,305     tromsø     0
Ved senking og 20cm isopor, gjerne blå styrofoam og tykk radon duk i mellom kommer ikke mye fukt opp. Den blå isoporen er jo tett i seg selv, Lukkede porer og tåler å være nedsenket i vann. Når en tar opp det tynne gulvet, så klarer en ofte å finne løsning på eventuelle problemer etterhvert.
   #7
 16     0
Hei

Hvis du har lyst på et annet alternativ, så kan du bruke Betongtett.
Vi har hjulpet mange kunder med å unngå drenering i fortiden. Med å påføre Betongtett vil du både utbedre og stoppe fremtidig inntrengning av vann.
Hvis det er snakk om store mengder vann som presser mot veggen bør du drenere, men hvis ikke er Betongtett en god løsning.
Signatur

HSt
   #8
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Igjen til kapilærtetting er fuktstopp o.l. ok til vannlekkasjer er ikke produktet egnet. Det er denne "overselling" av produkter jeg ikke liker. I TS problem virker det som det er skrånende fjell inn mot hus. Men er det KUN kapilær sug så kan dette påvirke dette positivt.
   #9
 204     Oslo - Landsdekkende     0
Dette kan være en jobb for vårt system, MEN - vi må ha ta en befaring for å se om EPS vil fungere som det skal, evt om det må foretas andre utbedringer i tillegg.

Kontakt vår mann i Bergen, Anders direkte for mer informasjon, evt avtale en uforpliktende befaring.
Sender ham kopi av denne tråden så han er forberedt.
Signatur