#1251
 1 418     Akershus     0
På sisternen fra geberit fulgte det med koblingsdeler for plastrør. Støttehylse, klemringskobling komplett for både 15 og 16mm. Følger noe med her?

   #1252
 513     Norge     0
Har fått i hus et par FM Mattsson Garda dusjbatterier. Legger merke til at avgangen (toppavgang) er forskjøvet ca halvannen cm til siden. Er det noen spesiell grunn for dette? Alle andre batterier jeg har sett har hatt sentrert avgang.

I og med at dusjstangen skal monteres rett på avgangen blir hele stangen også forskjøvet halvannen cm. La litt jobb i beregne å få dusjbatteriet sentrert på en flis, og hadde sett for meg at stanga da også ble sentrert Smile Legger ved bilde og tegning.

Svar på "dumme" rørleggerspørsmål -  - steino
Svar på "dumme" rørleggerspørsmål -  - steino
   #1254
 7 533     Bærum     0
Den er vel beregnet på slange som skal komme på siden av veggfestet.
   #1255
 513     Norge     0
Den er vel beregnet på slange som skal komme på siden av veggfestet.

Ja, det kan jo være en forklaring. Jeg innbilte meg at hele vitsen med å ha toppavgang var å kunne montere stanga rett på batteriet. Blir vel ikke så pent med slange koblet på toppen av batteriet? Den må jo bli liggende rart hvis den ikke er helt stram...
O_K
   #1257
 264     0
I forbindelse med oppussing av et bad så lurer jeg på noe så enkelt som avløpsrør. Jeg ser at det skrives mye om tilførselsrør, RIR, og hvordan dette kobles og dimmesjoneres, så der er det lett å finne dokumentasjon, men avløpsrør ser jeg nesten ingen ting om.

Er det å kolbe sammen avløpsrør faktisk så enkelt som det ser ut og derfor nesten ingen spørsmål om temaet, eller er det mye å passe på der også med tanke på å få det tett? Avløp er jo ikke trykksatt, men vann som renner ned en etasje eller to får jo ganske stor hastighet. Dessuten må det vel være noen krav til dimmensjonering, hellning på rør, og hvor ofte rørene skal festes til vegg?

I mitt tilfelle skal jeg ikke flytte på noe, så jeg kan vel egentlig enten la rørene som er der nå bli værende, eller bytte de likt mot likt, men synes det er greit å vite hva jeg gjør, ikke bare kopiere tidligere opplegg. Hva er forventet levetid på avløp? Bør jeg bytte 25-30 år gamle plastrør, eller klarer de 20år til?

HSt
   #1258
 15 770     Sørum     0
Kjøp en flaske smøremiddel da er det lettere å få sammen rørene og risiko for å skade pakning er mindre. Merk av lenden på muffen på røret som skal inn og skyv det nesten sammen, det bør ha noen mm til ekspansjon. Rør som kuttes må avgrades og rør må klamres. Det er ofte lurere med 2x45 bend en ett 90. Legger du riktig fall så er du nesten utlært.
   #1259
 1     0
Hei. Hva er det som avgjør størrelsen på reduksjonsventil? Er det bare gjengedimensjon eller er det hvor mye de tåler. Det er jo såpass stor prisforskjell når de blir større så det vil lønne seg å redusere rørdimensjon etter hovedvannledning og stopperen, Men det er kanskje ikke så lurt?
   #1260
 715     1
Hei,
Til en enebolig er det ingen problem å gå ned til 3/4. Denne her har jeg brukt mye, og koster rundt 800 kr : 3/4" HABEDO-D06F NRF 5627263.
Jeg har ingen gode svar på hva som avgjør størrelsen enn at filteret ikke trengs å renses så ofte på større dimensjoner ?