1 069    25    3  

Skoda: Defekt høyre baklys og kjørelys på tilhenger

 840     1
Var litt vanskelig å formulere en overskrift, men her er i alle fall problemet: Jeg har en Skoda Octavia 04 med tilhengerfeste. Høyre baklys fungerer ikke, men bremselyset fungerer (det er 1 pære som styrer begge, slik som denne). Når jeg kobler til tilhengeren så fungerer ikke kjørelyset på den, men det gjør bremselys og blinklys. På den andre bilen min fungerer alt, så det er ikke hengeren som er problemet. Har selvsagt byttet pære på bilen, men uten hell. Hva kan det være?

   #3
 15 336     Akershus     0
Når hengeren fungerer mot andre biler, er det trolig kablingen i bilen. Mest sannsynlig dårlig kontakt i tilhengerkontakten. Når du åpner, vurder å forlenge jord inn i bilen til et tørt kontaktpunkt.

Generelt, bruk godt med kontaktfett.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 840     0
Svært begrenset kunnskap om kabling på bil... Men kan det være en sammenheng mellom manglende hengerlys og baklys (på høyre side av bilen)? Kontaktfett, ja... ribbefett?
   #5
 1 031     Jevnaker     0
Er det nye Octaviaen som kom høsten 04 eller gamle som ble solgt t.o.m 04?

Kan være at bilen merker at tråden til kjørelyset i pæra er røket og kobler ut denne kretsen. Da vil heller ikke lyset på hengeren virke.

Bytt pære og se om det ordner seg.

Edit: Kobberfett fungerer bra som kontaktfett.
Signatur
   #6
 15 336     Akershus     0
Auda, her tabbet jeg meg og konsentrerte meg om hengeren. Du mangler lys også på bilen!
Sjekk først alle sikringene. Enkelte biler har delt ledninsføring og sikring for høyre og venstre. Ikke sikkert det er sikringsfeil, men lett å sjekke.

Lugg den ut, så ser du som oftest direkte på sikringen om den er gått.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 840     0
Høyre parkeringslys har røket også oppdaget jeg. Tenkte ikke at det var relevant, men det kan det da altså være! Skal få sjekket sikring, høres ut som det rimeligste å løse i alle fall!

   #8
 598     Trøndelag     0
Hadde problemer med "hestebilen", ikke spenning på baklys/bremselys på hengerkontakten. Resten fungerte. Merkeverkstedet (Toyota) konkluderte med at hengerkontakten måtte byttes til den nette sum av 1300 kr. Etter litt feilsøking på egenhånd fant jeg synderen, en 15A sikring som var røket (20 kr for 10 stk). Alt i orden nå...
   #9
 1 031     Jevnaker     0
Høyre parkeringslys har røket også oppdaget jeg. Tenkte ikke at det var relevant, men det kan det da altså være! Skal få sjekket sikring, høres ut som det rimeligste å løse i alle fall!

Da høres det veldig ut som defekt sikring. De fleste biler har venstre bak og høyre foran på samme sikring og visa versa, men finns jo unntak Wink

Dette er helt klart det leþeste og billigste stedet å begynne.

Mener å huske de sikringene sitter i enden av dashbordet, mot førerdøra.
Signatur
   #10
 4 252     Vestfold     0
Fiks bilen først, så får du kanskje fikset tilhengerkontakten som en bonus.

Parklys og baklys går ofte på samme sikring. Sjekk derfor sikring først. Neste skritt blir å sjekke pærer.

Og før du demonterer noe som helst - sjekk ALLE lys. Gjenta sjekken når du er ferdig. Når du først har åpnet opp for å bytte en pære er det veldig praktisk å bytte nabopæra samtidig om den er død. Og om noe lyser før du åpner, og ikke etter, er det lettere å feilsøke når du vet at det er resultatet av noe du har gjort.

Merk deg også om blinklysene lyser oransje før du åpner. Mange biler har hvite blinklys med fargede pærer, hvor pærefargen forsvinner etterhvert. Veldig ukult å feile på EU-kontroll pga manglende farge på blinklys.