274    4    0  

EPS

 2     0
Har nettopp installert EPS (elektro osmose) i kjeller pga fukt/saltutslag , men har ila de første 30 dgr fått en dårlig følelse for resultat og innsalg kontra målinger. Da selger/montør tok første gangs målinger ( med fuktmåler HPM 2000) ble de bare opplest for meg uten at jeg selv så resultatene. Dagen etter ba jeg montør komme tilbake og ta en ny måling slik at vi begge hadde sett referanseverdiene.Dette var han ikke særlig interessert i, hvilket gjorde at jeg selv kjøpte et Protimeter Surveyer til nærmere  kr. 7000,-. (har selv jobbet med div. måleinstrumenter i laboratorium i ca. 20 år så erfaringen er der)Ba ham ta med nøyaktig det samme instrumentet ved sluttmåling,men han dukket da selvfølgelig opp med et annet instrument. Jeg tok deretter målinger hver dag i 1 mnd.. 20 timer etter at vedkommende hadde vært der første gang målte jeg 60-70% lavere verdier en han hadde gjort. Konfronterte ham med dette ved siste gangs måling. "Dette opplevde vedkommende nesten hver gang ved installering"???? Selv ved siste kontroll målte jeg parallelt med ham og fikk 15-20% høyere verdier, hvilket for meg bekreftet at det var ikke noe forandring i det hele tatt, totalt sett.
Er det noen som har fått installert systemet og hvilke erfaringer sitter dere igjen med? Svar fra evnt. selgere er unødvendig.

HSt
   #1
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Hvor fuktig var det i kjelleren når du startet ? mener %RF i luft ?

Jeg har en eller annen feil i ene kjellerveggen her, men jeg trenger ikke avfukteren i gang i vintermånedene, når temperaturen ute øker så må den slås på igjen.

Kom fukten fra bunn av veggen eller er det egentlig direkte fuktgjennomslag ? Hva er grunnmuren laget av. Min er gamle Leca typen fra '87.

Jeg har ingen erfaring selv med EPS system, men du kan jo søke deg frem til at jeg ikke er i salgsteamet deres ... Jeg er skeptisk til høy pris på levert vare. Brukt på riktig sted på riktig problem så tror jeg imidlertid at produktet kan virke. Men spørsmålet er om ditt hus lever opp til den beskrivelsen.

  (trådstarter)
   #2
 2     0
Luftfuktigheten ble ikke målt, men verdien 3-4 mm inne i murveggen ble målt til WME 24% av meg og 90% av installatør (hvilket det i etterkant for meg betyr at den er søkk våt , hvilket den aldri har vært. Vi opprettet 4 målepunkt hvor 2 har gått betraktelig opp og 2 litt ned (selv opprettet jeg 14 stk. hvor det totale bildet endret seg fra snitt på 29% første dag opp til 34% siste dag). Prosenten var som forventet høyest nederst på veggen pga oppsug. Muren er fra 1948 og har litt innblandet sprengt stein. Skepsisen er mye pga høye måleverdier og forundersøkelsen om det i det hele tatt er verdt å installere. (da med henblikk på salt som leder strøm og Ph verdier) som gjør utslag på sluttresultatet. Er helt enig vedrørende pris.
jaf
   #4
 6,305     tromsø     0
Godt jobbet tammy ! Har bare vært på visning i et hus med systemet. Der trengtes det god gammeldags drenering. Det mente megler også.Etter å ha lest reklamen/dokumentasjon på esp, (link til dokumentasjon, forskningsrapport) så hang jeg meg opp i at esp ble utviklet for; Å holde fuktighet under 95% i gruver. Det er jo langt over hva en ønsker å ha i huset. Grunnmur hus fra 1900-1960 er jo murt av forskjellige ting som; Naturstein, skjellsand og noen uten armering og andre med. Jeg forstår ikke hvordan esp kan fungere på så forskjellige materialer. Min erfaring er at jordfuktig masser holder seg på 100% fuktighet og strøm vil gå overalt i slike masser? esp kan sikkert virke, når konstruksjon er tilpasset esp og esp er koblet til armeringen før støping?
Siste redigering: Monday, March 20, 2017 5:42:33 AM av jaf