403    12    0  

Mest kompakte toalettløsning

 47     0
Hei,

Vi etablerer et toalettrom i et forholdsvis lite rom (1,15x2,20) og har plassutfordringer. Dette er opprinnelig en bod i andre etasje på innsiden av en trappegang og kjøkkenet ligger vegg i vegg med den ene kortveggen. Toalettet må plasseres her og døra (70-dør) kommer inn 27 cm fra det innvendige hjørnet på rommet. 

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å bruke en sisterne bygget inn i stenderverket, men fikk en (noe ventet) overraskelse da jeg rev panelen. Dette er et gammelt hus og denne veggen er en tidligere yttervegg hvor det går tømmer i tre skift opp og deretter stående 1,5 toms bord. Jeg er derfor på jakt etter den mest kompakte løsningen (i dybde) for et toalett, frittstående eller aller helst innbygget sisterne.

Noen tips?

   #1
 15 178     Akershus     0
I gamle dager var sisterne ofte montert oppe under taket. Tror det finnes moderne slike også. Dersom en har nok trykk og vannmengde, så kan en kanskje også kjøre med tidsventil, uten sisterne?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 47     0
Takk for innspill. Har sett på løsninger med høy sisterne, men det jeg har funnet er viktorianske som tar minst like stor plass som andre løsninger og i tillegg koster en del mer. Men stilig er det!
  (trådstarter)
   #4
 47     0

Det kan være en mulighet. ved å google litt kan det se ut til at dette stort sett er en veggmontert sisterne uten ramme? Det vil jo evt. innebære mer oppbygging i veggen for at man ikke skal sitte å gynge på do.

Noen som har tips til mer konvensjoneller løsninger som er kompakte?
   #5
 5 063     Tromsø     0
Et toalettrom med disse målene er et kjempestort toalettrom sammenlignet med mange som ble bygget på 50- og 60-tallet. Hvis problemet er innadslående dør og plassering av denne, kan det være et alternativ å enten snu karmen så døra slår utover eller flytte døra litt?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 47     0
Størrelsen er forsåvidt veldig grei, problemet er døra. Den slår utover i dag (og skal gjøre det), men jeg får en følelse av at man vil gå rett inn i doen på vei inn. Har lagt ved en skisse som viser rommet. Vann og avløp må ligge på kortveggen til høyre pga. kjøkken på andre siden. Døra må stå der den er.Mest kompakte toalettløsning - Skisse.jpg - boas1
Mest kompakte toalettløsning - Skisse.jpg - boas1
HSt
   #7
 16 011     Sørum     0
Ville flyttet vasken innover i forhold til tegningene her.

   #8
 15 178     Akershus     0
Vasken på tvers mot endeveggen?
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 47     0
Hei,

Oppdaterer denne etter at vi er kommet lengre på vei med planlegging. Har bestilt V&B Subway 2.0 compact og innbyggingsisterne, fant ut at dette ble den mest kompakte løsningen. Har også målt litt på andre doer og diskutert med rørlegger og trekker doen lenger mot langveggen enn hva som normalt anbefales (ca 35 cm. fra senter). Dropper utforing og skjult avløp fra vask for å spare 5 cm, får leve med et plastrør på veggen (vann til servant går i gulvet).
Har også bestilt 40 cm skap og servant fra Ballingsløv som skal monteres noe lenger fra toalettet, men fortsatt på langveggen slik at det kan bli plass til et stellebord innenfor.
Legger ut noen bilder etterhvert som arbeidet skrider fram.
   #10
 1     0
Hei Boas1.
Jeg har også vurdert v@b sub. compact. Men jeg undrer om den blir litt liten? Altså liten å sitte på 😁 Har du fått din på plass?

Mvh, Rune