5 571    9    0  

oppbygging av vegg- bad

 654     Kristiansund     0
hei.

driver å skal flytte badet. 


nå er det borkledning rett på reisveket,  så e det ingen isolasjon i reisverket,  så er det gammel panel.  så er det lektet ut 5cm på innsiden  som er isoloert før sponplater.
nå skal jeg pusse opp hele greia  og ha VANN I YTTERVEGG.    derfør bør dette bli litt ordentlig.


bør jeg rive meg inn til reisverket  +  å lekte opp nye 4"  på innsiden?  slik at jeg får 8" med isolasjon?    hvordan gjør jeg det med vindsperre da???


eller holder det å rive meg inn til panelet og  så lekte ut 4"  ????


borkledningen skal byttes på sikt,  men det blir neppe aktuelt med det første...


og en ting til  litt  off topic,  hvordan gjør jeg det når jeg skal heve gulvet litt?    slenge 5 cm isopor f.eks og  legge armering  og så avrette,    holder det??tusen takk for all hjelp Grin

   #1
 539     Auli     0
Med bevegelig gulv bør du støpe (betong, med armering) noen cm (7-10 ?) før du avretter (uten armering) på toppen.
Ikke bra å ha 2-3 cm avretting på bevegelig gulv, da får du fort sprekker i gulvet.

Når det gjelder veggene overlater jeg det til noen andre å svare på. Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 654     Kristiansund     0
takker for svar.    da bør  jeg kanskje støpe to ganger likevell  da :D    men blir det ikke en vanvittig  vekt på denne betongen?    er snakk om 8-9 kvadrat.
jeg har revet veggene i dag.    og fant ut at to av veggene, der det er ny borkledning,  så er det lagt afaltplater / vindpapp,  og det er 10 cm  isolasjon. 

og på den siste veggen så rev jeg det gamle panelet osv.  så der blir det sikkert å lekte opp ti nye cm innom, og ha i 20 cm isolasjon.  så ordner jeg jeg vindsperre når borkledningen skiftes neste sommer.

er dere enige?    bør jeg lekte ut de to andre veggene ekstra også?  eller holder det med 10 cm???  det skal  vann i to av veggene.


utbygget vises som det hvite her. 
   #3
 538     Øst-Finnmark     0
Rørleggere unngår skjult  vann i yttervegger og legger det åpent. Vær oppmerksom på at nullpunktet kan trekke seg innover dersom du plasserer innredninger langs ytterveggene. Med det resultatet at vannet fryser. Hvordan er gulvet? Er det rom under? Er det tregulv? Hvis du har gulvbjelker av 2x8 tommer og opplagringen av disse er rundt 2-2,5 meter vil jeg mene at gulvet er stivt nok til å ha en lavtbyggende konstruksjon med avrettiingsmasser. Betong vil bli tungt og det må kontrolleres om konstruksjonen tåler det.
   #4
 22 352     Akershus     0

nå skal jeg pusse opp hele greia  og ha VANN I YTTERVEGG.    derfør bør dette bli litt ordentlig.
Det er aldri ordentlig å legge vannrør i yttervegg. Her skriver du også om vindsperre problematikk. Uten ordentlig vindsperre fryser rørene definitivt.

Det du har i veggen er stendere/bindingsverk, reisverk er noe annet.
  (trådstarter)
   #5
 654     Kristiansund     0
planen var å legge alle rørene  i gulvet, og så så opp  dit de skal.  da blir det minimalt med strekk i veggene.


det er leilighet under rommet ja.  så gulvet burde ikke bli iskaldt. 


det er tregulv ja. husker ikke om det var 6 eller 8" gulvet var bygd opp med i farta jeg no men.  ligger 30mm panel oppå. 

får høre hva rørlegger sier.    jeg hadde rørlegger for å blende  de gamlre rørene når jeg rev.  da spurte jeg han om å flytte badet ut dit.  da sa han ikke noe om yttervegg, men var litt skeptisk til fallet. 
  (trådstarter)
   #6
 654     Kristiansund     0
hvordan er det å stikke opp  plastrør fra gulvet og opp dit det skal da?      f.eks  på innredningen så blir det ikke så synlig om jeg stikker rørene opp fra gulvet  og inn i skapene.  da 20-30 cm åpent vil jeg tippe?


samme med dusjen og.  jeg skal jo ha kabinett, og mange  kabinett har  slikk skråvegg bak seg som det er meningen og ha tilkoblingene.  hva om jeg tar de opp i hjørnet bak der og lar de ligge utenpå veggen??


da blir det bare badekaret som blir inni veggen.      toalettet kommer på innerveggen så. ..


gjør jeg dette så slipper jeg å lekte ut så mye og.  sparer plass på det lille badet Grin

   #7
 1 321     Østlandet     0
Jeg løste hele problemet med å legge rørene i nedlektet himling. Til dusjen sitter tilkoblingene i taket helt inne i hjørnet. Til baderomsinnredningen gikk jeg ned i innvendig delingsvegg.

Men du kan vel legge alle rør i gulvet? Som du sier vil det jo ikke bli synlig om du velger en innredning som går (nesten) ned til gulvet. Til dusjkabinett kan du gå opp i hjørnet eller koble slangene rett på koblinger like over gulvet. Det samme kan du gjøre på badekar også om du kjøper kar med påmontert blandebatteri.
Utvendig vegg er et sjansespill jeg ikke turde gå for.
  (trådstarter)
   #8
 654     Kristiansund     0
rørleggeren har nå lagt opp rørene.    vi  gjorde om den gamle wc til  vaskerom,  og flyttet badet i utbygget.  alle rørene ble lagt i gulvet, og skal føres opp bak  dusjen,  under innredningen  og bak badekaret  når den tid kommer.


men nå har jeg endel gulv å bygge opp  igjen  Grin