161    4    0  

Bytte ut deler av avløpsrøret i bakken.

 113     0
Vi fikk avløpet spylt i dag da det var potte tett. Over ett lite strekk på ca en halvmeter finner vi røtter. Kan se ut som om røret har en skade, men siden vi ikke får bort røttene med spylinga kan vi ikke se eksakt om/hva som har skjedd. Med røtter mener jeg millimeter tynne tråder som er vikla inn i hverandre. Er ikke trær på 20 meters radius, så det er ikke fra ett tre. Naboen som fiksa dette (de driver med dette) skal komme tilbake med en kjettingdyse som tar røttene. Ellers ser røret bra ut videre utover. Dette er soilrør fra 1968. Hvor lang levetid har rør fra denne tiden? Det beste er vel å bytte alt av rør og grave opp hele tomta, men kan man bytte en del av det bare? Vi vet jo ca hvor skaden er. Tror jeg vet svaret men vil høre her da jeg ikke er rørlegger Smile. Ettersom vi ikke har tenkt å bo der i alt for mange år til så vil vi unngå å måtte bruke enorme summer på dette.

HSt
   #1
 16 006     Sørum     0
Det er mulig å få tredd inn strømpe, men er det mulig å grave opp så er det kanskje allikevel det billigste. Soilrør kan holde lenge hvis de ligger enten i tett leire eller ligger "tørt". Er du helt sikker på at det er soilrør hele veien ? Der jeg kjenner til det la de soilrør i brattbakken og betongrør der fallet var normalt.
  (trådstarter)
   #2
 113     0
Jeg skal ikke si det 100% sikkert. Det ser ut som soil fra innsiden, men jeg vet ikke hvor lett det er å se forskjellen på betong/soil med kamera når røra er 50 år gamle. Det er bratt ned rett før problemet er så mulig det er en overgang som noen røtter har kommet seg inn i (Om det i det hele tatt går)
HSt
   #3
 16 006     Sørum     0
Noen kummer eller stakeluker i området ? Der jeg kjenner til dette ligger det en kum i skjøten mellom soil og betongrør.
  (trådstarter)
   #4
 113     0
Det er ikke noe stakeluke mellom huset og offentlig nett som jeg har sett. Får prøve å grave meg frem til røret til våren og sjekke statusen. God grunn til å kjøpe seg metallsøker Wink