#21
 192     Troms     0
Dette Betongtett, kan det brukes på en innvendig lecamur? Har "litt" fukt i et lite kjellerrom med lecamur.

   #24
 59     0
Prøver å blåse litt liv i denne tråden igjen. .

Vi vurderer EPT isteden for å drenere vårt hus. Prisen ser imidlertid ut til å ha fordoblet seg siden dette var et tema på forumet sist - har fått et anslag på ca 140 000. Hvis noen har erfaringer med EPT, hadde det vært fint hvis de kunne dele dette.

Ved drenering kan en jo samtidig isolere grunnmuren. Dette er ikke mulig dersom en satser på EPT - noe som burde tale for at en velger å drenere?
   #25
 1     0
Vi har netopp kjøpt oss et murhus fra 1958. Det er påvist noe fukt i kjeller. Vi har tenkt å inrede kjeller med kjellerstue, men er usikkre på hva vi må gjøre for å holde den tørr. Var idag på Hus messe i Tønsberg og møtte der to representanter for "EPS fuktfjerningssystem" og "Mikropol Impulsgiver". Begge hevder at drenering ikke er nødvendig og at deres produkter fungerer perfekt- dessutom så er de MYE billigere enn alternativerne. For gott for å være sant tenker jeg. Har nå suttet en stund forran pc-n og prøvd å finne en eller annen form for seriøse diskusjon kring temaet, men finner i prinsipp inget. Hvis disse systemene nå er så bra, hvofor har jeg aldrig hørt noe om dette førr?

Er det noen som har erfaring fra disse systemene?

Ps, huset er bygget delvis på berg og tomten skråder lett.
   #26
 299     Lofoten     0
Drener rundt huset istedet.Aner ikke prisen på disse greiene du skriver om,men drenerer du så kan du isolere muren på utsiden.Denne løsningen er best hvis du har planer om å innrede kjelleren.
Signatur

   #27
 27     Eydehavn     0
Dette kan jeg endel om!  Kjenner både EPS og Mikropol, og det er i alle fall en fyr til som driver med et tilsvarende produkt.

Det er en meget viktig faktor her som er avgjørende for at dette skal virke, og det er at fukt problemet er "oppadstigende fuktighet pga kapillær-effekt".  Dvs at muren suger fuktighet opp fra underlaget.

Jeg installerte et slikt system, 20 laken, men det løste ikke problemet helt. Det hjalp noe, men det var først da jeg omsider gravde opp rundt huset (fra 1930) jeg skjønte hvorfor det ikke ble helt tørt. Det rant vann inn mot muren, i tillegg var muren gammel og tildels smuldret bort. Graving, drenering, knasteplast osv er ofte eneste løsning, men elektro-osmose (som systemet benytter seg av) kan fungere meget bra i gitte tilfeller.

Eks, god betongmur i flatt leirholdig område. Betongen suger til seg vann, dette kan en elektro-osmose løsning håndtere. God drenering fra takrenner osv er selvsagt en utfordring.

Mikropol har en meget elegant trådløs løsning, med måling og dokumentasjon av fukt-reduksjon i veggene. Garanti også. Dette kan anbefales med gitte forutsetninger, da slipper du graving og kaos, men er avhengig av at systemet står på hele tiden. Trekker nesten ikke strøm, men det er jo da altså et aktivt system.

Det er ikke for godt til å være sant - men for den som ikke kjenner så godt til osmose, eller ioniserte vannpartikler - så skjønner jeg at det er litt virent å forstå!

Lykke til!   #30
 253     Midt i norges hjerte.     0
Spørs om vi kommer til å gå for drennering. Siden prisene de oppererte med, viste seg etter en stund at var uten moms.