428    5    3  

Endre stil på hus.. mulig eller?

 4     0
Er det noen som har endret stil på huset utvendig? Er det i det hele tatt mulig uten å bruke en formue? 

Vi har et typisk enkelt 70/80 tallshus. Vi har lyst bygge karnapp midt på huset og bytte vinduer for å få en mer klassisk "sveitserstil" hus. 

Men jeg er veldig usikker på om det faktisk er så "lett", eller er det noe vi ikke tenker på slik at huset vil bli seende rart ut. 

Noen her inne som har gjort noe ligenende? 

   #2
 5 061     Tromsø     3
Et typisk 70-tallshus er typisk lavt, ikke særlig bratt tak, en etasje + evt sokkeletasje, avlangt og veldig asymmetrisk. Sveitserhus er ikke like avlange, ja nær kvadratiske, høyere med bratt tak og gjerne halv annenetasje med skråtak, og veldig symmetrisk i fasaden.

Man kan selvsagt leke seg med å bytte ut store vinduer uten sprosser med flere mindre "flaggvinduer" og bytte kledning og enkelte detaljer, og få et hus man selv synes er pent. Men et troverdig sveitserhus blir det ikke, noen vil nok synes det ser rart ut.

Samtidig er det store forskjeller på hus fra tidlig 70-tall og seint 80-tall. Det kan være hus i denne perioden som kanskje egner seg bedre til en slik konvertering enn de jeg tenker på.
Hvordan ser deres hus ut? Har du bilde eller tegning?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 4     0
Tusen takk for svar Smile Jeg ser hva du mener. Og det er akkurat dette jeg er litt skeptisk til. Huset har bare to egt, taket er ikke så bratt som på et hus i "sveitser" stil. Det vil ikke være mulig å få en ekstra egt pga lav takhøyde på loft.
Huset er ikke så langt som et typisk 70-80 tallshus. Legger ved et bilde av et hus som er ganske likt det vi har, men det er ingen balkong på forsiden ab huset slik det er på dette huset. Jeg ser for meg en karnapp midt på huset med store vinduer og dobbeltdører i 1 egt ut i hage. Samt bytte vinduer på hver side av karnappen slik at vinduene blir lik på hver side.
Endre stil på hus.. mulig eller? - IMG_0707.PNG - cici123