5,802    15    5  

Mikrobølgeovn Inni en Vanlig Ovn

 932     Bergen     0
Finnes det noe slikt?

Er det ingen som har satt mikrobølgeelementer inn i en vanlig ovn? Blir det for varmt for dem?;)

Det hadde jo vært fantastisk å kunne kombinere disse tilsynelatende make hvitevarene. 

HSt
   #1
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Ikea har mikroovn med varmluft. I min som er noen år gammel er det roterende glassterken i bunn. Mens det følger med standard rist/ovnsplate når en ikke bruker microfunksjonen. Den fungerer helt utmerket. Grillelement har den også.
  (trådstarter)
   #3
 932     Bergen     1
Hmm, er dette en helt vanlig ovn og en helt vanlig mikrobølgeovn?

Rart at det ikke er noen reviews på youtube om den.
   #4
 349     Vestlandet     0
Trivection kalles prinsippet. Jeg er veldig fornøyd med min:

Mikrobølgeovn Inni en Vanlig Ovn - T0IxNVpD.jpeg - famadorian

I tillegg til micro, varmluft, over- og undervarme osv. er det en programfunksjon som kjører faste sykluser med en kombinasjon av de forskjellige funksjonene.

  (trådstarter)
   #5
 932     Bergen     0
ok, jeg er fortsatt litt usikker her.

For å si det sånn, er det noen annerledes enn en vanlig ovn med vifte, når man bare bruker den som en ovn? Maten kan bli akkurat den samme i denne ovnen fordi det er bare en ovn, som også har vifte og som er en mikrobølgeovn?
   #6
 349     Vestlandet     0
Ser ut som og fungerer som en helt vanlig ovn.
Eneste synlig forskjell er micro-symbolet på velgerknappen på bildet over.
Ingen dreieplate i bunnen av ovnen.

   #7
 4,623     Sørlandet     1
Mikrobølgeovn Inni en Vanlig Ovn - image.jpeg - famadorianMin kombinerte (ovn/micro) er bittegrann smalere inni enn den vanlige ovnen (som står på siden) også er den rart nok ubrukelig til å poppe popcorn.... Ingen roterende tallerken og fungerer akkurat som en vanlig ovn (med muligens noen funskjoner mindre) når ikke microbiten er i bruk. Digg med to ovner så skal aldri ha kun en og nok alltid ha en som er kombinert

Merket er forøvrig siemens. Noen år gammelt husker ikke hvor gammelt . Kan absolutt anbefales. (Hvis ikke du er veldig glad i popcorn)

(Skuffen under er en varmeskuff)

  (trådstarter)
   #8
 932     Bergen     0
Det er dette jeg mener at det er en forskjell, men vet ikke hva.

Ja, en mikrobølgeovn må jo faen poppe popcorn;)

, men du sier dette bare fordi den ikke har roterende plate eller den fungerer rett og slett ikke som en vanlig mikrobølgeovn?
   #9
 4,623     Sørlandet     0
Funker til alt microish ting bortsett fra popcorn, halvparten er upoppet og resten svidd. Mulig det er pga at ikke den har roterende plate...

Ellers så savner jeg pyrolyse/selvrens sånn som den andre har.

Utover det så er vel ikke verre en å sammenligne spesifikasjonene fra f.eks siemens hjemmesider.

Er målet å kun klare seg med en "ovn"?

Kjøpte forresten popcornmaskin til ett par hundre som gjør popcorn raskt billig å bedre enn micropop. Litt utfordrende å salte men vsnlig salt i foodprossessoren i 8 min ordner den biffen. Og ja da lager jeg seff salt til mer enn en bolle🤓
   #10
 3,587     0
Kjøpte meg nettopp en Bosch kombinert steke/mikro-ovn. Begrunnelsen var at om jeg om fem, ti eller femten år får helseproblemer så jeg ikke kan bøye meg ned eller strekke meg opp, men må ha ting i arbeidshøyde, krever en kombinert halvparten så mange innbyggingsskap som en stekeovn og en mikro side om side. Og "begge" kan ha en benkeplate å plassere varene på rett til siden for seg.

Skal teste den ut i løpet av helgen. Men heller ikke min gamle mikro hadde roterende tallerken - den hadde roterende antenne. I praksis blir det ganske mye det samme, bortsett fra at jeg kan bruke hele ovnsrommet i mikroen, ikke bare "rotasjons-sylinderen". Det er ganske mye et markedsførings-spørsmål: Kundene ser at talllerkenen roterer slik at energien blir fordelt utover - en roterende antenne er usynlig.

Ellers har jeg aldri så mye som tenkt tanke på å poppe popcorn i mikroen! For det første er mikropop innsatt med fett som jeg ikke ønsker. For det andre er mikropop ikke tilpasset egne kryddertilsetninger; det er mye enklere når jeg har direkte tilgang til maisen. For det tredje: Lukten som brer seg fra en gammeldags popcorn-popper gir en styrking av smaksopplevelsen som er ubetalelig. Og til sist: En gammeldags popcorn-popper leverer resultatet i en bolle som er stor nok, luftig nok og i det hele tatt: En bolle av det slaget nypoppet popcorn skal serveres i. Ikke kom og prat om estetikk her - det er i en slik bolle popcorn skal serrveres. (Disusjon tillates ikke. Smile )