(trådstarter)
   #52
 451     0
Takk for tilbakemelding elias:).

Pønsker nå ut et "drill press table" - treplate med skinner for fastklemming av emner og anlegg for boring i tre.
Signatur
   #53
 64     Hordaland     0
Hnnngghh!! Dette var skikkelig arbeid! Siden du nå har fått deg youtubekanal, så blir det vel lagt ut en prosjektvideo på hele drill press table da?
Signatur
   #55
 885     Trondheim     0
Imponerende arbeid grøffe!
Et par småmspørsmål.
Først så lurer jeg litt på hvorfor du laget hull i gulvet og satte maskinen ned i det, istedenfor å bare la den stå oppå?

Det andrr jeg lurer litt på er sveivemekanismen for å heve/senke bordet. Jeg har en gammel rex slylebiremaskin(definitivt en mye lavere kvalitetsklasse en din) som har sveivemekanismen.
Men det er mye slakk i sveiva, men den fungerer allikevel helt fint. Jeg tror egentlig at det er feil (at hullet den går gjennom har blitt utslitt/utvidet), menndet hadde vært fint å fått dette bekreftet.
Signatur
  (trådstarter)
   #56
 451     0
Hei Tek.

Jeg har lagt Berry Alloc laminat gulv i verkstedet - over eksisterende furugulv.
Boremaskinen er skrudd fast i gulvet (furugulvet), - saget derfor hull i laminatgulvet slik at dette kan "flyte" i hht. installasjonsveiledningen. Har gjort det samme under båndsag og arbeidsbenk.

Opplever at sveivefunksjonen på min maskin også er ganske romslig. Den lugget litt under heving senking da jeg kjøpte maskinen, men det skyldtes gammel størknet fett mm. Glir veldig bra nå.
Eventuell feil må vel vise seg med slitte skadde tannhjul/gir.
Signatur
   #57
 885     Trondheim     0
Hmm, det kan vel kanskje tyde på at det skal være slik.
Jeg var først helt sikker på at det var fordi hullet var utslitt, og lurte på om jeg enten skulle sveise det igjen og bore ut nytt, sette i en foring eller bore ut og sette i et lager, men så fungerte jo sveiven helt upåklagelig - så jeg har valgt å la det være som det er inntil videre.
Signatur