500    6    0  

Takhøyttalere: Hjelp til fleksibel løsning

 94     0
Heisann 
Jeg har lyst til å ha takhøyttaler i stue, kjøkken og begge bad. (Totalt fire stk.) Men vil helst unngå å være avhengig av å måtte koble til med telefonen. Jeg vil at man skal kunne trykke/vri på en kontroll på veggen og få på en forhåndsdefinert radiokanal e.l. som står på hele tiden, men at man kan overstyre hver enkelt høyttaler separat med egen musikk fra tlf. (Stue og kjøkken kan evt. kjøre på samme) Går det å få til noe sånt? 

Ser for meg enten et anlegg med DAB+ som sender ut til høyttalerne, men kan overstyres. Alternativt at iPad'en, som sitter i veggen og er sentral for xComfort, kan ha på nettradio i bakgrunnen konstant, og at anlegget videreformidler nettradioen med mindre man overstyrer med tlf. Når man stopper strømming fra tlf må radioen kobles inn igjen automatisk. Eller om det finnes veggbryter med valg om å spille fra kabel eller bluetooth, det kunne også funka for min del. 

Håper det er mulig å få til en slik løsning. 
Tar gjerne imot tips om gode tøyhøyttalere i samme slengen. Har 30 cm dybde til rådighet i begge etasjer, så lydkvalitet fremfor lav byggehøyde. :)) 
Noen merkbar forskjell på aktive/passive høyttalere i denne sammenhengen? 

På forhånd takk! 

Edit: Merker jeg burde vært produktdesigner! Noe slik ville jo vært perfekt! 
Takhøyttalere: Hjelp til fleksibel løsning  - Høyttalerstyring.PNG - Danieluh

Hvor hele yttersiden er en bred gummiring som fungerer som volumknapp, med display i midten, og valg mellom radio (via kabel) eller Wifi (Airplay) :D Men finnes kanskje ikke noe lignende produkt? 

   #1
 6     0
Fått med deg denne ?
https://www.senic.com/en/

Har selv prøvd å prototypa litt på å lage en liknende dings basert på arduino ol, men det er ikke så enkelt. Det skal endel finurligheter til for å få til en volum-snurre med skjerm og knapper i midten.

Andre DIY prosjekter som jeg har funnet som likner:
http://patrickmccabemakes.com/hardware/Dial/
https://arstechnica.com/gadgets/2014/01/as-nest-sells-out-open-source-smart-thermostats-begin-to-crop-up/

  (trådstarter)
   #2
 94     0
Takk for svar
Denne kontrolleren du først linker til, den er vel bare for å styre musikken etter den er starta? Man setter i gang musikk fra f.eks. telefonen, og styrer deretter volum, forrige og neste fra dingsen? Ser også ut til at den krever å kommunisere med smarte produkter? Da må det vel til noe mer for å få lyd i takhøyttalerne.
Jeg skulle gjerne hatt noe som kan spille musikk/radio hele tiden, overstyres av telefonen, og gå tilbake igjen til radio når man ikke spiller fra telefonen lenger.
  (trådstarter)
   #4
 94     0
Saken fra B&O er jo midt i blinken! Den gjør akkurat det jeg vil.
Man kan bytte lydkilde fra den runde kontrolleren, justere volum og velge forrige/neste kanal/sang.
Vil man spille fra telefonen er det bare å koble til med Air-play.

Men.. Det ble latterlig dyrt. For den støtter ikke flere soner..
Systemet koster 4995. For å styre Bad 1, Bad 2 og Stue/Kjøkken som tre soner må jeg ha tre systemer + en ekstra kontroller (for å slå på høyttaler i stue/kjøkken hver for seg, selv om lydkilden er den samme). Kontroller koster 1295.
Det støtter også kun aktive høyttalere, men de har ingen aktive høyttalere for skjult montasje. Kjøper man aktiv høyttaler fra noen andre må den stå på hele tiden, eller man må finne en måte å slå de av og på, f.eks. med et relè som benytter signalet i kabelen. Med passive høyttalere må man koble de via forsterker som kan tolke dette av/på-signalet. Forsterkeren på 2x150W koster 6900 og jeg må ha èn per sone.
Kontrollen benytter lavenergi Bluetooth, og rekker ikke fra boden til kjøkken/stue/bad 1. Derfor trenger jeg 3 stk IR-øye til 1500 kr stk.

Totalt blir det 41 480  kr, og da har jeg ikke en gang kjøpt inn høyttalere og nødvendig materiell, som kabler etc.

Så løsningen er perfekt! Men i overkant dyr. Ermm
   #5
 6     0
B&O er for spesielt interesserte. Men tror få er misfornøyde etter 10 år.

Tror du vil få til det du ønsker med Numio fra Senic, mulig det må programmeres litt og det er jo fort en showstopper for endel.

