3,301    3    0  

Smøremembran og radon

 15     0
Hei!

Vi har legger nytt gulv i gang/hall i underetasjen. Denne er 21 kvm og utgjør omtrent 1/4 av underetasjen. Vi har lagt nye kabler og avretta. Planen er å flislegge i morgen, men så kom jeg på at jeg kanskje burfe ha vurdert radonmembran. Jeg vet at det er målt ca 200 bq tidligere.
Spørsmålet mitt er: Hvis jeg legger membran på denne gulvflata, vil det hjelpe, eller vil det bare tvinge gassen inn via andre deler av underetasjen, deriblant barnesoverom? Har uansett tenkt at jeg må innstallere radonsug etter å ha foretatt målinger.

Om noen har peiling og svarer i kveld, blir jeg veldig takknemlig!

HSt
   #1
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Det er nok vanskelig å si helt sikkert.  Hørte om en bekjent som tettet et rom og det tøt inn i det andre.  Nå kan mindre lekkasjer medføre at radonsug til slutt fungerer best mulig.

Hos meg kom radon inn i bodområdet i sokkel, mens beboelsesrom var helt tette.  Jeg vet ikke hva husbygger gjorde som lagde denne forskjellen ...  men det kan jo henne at de har lagt en form for membran under flisene.
  (trådstarter)
   #2
 15     0
Takk for svar. Når det gjelder ditt hus, kan det tenkes atvradon siver inn i boden via rør for vann/strøm hvis det er slikt i boden?
HSt
   #3
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Strøm og telefon kommer inn i rom som er fritt for radon.  Men rør er en mulighet selv om det ikke var noen åpenbare sprekker å se.
Jeg har et stort åpent bodareal så det var vanskelig å avgrense, jeg monterte derfor selv et radonsug og fikk verdiene den med en faktor 10. (1000 til 100 i bod, 3-400 i resten av hus ned til 30-40).