Gå over til digitale tegninger. Det  er både nyttig og morsomt - og trenger ikke koste deg en krone. 

Publisert av ByggeBolig

Tegn som en proff - helt gratis!

Når du skal gjøre endringer/oppgraderinger i boligen eller bygge noe helt nytt, er det avgjørende å gjøre god jobb med planlegging og å ha en god formening om hva man skal gjøre og hvordan det skal se ut. En viktig del av dette er å lage tegninger. Det kan selvsagt gjøres med penn og papir, men er mye mer praktisk å gjøre digitalt. Og det trenger ikke koste deg en krone.

Det finnes flere programmer som gjør det mulig å lage ulike typer tegninger til forskjellige formål. For planløsninger og interiør, ser vi at svært mange Byggebolig-brukere benytter seg av Roomsketcher. Med Roomsketcher får du tilgang til den grunnleggende funksjonaliteten uten å betale, men med mulghet for å betale for å tilgang til mer funksjonalitet om det er nødvendig eller ønskelig. Det er også brukere som anbefaler programmet Sweet Home 3D, som både kan kjøres i nettleser eller installeres på lokalt.

For utvendige tegninger, fasader og generell 3D-visualisering , er det svært mange som benytter seg av Sketchup. Med Sketchup er det enkelt å tegne det aller meste, men det er vel verdt å bruke litt tid å å se gjennom ulike veiledningsvideoer som finnes på nettet. I og med at Sketchup brukes over hele verden, er det også enkelt å få svar på spørsmål dersom man skulle stå fast. Programmet finnes i både gratisversjon og betalingsversjon, men for de fleste vil gratisversjonen være tilstrekkelig.

Det finnes også en rekke gratis tegneprogrammer fra ulike leverandører og produsenter. Mange kjenner for eksempel til at man kan tegne IKEA-kjøkkenet sitt i IKEA Home planner. Også Kvik, HTH og Epoq tilbyr egne tegneprogrammer for sine kjøkken. Mange av leverandørene av baderomsinnredning tilbyr også gratis programvare for å lage tegninger av bad. Her er det bare å sjekke ut hva de ulike leverandørene kan tilby.  Om du ønsker å tegne hytte, kan det være lurt å stikke innom Drammens Hus & Hytter for å teste ut tegneprogrammet Hytteliten.

Temaet gratis tegneprogrammer er noe av det mest populære å lese om på Byggebolig. Ønsker å se sjekke ut andres erfaringer eller dele dine egne, sjekk ut tråden Gratis tegneprogram: Tegne hus, planløsning, interiør, uterom.