Hva med å rehabilitere gulvet med mikrosement? Bildet er hentet fra http://www.blog-publisher.com

Publisert av ByggeBolig

Hva er egentlig mikrosement?

På Byggebolig hører vi fra tid til annen om mikrosement, et produkt med allsidige egenskaper og mange bruksområder. Men hva er egentlig mikrosement og hva kan du bruke det til?

Mikrosement er et murprodukt som benytter seg av nanoteknologi og mikropartikler. Dermed er det mulig å sparkle i tynne sjikt og samtidig oppnå meget god slitestyrke. Ferdig lagt vil det typisk bygge 3-4 millimeter. En stor fordel er også at produktet hefter godt på de aller fleste overflater. Det er også mulig å legge mikrosement på armeringsnett, både for å øke heftegenskaper og styrke.

Meget anvendelig produkt

Med mikrosement får du en vannavisende, fugefri og svært slitesterk betongoverflate som har svært mange anvendelsesområder. De mest vanlige bruksområdene for mikrosement er gulv, trapp, møbler, vegger, benkeplater og ferdigstilling av interiører. Det finnes også mange eksempler på at mikrosement er brukt på bad, også i dusjsonen. Mikrosementen kan poretettes og behandles med lakk for å gjøre den helt vannavstøtende, men merk at det fremdeles er behov membran i bakkant for å sikre et tett våtrom.

For å oppnå ønsket farge er det mulig å blande inn fargepigmenter i produktet. Det er også mulig å få mikrosement levert i ulike strukturer, fra grov til fin. I tillegg kan den fås fra matt til blank finish. Blank finish kan også oppnås ved å lakkere med for eksempel vannbasert polyurethanlakk i etterkant av legging.

Tradisjonelle verktøy, men litt krevende

Når man jobber med mikrosement bruker man tradisjonelle mur- og sparkelverktøy som påtrekksbrett, sparkelspader osv. Det sies at det er noe mer krevende å jobbe med dette produktet enn vanlig sparkel, men likevel fullt mulig å få til for den glade og oppegående amatør. Som vanlig er det om å være tålmodig, lærevillig og nøye for å få til et godt resultat.

Om du har egne erfaringer med mikrosement, del dem gjerne i Byggebolig-tråden Erfaringer med mikrosement.