633    15    0  

Må vi slette seksjon når vi tar over hele huset?

 218     0
Min kone og jeg deler hus med min søster, og seksjonerte opp huset i den forbindelse ta vi tok over huset med én del til oss og én del til henne.
Må vi gjøre om huset til én seksjon når vi kjøper søsters seksjon, eller kan vi fortsette å ha to seksjoner?

  (trådstarter)
   #2
 218     0
Tja, endel av de kommunale avgiftene beregnes vel ut i fra kvadratmeter, og dersom vi da får 4 millioner ekstra i bunnfradrag på eiendomsskatten kan det kanskje lønne seg?
   #3
 764     0
Seksjon 2 blir vel lignet som sekundærbolig så spørs om det lønner seg på det grunnlaget?
   #4
 24,668     Akershus     0
Seksjonering er vel vanligvis for å etablere to selvstendige boenheter. Kan medføre begrensninger mhp å sette inn dører mellom seksjonene.

En fordel kan være at en seksjon fritt kan selges igjen.
Signatur
   #6
 24,668     Akershus     0
Nå må vel da kona melde flytting til ny adresse? I gamle dager kunne ikke et ektepar bo hver for seg, bare oppholde seg på forskjellige steder. Hører at særbo er blitt noe mer vanlig, så kanskje det ikke praktiseres like strengt?
Signatur
   #7
 5,336     Tromsø     0
Kan vel ha 2, men er du interessert i å betale dobbel kommunale avgifter for eksempel?

Nei, det vil gå på om man har to registrerte boenheter, f.eks H0101 og H0202, og ikke antall eierseksjoner. Vi betaler f.eks to grunngebyr for søppel på vår useksjonerte tomannsbolig, og får til gjengjeld to bunnfradrag på eiendomsskatten. (Forskjellige kommuner kan ha forskjellige regler.)

Seksjon 2 blir vel lignet som sekundærbolig så spørs om det lønner seg på det grunnlaget?

Dette kan være et poeng hvis man har mye mer formue enn gjeld. Dessuten vil utleie av den ene seksjonen være skattepliktig dersom huset er seksjonert i to eierseksjoner. Er det useksjonertt kan man skattefritt leie ut den boenheten med lavest leieverdi dersom man selv bor i den andre.

Altså: Planlegger dere å selge videre den ene enheten, må huset fortsatt være seksjonert. Hvis dere planlegger å leie ut den ene, reseksjoner til en eierseksjon = opphev seksjoneringen. Om dere ønsker å bruke hele bygget som enebolig, så kan det være en ide å ikke bare oppheve seksjonering men også søke om endring fra tomannsbolig til enebolig.
Signatur

HSt
   #8
 36,582     Lillestrøm kommune     0
I '85 så var det arealberegning på avgifter i Tronheim, en 4mannsbolig men 1 minimumsavgift var da billig. Etter noen år fant de ut at de kunne få 4 minimumsbeløp ved å endre reglene, de fleste kommuner har fulgt samme praksis.
   #9
 5,336     Tromsø     0
Hva er "minimumsavgift" i denne sammenhengen?
Signatur
HSt
   #10
 36,582     Lillestrøm kommune     0
I Tronheim var minimumsavgift for ca 200m2 på den tiden så ved arealberegning så puttet da inn 200 i stedet for arealet av 4 små leiligheter som var tilsammen ca 180m2. Mulig de justerte ned minimumsarealet noe, men det var effektivt en 4 dobling av vann/avløp og renovasjon vi fikk.

På andre siden av gårdsplassen var det et hus som leide ut 4 seksjoner, større enn vårt, men ikke seksjonert, de fikk uendrete avgifter så det var sameiere de kastet seg over.