1,160    10    2  

Støttemur forskalingsblokk

 160     rådal     0
Er det noen som vet hvor høyt man kan bygge forskalingsblokk støttemur selv? Det skal søkes kommune om tillatelse.

Ser det står forskalingsblokk dokumentasjonen at det er beregnet opp til 2,4meter. Er dette med eller uten fundamentet?

HSt
   #2
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Det bør ikke være problem å få lov å bygge så høyt en vil, men en må dokumentere hvordan en tilfredstiller krav om å vite hvordan dette gjøres. Har bekjent som nettopp fikk godkjent et kjeller ombygging prosjekt med stor port o.l. han hadde lagt ved beskrivelse av NTH fag samt lagt ved side med statikk beregninger fra en byggingeniør. Han hadde langt fra byggfsg utdanning. En annen bekjent skrev at junior var utdannet tømrer og fikk ansvarsrett uten spørsmål.
   #3
 395     0
Ja, man kan selvsagt søke om ansvarsrett om støttemuren havner i tiltaksklasse 1. Hvilken tiltaksklasse muren havner i er avhengig av grunnforhold, plassering, høyde etc. Utifra innledningen i SAK10 §9-4 så krever tiltaksklasse 1 f.eks at muren er under 2m høy, har enkle grunnforhold og at muren ikke får noe trafikkbelastning.
  (trådstarter)
   #4
 160     rådal     1
Får ta meg en telefon / mail til kommunen. Er ikke vits at jeg setter igang med å søke selv visst jeg ikle får bygget den opp til 2 meters høyde. Det er ingen trafikk belastning, og lite trykk fra massene bak da det er 1,5 meter ca til fjell bakom muren
   #5
 24,668     Akershus     0
Så lenge tilbakefyllingen er drenerende masser høres dette kurrant ut. Omtrent som en ordinær grunnmur på utsprengt fjelltomt?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 160     rådal     0
Ja i mine øyne så blir det det. Tomten er på en haug, så det blir mye det samme som du sier. Jeg har en god del håndstein som jeg skal hånd stable bakom muren for å få det bort. Ingen ting drenerer bedre en det.
  (trådstarter)
   #7
 160     rådal     0
Er det noen som har søkt som selvbygger for å bygge forstøttningsmur forskalingsblokk ?.

   #8
 4,110     Akershus (Follo)     0
Pass på at du planlegger for drenering så du ikke lager en demning bak muren!
Det hjelper ikke med drenerende masser om ikke vannet har noen vei å renne ut.

Jeg fikk min søknad gjennom med laud. Da la jeg ved snittegning som viste hvordan jeg skulle fundamentere og drenere muren med bakfylling (stablemur på armert betong fundament). Jeg måtte søke da det er i grensen mot nabo. Det er mennesker som vurderer søknaden, så det hjelper nok å illustrere at du har gjort hjemmeleksen mht. utførelsen. En taggete strek på plankartet viser ikke at du har en god plan for utførelsen.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 160     rådal     0
Hva er laud?.
Ja jeg tenker å legge ved godt med tegninger som viser at her et det ting gjennomtenkt på forhånd.
Legge ved snitt tegninger, med tilhørende mål, tegning fra luft og front. Samt tegninger av fundament med mål.
Forskalingsblokk er SINTEF godkjent så tenker jo å legge det den godkjenningen også.