150    5    0  

Blende dør i mur/teglsteinsvegg

sae
 7     0
Hei!
Jeg skal blende en dør i en pusset/sparklet teglsteinsvegg. Tenker å bygge hyller på den ene siden og "vegg" på andre siden. Det blir ingen listing rundt hyllene i døråpning. Så til spørsmålet: Hvordan kan jeg blende denne døren på veggsiden uten at det sprekker opp? Jeg har tenkt på å bruke fibergips og fjerne litt av murpussen rundt døråpningen slik at jeg får en overlapp hvor platen kan limes til muren slik at det ikke sprekker opp etter det er sparklet. Høres dette ut som en god løsning? Og i tilfellet hvilket lim. Regner med jeg trenger stenderverk bak platen i tillegg, før jeg bygger hyller i mdf på andre siden.
På forhånd takk for hjelpen! Vanskelig å finne info om å blende dører i murvegg. 

Mvh Simen
Blende dør i mur/teglsteinsvegg - Skjermbilde 2017-09-04 kl. 11.44.51.png - sae

   #1
 155     Bergen     0
Det er nok lurt å legge gipsplater med overlapp og ikke i selve døråpningen, ja. Det bør vel holde med vanlig montasjelim så sant det er en døråpning med normal bredde.
Signatur
   #2
 5 070     Tromsø     0
Hvorfor bruke gips og stendere og risikere oppsprekking i overgang gips/mur når stenderne beveger seg? 5 eller 7,5 cm Ytong plate bør egne seg til å mure igjen den døråpningen, og så pusser/sparkler du slett på ene siden, og har fortsatt nisje til å ha hylle i på andre siden, platene bør ikke bygge mer i tykkelse enn gips og stendere.

http://www.ytongsiporex.no/ytong_planbauplatte.php
Signatur
   #3
 2 018     0
Jeg laget en forsenking i muren og satte stenderne litt dypere inn i åpningen enn normalt, en 2-3 mm eller noe sånt. Så brukte jeg sparkelremse av papir og sparklet godt utover for å utligne forskjellen mellom den mer bølgende murveggen og gipsplata. Det er ikke mulig å se at det har vært en døråpning der.

Nå er det bare et par måneder siden jeg blenda den døråpninga, men det er ikke antydning til oppsprekking så langt.

Edit: Det var ganske effektivt at en person holdt støvsugerslangen nærme vinkelsliperen da jeg laget nedsenkninga.
sae
  (trådstarter)
   #4
 7     0
Dersom man lager en forsenknig i murveggen rundt døråpningen og limer fast en fibergipsplate med overlapp. Trenger man stender i tillegg midt på for en døråpning på ca 70-80?

Noen tips til å bygge hyllen og montere mot murveggen uten at det sprekker etter sparkling? Kan man unngå stendere som gir risiko for sprekker?
sae
  (trådstarter)
   #5
 7     0
Ytongplaten limes/mures bare til veggen rundt kanten og så helsparkles? Høres ikke så dumt ut..