706    19    2  

Tungtransportnekt - Huset blir ikke ferdig i tide

 19     0
Hei,

I fjor ble samboeren og jeg enig om å bygge hus gjennom Mesterhus. De fikk byggetillatelse i uke 46 og i kontrakten står det at boligen skal være klar til overtakelse innen 200 kalenderdager. Berøres fremdriften av påskeferien forlenges prosessen med 7 dager og 21 dager i fellesferien.

Problemet nå er tungtransportnekt i kommunen pga. telehiv. Det har nå stått stille i èn måned og ser at huset ikke vil være ferdig før langt ut på sommeren. Vi har sagt opp leiligheten og har ikke noe sted å bo etter juni måned og etter mine beregninger vil de ikke være ferdig før langt ut i juli, kanskje til og med august.

Spørsmålet er:
- Fremdriften har ikke vært berørt av påskeferien for deres del med tanke på tungtransportnekt. Kan da prosessen forlenges med 7 dager?
- Kan de kun forlenge prosessen med den tiden det har vært transportnekt? Altså ca. en måned.
- Kan de hale ut tiden med 21 dager i fellesferien når de allerede er såpass forsinket?
- I forhold til ferdigstillingsfristen. Starter første kalenderdag når byggetillatelsen er godkjent?

Føles som en litt håpløs situasjon vi overhodet ikke så for oss...Siste redigering: 20. april 2017 11:48:39 av LarsWaaler

   #1
 889     Trondheim     0
Defineres tungtransportsnekt som force major?
Antar vel at det gjør det ettersom det er utenfor begge parters kontroll.

I henhold til kontrakten så utvides tiden pga påske og fellesferie. Dette er jo fordi dette er feriedager.
Selv om jeg forstår godt at dere ikke ønsker at det skal være slik så tror jeg du må innrettr deg etter at kontrakten er ganske så klar på dette.

Men jeg synes du går fort til kontrakten her.
For det første snakker vi her om maks tid utbygger har på å sette opp huset - det kan jo gå fortere - men tar det lengre tid utløses vel tvangsmulkt m.m.

Jeg foreslår at dere setter dere ned med utbygger og sammen ser på hvordan situasjonen best kan løses.
Kan de for eks prioritere en etasje slik at det er mulig for dere å flytte inn selv om ikke alt er ferdig?
Kan innvendig arbeid prioriteres foran utvendig arbeid? Har utbygger mulighet til å sette på flere folk for å hjelpe dere? Er det en garadje som kan tas senere? Kan snekkerene være villig til å avvente å ta ut sommerferie til de har kommet langt nok til at dere kan flytte inn?

Dette er jo en uheldig og uønsket situasjon for begge parter - men ofte kan en klare å finne brukbare løsninger allikevel om man bare er løsningsorientert.
Signatur
   #2
 2 166     Vestlandet     0
Kanskje det går an å transportere det inn med mindre lastebil eller traktor?
  (trådstarter)
   #3
 19     0
Takk for svar Tovas og Tek73.

Litt lite innformasjon i innledningen ser jeg, men det er transportnekt på opptil 6 tonn. Da er det ikke veldig mye man får gjort.

Heldigvis har vi valgt uinnredet andre etasje, noe som vil kutte ned tiden en god del. Det skal heller ikke settes opp garasje. Forslagene er gode og ser selv at det er på tide med et møte med utbygger igjen. Kunne det vært en god ide å spurt etter en fremdriftsplan nå, eller tror dere det blir vanselig å få med tanke på forsinkelsene osv.?
pwb
   #4
 1 886     Ski     1
Har dere søkt om å få dispensasjon for tungtransport? 6 tonn må jo være akseltrykk? Det er fult mulig å søke om å få dispensasjon på slikt.

Jeg søkte om å kunne få tilkjørt singel en gang, fylte ut ett skjema hos vegvesen.no (pdf fil) og sendte den til disp.spesialtransport@vegvesen.no jeg fikk avslag siden gods som kan deles opp som regel ikke gis disp. Dette var for en kommunal vei.
Vedlegg:
  (trådstarter)
   #5
 19     0
De har søkt og fikk avslag. Dessverre... Vi er de eneste på byggefeltet som er berørt ettersom at de andre husene er ferdig, så litt rart at det ikke skal gå ann å gi dispensasjon. Hadde aldri livet trodd at telehiv skulle kaste meg på "gata" en måned eller to.

Er det normalt for utbygger å finne et sted hvor man kan bo til huset ferdigstilles?
   #6
 15 336     Akershus     0
Kanskje utbygger har en ledig campingvogn de kan låne bort? Flyttelass er det kanskje mulig å sette i en garasje, låve eller inn i uferdig bygg?
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 19     0
Kanskje utbygger har en ledig campingvogn de kan låne bort? Flyttelass er det kanskje mulig å sette i en garasje, låve eller inn i uferdig bygg?

Skal høre med dem. Har ordna lager, så det skal gå fint Smile

pwb
   #8
 1 886     Ski     0
Prøver igjen, har svart 3 ganger nå uten at det har kommet inn. Men hva var grunnen til avslaget? Kunne du prøvd å søke selv og forklart sitauasjonen.
  (trådstarter)
   #9
 19     0
Prøver igjen, har svart 3 ganger nå uten at det har kommet inn. Men hva var grunnen til avslaget? Kunne du prøvd å søke selv og forklart sitauasjonen.

Har bare fått beskjed om at utbyggeren har fått avslag. Er vell ganske rett frem vil jeg tro. Hvis vegen tar skade, så setter de begrensinger. Er kanskje en idè å søke selv, men vil tro at mesterhus har større innflytelse på kommunen/vegvesenet?
   #10
 594     Bærum     1
Hva er det du skal transportere inn av huset? Er mye som kan lempes over på mindre bil eller tilhenger og kjøres inn. Vil anta at her vil største problemet ditt være betongleveransen om denne ikke er ferdig.