343    14    0  

koble seg inn på eksisterende avløp

 455     0
Noen som vet hva som kan brukes for å komme inn på rør til septikktank. ligger i dag nedgravd 110mm rør til bad mm. på dette røret står det en Y 110-110-75. trenger å skifte ut 75mm da dette skal brukes til toalett også.

ligger ikke veldig dypt, så har gravd fram Y og litt rundt + hele veien langs 75mm rør. men hvordan kan den skiftes ut med 110-110-110? får jo ikke trekt 110mm rørene fra hverandre når de er nedgravd begge veier. 

alternativt kan det settes en ny Y før eksisterende Y, men blir stort sett samme prblemet uansett.

Vil tro det finnes noen slags 2delte greier som man kan skru sammen? eventuelt noe mykere som man klarer å tre innpå?

Er ikke så veldig gammelt oppleg, så å skifte alt er ikke ett tema. 

HSt
   #2
 16 024     Sørum     0
Med glidemuffe menes muffe uten skillekant i midten, du kan skli muffen inn på naborøret, sette inn rørskjøt/avgrening og skli muffen tilbake (Den normale skjøtemuffen stopper røret på midten).  Kjøp med en flaske smøremiddel for rørpakninger, det kan være litt jobb å skli glidemuffen frem og tilbake.
  (trådstarter)
   #3
 455     0
Ja det burde sikkert fungere?:) får man y eller grenrør uten muffer også kanskje? hadde sikkert sluppet unna med litt mindre skjøter da?
HSt
   #4
 16 024     Sørum     0
Tror ikke det, nå har OBS bygg skjøter som går inn i røret (ikke glidemuffen) men du må vel ha en ekstra rørskjøt fra Y-skjøten til glidemuffen.
  (trådstarter)
   #5
 455     0
Ok men skal vell ikke være noe problem med par ekstra skjøter uansett?
Ser ut som det skal gå ganske greit da:) javist burde man ringt rørlegger, men tror det bør bli ganske ok og gjøre denne jobben selv også?
HSt
   #6
 16 024     Sørum     0
Har gjort jobben selv på overvannsleding i Trøndelag en gang.  Dypt nede i hull med leire rundt.  Det var før frustrasjonstråden her på BB ble lagd ... , måtte til slutt pumpe gjørmevann for å holde arbeidsplassen tørr nok til å klare å kappe røret.  (Normalt Trøndervær på høsten). Det er ikke så vanskelig.  Husk å avfase kuttete rørender så du ikke skader pakningene.
  (trådstarter)
   #7
 455     0
Ja de regner nå vist nok her på vestlandet og. Sad
Men har gravd opp og samler seg ikke vann der heldigvis. ligger mest i sand ser det ut til.
blir vell noe grisete når rør skal kappes og kobles, men får heller tåle det da Smile

  (trådstarter)
   #8
 455     0
Fant ut etter å ha spylt rent at de var allerede glidemuffe der, så tok ca 3 min å gli innpå ett nytt grenrør:)

Måtte utvide hull gjennom mur noe for å få inn 110mm rør. er det ok løsning å skumme de fast ca midt inni muren, for så å støpe litt rundt rør på hver side (utside og innside)? er tykk mur, så blir vanskelig å få fylt rundt rør med kun sement eller lignende.
   #9
 15 183     Akershus     0
Du kan kanskje bare dytte med litt isopor e.l. Lager litt stiv bruk og dytter inn først. Lar det stå 1/2-time og pusser ferdig.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 455     0
Ja får prøve på noe sånn Smile

var tørt å fint når jeg gravde opp på utsiden, selv om det har regnet sånn ca hele sommeren.. men uansett, blir det tett nok med vanlig mørtel? vet ikke hva som var brukt rundt røret fra før, men var noe sementbasert.