9 429    24    8  

Håndslanger: Huset fra 1953 med drømmeutsikten

 89     1
Endelig! Fra jeg begynte å se og lese forumene her inne på ByggeBolig drømte jeg om at kanskje vi også kunne lage en liten dagbok om vårt prosjekt.

I årsskifte 2014/2015 hadde vi begynt å se på det vi trodde var drømmehuset - Delta fra Norgeshus. Tomta hadde vi også peila oss ut. Byggefirmaet var fantastisk med god hjelp, men i påsketider skjærte det seg med tomta. Vi turte ikke å gå videre med planene våre når magefølelsen ikke var 100% på tomta. Planene ble lagt på is.

Plutselig dukket det opp et sjarmerende hus på finn.no.
Det var et eldre hus fra 1953 som hadde fin beliggenhet, men på grunn av at det var såpass gammelt tenkte jeg det ikke var aktuelt for min samboer. Som lyn ifra klart himmel nevnte hun plutselig huset på en lørdag. Søndag var vi og gikk i området og så an tomta, mandag prata vi med min far og en snekkerkompis, tirsdag var vi på visning og på onsdag var huset vårt.
Søndag denne uken overtar vi!

Huset er fra 1953, og er på 217 kvm. Det består av full kjeller, hovedetasje og loft. I våre øyne har det noe av den fineste utsikten du kan ha!
Det er en god del vi skal gjøre.

Dette er i hovedsak det vi skal gjøre utvendig:
- skifte tak
- isolere
- skifte kledning
- utbedre EL
- drenere
- skifte vinduer
- tilbygg som skal romme større gang samt bad

Innvendig skal vi også gjøre en god del, men her er ikke alt helt på plass riktig enda.

Ingen av oss har erfaring med oppussing, og spesielt ikke i denne skalaen.
"Hjelpes min" tenker kanskje dere? Jepp, det har vi tenkt og. Derfor blir vi å benytte oss av pappas kompis som er snekker, også får vi rydde og ordne på kveldene. I lengden vil nok dette være det beste resultatet - både kjappest og billgst. Vi får gå på jobben vi kan, også får håndtverkerne gjøre jobben de kan! Og etterhvert vil vi nok få en bratt læringskurve. Det skal bli gøy og lære nye ting, og se hvordan huset endres og blir sånn som vi vil ha det.

Plantegninger kommer etterhvert.

Ha tålmodighet med oss! Smile

Håndslanger: Huset fra 1953 med drømmeutsikten -  - HåndslangerHåndslanger: Huset fra 1953 med drømmeutsikten -  - Håndslanger

   #1
 15 336     Akershus     0
Lykke til!

(Vi startet med M fra sløyden på folkeskolen og bygde et helt hus, går nok greit med gode hjelpere)
Signatur
   #4
 5 093     Tromsø     1
Må dere bytte tak? Det der var det stiligste og sannsynligvis mest slitesterke taket jeg noensinne har sett.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 89     0
Takk! Trivelig at dere vil følge oss!

Huset ligger helt sør i Sør-Trøndelag - Oppdal.

Vi er vel strengt talt ikke nødt til å ta taket nå, men det har har ligget siden 53 og har behov for litt vedlikehold etter årenes løp. Hadde vi villet beholde taket har det nok gått fint å tilføye noen nye heller, men for å være helt ærlig liker vi ikke taket helt selv... Usikker på om vi blir å koste på nytt skifertak. Per i dag heller vi mot vanlige sorte plater.
   #6
 15 336     Akershus     0
Platetak i skiferbygda?
Vi tok ned at Vossatak, lagret det i 15 år og la det på hytta. Litt skjørt tak, men vi liker det.

Ditt tak er kanske spesielt. Det er ikke mange slke tak. Vil tro at det kan gjenbrukes om dere ombestemmer dere.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 89     0
Du kan så si, KjellG. Smile
Vi vurderer som sagt å skife til nytt skifertak. Da med kvadratiske heller og i gråfarge, fremfor Ottaskiferen som nå ligger. Er enig i at taket er stilig, men synes det er forferdelig rotete. Skjønner naturligvis at det skal være sånn, men ikke helt vår smak.

Er usikker om vi skal koste på nytt skifertak, eller om vi heller skal bruke pengene til noe annet og ta til takke med plate/stein. Som sagt heller vi mest mot det siste, selv om det kan være mange som er uenige med oss. Til vårt forsvar tenker vi naturligvis ikke å bare kaste skiferen, men forsøke å selge den.


   #8
 9 987     Akershus     0
Jeg holder med andre her. Det må være det fineste taket jeg har sett på hus noen gang. Jeg ville latt det ligge litt, og se om dere blir vant til det. Det høres ut som dere har nok annet å gjøre for noen uker fremover uansett Smile

Lykke til med nytt gammelt hus og masse prosjekter.
Signatur
   #9
 5     1
Spennende prosjekt dere drar igang!

Det umiddelbare inntrykket av huset er at dere har Norges flotteste tak!

Lurer veldig på bakgrunnen for et slikt tak på et 50-tallshus - dette er uvanlig.

Etter min mening er signaturen på dette huset selve taket... Lurer på om dette er en spesielt artig kulturhistorisk vri Smile

Ellers: Lykke til med prosjektet.
  (trådstarter)
   #10
 89     0
Kan ikke annet enn å si takk for alle komplimenter ang taket. Var ikke meningen at det skulle bli såpass til samtaleemne.
Skal ikke legge skjul på at vi nå vurderer og restaurere og beholder taket allikevel, på grunn av alle de fine tilbakemeldingene fra dere. Vi er jo enige i at det er et spesielt tak.