561    6    2  

Pussemaskin

 324     Karmøy     2
Vet ikke om andre har noe interresse av en slik valsepussemaskin, for større bredder og lengder. Men hvis noen skulle finne på å prøve seg selv, så skal eg prøve å beskrive hvordan eg gikk frem. Dro hvertfall ut og henta hjem en sånn gammel klesrulle, med 50 cm ruller. Første og beste, som ble gitt bort, i nærheten, på finn.no, og demonterte denne. Målte akslingene, både på rullene og en motoren, som eg ville bruke. Bestilte delene for reimdrift. Også hadde eg en ide om sånn 4 punkts lift til bordet, så eg bestile noen mindre kjedehjul i samme slengen. 4 punkts lift, er i teorien bare 4 stenger med trapesgjenger, som alle er forbundet via en kjetting. Og når Du dreier det eina punktet, så dreies samtlige. Trapesgjengestang, og muttere, fikk eg bestilt via en lokale forhandler. Kjettingen fant eg på Biltema. Motoren hadde stått på en dreiebenk, og tror den går nårmere 1500 rpm. Eg ville ha borrelås på rullen, og fant noe borrelås og pussepapir med 40 korning, på ebay første gangen, som eg bestilte. Siden har eg funnet mer fordelaktige priser, og bestilt både 80 og 120 korning, fra www.carls.nu. Jommen santen vise det seg at disse også har borrelås på rull

Samtidig med dette prosjektet, kom eg på at eg ville teste en sånn cyklon, til å skille ut partikler i støvet, da det har visst seg at filtrene på de støvsugerne eg har, pleie å være fullpakket i støv. Søkte og fant cyklon, til den nette sum av knappe 150, så bestilte like godt 2. Den ene monterte eg på en 50/60 liters plasttønne, med løst avtagbart lokk. La inn gummipakning i lokket, for tetting, så når maskineriet går, og det er vakuum i systemet, er det ikke nødvendig med ytterliggere låsing av lokket. Og separarer støv gjør det, så lenge undertrykket ikke er voldsomt. 
 

Pussemaskin - IMG_20170502_154408970.jpg - BLADE   #1
 214     0
Imponert. Helt i min stil det her..Smile
Signatur
   #2
 889     Trondheim     0
Stilig!
Hvordan fungerer den i bruk?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 324     Karmøy     0
Kinne i gang, og dytter innover. Matehastigheten gir seg selv. Siden eg har borrelås på rullen, så er det noe som kan komprimereres, så eg kan mate to ganger igjennom, uten å justere for å få med "alt". Eg lagte den opprinnelig fordi eg prøvde meg på å lage ei skjærefjøl, og for å få den beine, så brukte eg overfresen, på begge sidene. Fresen lagde for mye merker, som eg brukte lange tid å bli kvitt. Nå holder det med at eg benke den eina siå, også pusse eg resten. Stod til forventningene så langt.
  (trådstarter)
   #6
 324     Karmøy     0
Godt verktøy er halve jobben.
Pusse lenge nok, så blir det vel bra.
Pussemaskin - IMG_20171218_120129199.jpg - BLADE