459    12    2  

Gulv i kjeller

 6     1
Har noen spm til de som har god peiling på å støpe nytt kjellergulv?
Vi har et tilbygg til kjelleren i bunnen der er det nå pukk (usikker hvor mye de har fylt, mulig de har tatt i litt for mye). Arbeiderne sier at takhøyde kan bli 210-220 cm i nye delen. Den nye delen av kjelleren styrer hvor mye vi skal pigge opp i gamle delen som har takhøyde 205 cm. Det var dumt vi ikke sa ifra de skulle grave dypere i nye delen med en gang, men det var mye arbeid som pågikk samtidig så vi tenkte ikke noe på det. Vil bli glad hvis vi kan få til ihvertfall ca 215 cm i kjelleren. Hva slags lag trengs over pukk? og hvor mye? Det må være holdbart men samtidig bygge minst mulig?! Hva anbefaler dere?, svar meg gjerne detaljert Smile

jaf
   #1
 4 201     tromsø     0
5cm styrofoam i 2 lag med plast øverst er vel det som bygger minst. Gulv spon over. 22 milimeter ? eventuelt parkett/laminat over. Ville ikke hatt tett belegg på spon. Ville hatt noe som "pustet" over spon.
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Jaf: nå er det pukk der. Så du tenker 2 lag med isolasjon styrofoam tilsammen 10 cm, gulvspon 22 cm, duk som puster så korkgulv/parkett. Det må jo være støpt betong et sted på kjellergulvet? Hvor mange cm bør en ha? Slik jeg ser det kommer vi ikke under 15 cm lag med gulv over pukken?
  (trådstarter)
   #3
 6     0
Noen flere god råd blir jeg glad:) på rommet som skal bli til bad pigger vi mer slik at det blir plass til varmekabler.
  (trådstarter)
   #5
 6     0
Her, er et bilde. Blir nok ikke aktuelt å ta bort pukk nå dessverre. Dette er et rekkehus og takhøyden i kjelleren har aldri vært høy. Synd vi ikke ba de grave dypere, da vi faktisk kan pigge mye ift til andre i rekken. De fleste har soilrøret rett under kjellergulvet, men vi ligger langt ned i terrenget, så soilrøret ligger langt ned. Uansett ville bare vite hvordan legge gulv som er solid og bygger minst mulig? Hvorfor snakker alle om å støpe betong på kjellergulvet hvis man ikke trenger det?
Gulv i kjeller - IMG_0146.JPG - Sahara
jaf
   #6
 4 201     tromsø     1
Så lenge det er skikkelige fundamenter, så har ikke gulvet en bærende funksjon i praksis. Gulv på grunn er godkjent uten støp. Logikken er at huset er nedbrent før sponen er opp brent. Isolerer godt gjør det også. Betong "sluker" varme og strøm og er dyrt å "drifte". Betong krever også gulv varme i praksis.
HSt
   #7
 15 765     Sørum     0
Men hva viser bildet ? Det er da ikke normal pukk utseende dette her ? Har det vært stående vann her med jordmasser tilgjengelig ? Eller er det noe rester fra støpingen som har flytt utover som gjør at det ser så rart ut ?

  (trådstarter)
   #8
 6     0
OK. Da skal jeg foreslå å ikke bruke betong da. Gjøre det på den måten som nevnt over. Har ikke tenkt til gulvvarme der, men legge korkvinyl fra Wiklanders som ikke skal være så kaldt gulv. Spør mulig rart men hva med badet som skal lages i samme kjeller, kan en gjøre det på samme måte som nevnt over? Det ser rart ut fordi det har vært et betongsage firma som har sagd opprinnelig vegg, da rant det vann sammen med murpuss.
jaf
   #9
 4 201     tromsø     0
Badet bør ha 10cm (styrofoam?) og 5cm støp. Siden badet skal ha varme kabel ? Klarer du å ha 10cm styrofoam, bør kork være godt egnet.
  (trådstarter)
   #10
 6     0
Tusen takk😃 Da vil det bygge totalt ca 13,3 cm inkl Wicanders Korkgulvet. Badet blir mye mer pga varmekabler i støpen, membran og fliser. Det er ikke noe problem da vi pigger mer akkurat på badet! Holder det med 5 cm støp hvis en skal ha badekar der og vaskemaskin/tørketrommel? Leste et sted noen diskuterte at så lite støp ikke ville holde tyngden. Det er vel nedre sjikt?