O_K
   #511
 281     0
Etter at jeg har fått pumpen til å gå sånn passelig OK i vinterhalvåret (ikke fornøyd med driften, men den ble betydelig bedre). Jeg nå sett på pumpens oppførsel siste dagene, og det er mildt sagt en katastrofe. Aner ikke om den var sånn i fjor sommer også, men nå går den med over 10 stopp i døgnet. Forstår at den må kjøre noen start - stopp siden den ikke kan regulere ned under 20%, men hva i alle dager skjer her, BT25 er over calc supply, GM er på 100, og alikevel starter den kompressoren! Se f.eks. rett rundt middnat 24. mai...

Kan hende jeg må stoppe kompressor og bare bruke tillegsvarme nå i sommer, men litt dumt med tanke på dusjing etc. og burde være helt unødvendig.

Nibe 1255/1155 tråden -  - KE

   #513
 1 679     0
Kan hende jeg må stoppe kompressor og bare bruke tillegsvarme nå i sommer, men litt dumt med tanke på dusjing etc. og burde være helt unødvendig.

Hva er begrunnelsen for at du "må" stoppe kompressor?

Er det først og fremst at du prinsipielt mener at den "ikke skal" kobles inn en periode når det er behov for det for å holde VV-temperaturen oppe? Er det en frykt for at den er så lite slitesterk at den ikke tåler disse stopp og start?

Hvis du går over til el-kassett i sommerhalvåret: Vil du holde like nøye oversikt over når termostaten slår den på og av, og vil du reagere like sterkt på om det skjer ti ganger i døgnet som du reagerer på kompressor-styringen?

Har ikke Niben mulighet for å prioritere varmtvann i én eller to perioder pr døgn? De aller fleste bruker dusjvann enten om morgenen eller om kvelden. Hvis du lar den varme vann fra 04:00 til 07:00, og evt. i tillegg fra 18:00 til 21:00 (eller tidligere hvis du har unger som tar kveldsbad), får du da to lengre kjøreperioder i døgnet, og stillhet i perioden imellom?

Jeg har aldri bekymret meg for hvor mange ganger termostaten i el-berederen min slår inn i løpet av et døgn, og forstår ikke helt hvorfor det skulle være stor forskjell om det er en kompressor eller en el-varmespiral som holder vannet varmt. Kompressor-støy og denslags har lite å gjøre med antallet kjøreperioder. Jeg vet godt at start/stopp av kompressoren sliter på den, men det vet produsenten også, og bygger den så den tåler det. Å bekymre seg for det er som å la bilmotoren gå på tomgang mens du er inne på Rema, fordi det sliter på startmotoren om du stopper bilmotoren og må starte den opp igjen når du kommer ut.
KE
  (trådstarter)
   #514
 2 294     Hordaland     0
Jeg nå sett på pumpens oppførsel siste dagene, og det er mildt sagt en katastrofe. Aner ikke om den var sånn i fjor sommer også, men nå går den med over 10 stopp i døgnet. Forstår at den må kjøre noen start - stopp siden den ikke kan regulere ned under 20%, men hva i alle dager skjer her, BT25 er over calc supply, GM er på 100, og alikevel starter den kompressoren! Se f.eks. rett rundt middnat 24. mai...

Var litt vanskelig å se ut fra grafene dine hva som skjer, kanskje du kunne zoomet inn litt så vi ser en syklus du mener ikke burde vert der?
Så varmt det har vert de siste ukene vil jeg tro at du har lite varme på i boligen, jeg tror nok de fleste start/stopp skyltes varmtvann, hva har du stillt inn på varmtvann? Jeg velger å prioritere kun varmtvann og ikke varme i huset, vet andre prioriterer varme også. Siden du har BT25 har du vel akkumulatortank så da burde det gå greit å kun prioritere varmtvann. sjekk hva du har satt som minimum og maksimum på varmtvannet, kanskje du har for liten hysterese der som gir flere start og stopp. Du kan også vurdere om du vil øke varmtvannstemperaturen på gitte deler av døgnet, men jeg tror det spiller liten rolle siden varmepumpen setter i gang ganske raskt når man først begynner å bruke av varmtvannet.