327    5    1  

Fjerne bærebjelke

 1     0
vi ønsker å fjerne en bærebjelke (betong) i leiligheten vår. Det har tidligere vært en vernda som er bygget inn, derfor står det nå en bærebjelke midt i stua. Vi bor i andre etasje og har en etasje over oss. Så vidt vi vet har de under oss fjernet bjelken. Noen som har anslag på evt pris/ vanskelighetsgrad mtp at det er betong? 
Fjerne bærebjelke - image.jpg - Linnn

HSt
   #1
 16 283     Sørum     0
Dette høres ikke trygt ut, dette må beregnes/kontrolleres av en byggingeniør. Inglassingen ute bærer ikke fasaden/taket. Lurer på når dere detter ned i 1.etg
   #3
 2 061     0
Er det bjelken eller stolpen dere vil fjerne? Det kan hende man kan fjerne stolpen hvis bjelken forsterkes, men dette er definitivt en jobb for fagfolk.
   #4
 2 586     OSLO     0
det er jo ikke dermed sagt at så lenge han under har fjernet det, så er det automatisk "riktig" eller "fasit" på dette.

kan være at han under har gjort en gedigen feil med og fjerne den. ville absolutt fått inn fagfolk til og se på dette, og evt sett på det som er gjort under!
TSt
   #5
 2 913     0
Når han under har gjort noe må en iallefall vise enda større forsiktighet på hvordan dette blir løst på. Så i "Superoppusserne på TV3" hadde de 15 mann til å løfte inn en ståldrager. Men siden det er gjort noe under må en jo også sjekke hvordan lasten skal komme oppå det som er der. Som andre skriver dette bærer hele fasaden og sansynligvis taket over også. Dette er jo en enorm konstruksjon i utgangspunktet, ikke noe enkel søyle / bjelke.