156    9    0  

Hvor kvitte seg med gamle lysrør i Bærum?

 8 002     Bærum     0
Har nå en liten samling lysrør som skal kastes. Har dog ingen planer om å dra på fyllinga med det første. Trodde mange sjapper hadde sånne kasser for mottak av gamle lysrør, men etter en runde i flere butikker fant jeg ingen. Mente bestemt Biltema hadde en sånn kasse for dette før (?), men var ihvertfall ikke noe nå lenger.

   #5
 1 031     Jevnaker     0
Er det ikke sånn at alle som selger lysstoffrør også skal ta imot brukte?
Signatur
HSt
   #7
 16 283     Sørum     0
Det er vel slik at regelen fortsatt er slik, men de konkurrerer kankje ikke om å være flinkest da de vel gjerne vil ha litt salg knyttet til returen og ikke vil være mottager for all retur.

   #8
 1 679     0
Er det ikke sånn at alle som selger lysstoffrør også skal ta imot brukte?

Jo. De skal ta imot den typen varer som de selger. (Men selger de bare lyspærer, er de ikke forpliktet til å ta imot utrangerte dypfrysere.) Men om de er pliktige til å ta imot, betyr det ikke at de er nødt til å annonsere med store plakater (selv om mange gjør akkurat det!).

Jeg blir ikke forbauset om noen prøver seg med at "det gjelder bare når du kjøper tilsvarende nytt hos oss", men det har blitt presisert diverse ganger i media at det slett ikke er noe krav. Dessverre har jeg ikke tatt vare på noen link til dokumentasjon på det, men jeg er 99% sikker på at i en tvist ville du vinne - og butikken ville tape kunder på et ødelagt rykte.

I min barndom samlet vi tomme brusflasker og gikk på butikken for å pante dem. Da hendte det at betjeningen nektet å utbetale panten i kontanter, men krevde at vi måtte kjøpe noe for pengene. Det ble det bråk av, og det ble gjort helt klart at du har krav på å få tilbake kontante penger i pant som er betalt som kontante penger i pant. Det er ikke mulig å se på en brusflaske om det var den samme butikken som hadde solgt deg flaska og tatt imot pantepenger, men det kunne vært det. Det forplikter dem til å ta imot. Det er akkurat samme prinsipp for hvitevarer: Om du har betalt "miljøavgift" (/pant) i akkurat den butikken eller i en annen, har du krav på å få det igjen i alle aktuelle butikker. Riktignok får du ikke pengene tilbake, men du får en tjeneste tilbake for de pengene du betalte ved kjøpet. Det forandrer ikke prinsippet.

   #9
 5 093     Tromsø     0
Er det ikke sånn at alle som selger lysstoffrør også skal ta imot brukte?

Jo. Så dersom de ikke har noe sted å sette dem, lever dem til den som sitter i kassen.
Signatur