Har du sett på Amazon Echo eller Google Home forresten?
Litt utenfor planen din om innebyggede høyttalere, men jeg innser at jeg neppe kommer til å borre opp alle takene i mitt prosjekt der jeg la rør til høyttalere når jeg om kort tid kan kjøpe noen jeg kan prate til Smile

  (trådstarter)
   #6
 94     0
Har sett litt på Echo nå. Nærmere bestemt Echo Dot.
Echo Dot er mye, mye mindre enn Echo, og har lydutgang i motsetning til Echo. Billigere er den også.
49$ fra Amazon inkl. frakt. Det er tre drawbacks: Den støtter ikke Ariplay, den støtter ikke multiroom, og de samarbeider ikke slik at hvis jeg er for langt unna den på kjøkkenet kobler den ikke over på den i stua automatisk og fortsetter å spille musikk. Sistnevnte har for såvidt ikke så mye å si, siden den ikke støtter multiroom, hverken ved å styre to høyttalere separat eller ved at to ulike Echo Dot har hver sin høyttaler tilkobla, og samarbeider om avspillingen. Dessuten må høyttaler stå på enten jeg vil eller ikke, og jeg vil ha mulighet til å slå av høyttalerne. Både fordi jeg liker å kunne slå av ting, og fordi jeg frykter det ellers kan være et sus fra høyttalerne når de ikke spiller noe.

Så til den interessante biten:
Etter en hel del tankearbeid tror jeg at jeg har kommet fram til en mulig løsning. Hvis jeg har èn Dot på hvert bad, og kun èn dot som er felles for stue og kjøkken, bør det gå. Jeg kan fremdeles ikke spille samme musikk på badet som i stua, men jeg kan i det minste spille samme musikk i stua og på kjøkkenet, og velge om jeg vil spille kun på kjøkkenet, kun i stua, eller begge steder. Dette var jo noe jeg nettopp sa at ikke støttes! Vel, plutselig kom jeg på en løsning som løser to problemer på en gang. Man kan jo også styre smarthus inkludert stikkontakter med Echo Dot. Hvis høyttaleren på kjøkkenet og høyttalerne i stua er koblet til hver sin forsterker, kan jeg bruke et wifi-adapter mellom stikkontakta og forsterkerens strømledning. Da kan jeg kalle det ene adapteret for "Kitchen", det andre for "Living room" samt lage et alternativ som heter "Main speakers" som omfatter begge. Da kan jeg si "Alexa, turn on kitchen speakers" eller "Alexa, turn on Main speakers" og deretter "Alexa, play Discover weekly playlist at Spotify" eller "Alexa, shuffel R.E.M." Vipps har jeg musikk i ene eller begge rommene, til og med fra Spotify (eller radio etc. om jeg vil) uten å trenge telefonen i det hele tatt! (Selv om jeg kan koble til tlf om ønskelig) Da har jeg til og med en personlig tjener som kan telle ned tiden på lasagnen, lage handlelister uten å skrive etc. Man kan til og med få den til å blinke med lysene når nedtellingen er ferdig, men hvis det skal støttes i mitt hus må Echo først komme med støtte for xComfort.

Kort fortalt en temmelig kurant løsning i mine øyne! Med kraftige takhøyttalere fra Monosound kan hele oppsettet inkl. kabler komme på kun 12 000 kr inkl høyttalere, kabler, forsterkere, Echo dot etc.! (I stedet for Bang & Olufssens løsning til 60 000 + høyttalere, eller 90 000 inkl. høyttalere)

Eneste problemet er at foreløpig er det kun adapter tilgjengelig for amerikansk stikkontakt, så frem til det kommer for europeisk stikkontakt må jeg leve med noe som spiller på både stue og kjøkken på en gang. Wink
Heldigvis er det bare plug-and-play den dagen det kommer, samt 5 minutter å konfigurere.
Echo Dot er så nett at jeg kan klistre den opp på veggen.

Google Home
Kun høyttalerutgave som ikke passer veggmontering. Den er stor og stygg sammenligna med Echo Dot. Etter å ha sett en del videoer er jeg mer imponert over Echo Dot, til mitt bruk vel og merke, selv om Google Home fungerer bedre om man stadig skal spørre den om faktaspørsmål (hvem spiller i den og den filmen etc.)

Fordelen med Google Home er at den støtter faktisk multirom gjennom Chromecast Audio! Det er jo helt ypperlig! Man får også opp høyttalerne som wifi-høyttaler (uansett om det heter Airplay eller bare fungerer helt likt), og man kan lage grupper av høyttalere, slik at man kan få opp stue og kjøkken separat, eller begge som en gruppe.
Eneste drawback her er at Google Home har ekstremt dårlig støtte for smarthus-systemer. Dermed må høyttalerne stå på konstant. I tillegg er Google Home kun tilgjengelig i USA (selv om man sikkert alltids kan kjøpe til seg en fra eBay e.l.). Hadde Google Home kunnet slå av høyttalerne mine hadde jeg trolig valgt dette fremfor Echo Dot, selv om jeg liker Dot bedr i forhold til brukeropplevelsen (ut fra videoene jeg har sett)

Dette ble langt, men er forhåpentligvis veldig nyttig for folk med samme behov, og som tilfeldigvis skulle stikke innom og lese. Wink