630    5    1  

Defekt fryseskap - tips?

 3     0

Internett viser seg å mangle gode forum om kvitevareproblem, så difor postar eg her.

Pga behov for meir frysekapasitet investerte vi i eit billeg iiglo BD-60 fryseskap frå komplett.no i slutten av februar (altså over 45 dagar sidan). I starten såg det ut til å fryse greitt inn, men for eit par veker siden merka vi at brød som blei tatt opp framleis var nokså mjuke. Prøvde då å skru opp frysaren, men no er den ingen kjøleeffekt i det heile (held romtemperatur). Likevel durar og går den, så den er ikkje daud.

Har prøvd å flytte den ut i rommet for å gi fribord og å stille effekten på ulike stille utan at det har hjulpe. Nokon som har forslag til kva dette kan vere og korleis eg evt kan fikse det sjøl?

   #1
 159     Stavanger     1
Reklamasjon til komplett.
Signatur
   #2
 188     Østfold     0
Enig med Jonas, du har garanti så bruk den. Men når det er sagt... Siden frysen er ny og jeg tipper den går på R600a kjølemedium, så er disse skapene veldig dårlige på kalde omgivelses temperaturer, du skriver ekstra skap det er ikke plassert i en bod eller en garasje som er veldig kald? Ser at en del skriver at kaldeste omgivende temperatur kan være 16 grader. Bare et lite tips. Eller så er symptomene du beskriver termostat eller kjølevæske utfordringer som bør ses på av fagfolk så lenge du har garanti.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Står i varm bod, saman med varmtvasstank og tørketrommel m.a. Kjølemedium er oppgitt å vere R600A. Takk for tips.
HSt
   #4
 15 759     Sørum     0
Så vidt jeg forstår så stopper skapene som har klimaklasse tilsvarende 16 grader når temperaturen går under og det starter ikke av seg selv igjen. Så kanskje må strømmen kobles av og på igjen for at det skal starte igjen ?

Det finnes skap som virker ned til 10C og Elkjøp på Geilo opplyser visst at Miele skap som er spesifisert for 10C også virker ved 5C. Det gjemmes under en bokstavkode "klimaklasse".