246    1    0  

Ventilasjon av hjemmekino

 8     0
Holder på å bygge en hjemmekino i gammel garasje som henger sammen med huset. For at filmopplevelsen skal bli bra, må det være frisk luft og ikke for varmt og kaldt. 

Jeg har sett på løsninger som Mitsubishi miniventilasjon og TwinFresh ventilasjon. Disse har jeg hørt at støyer litt, noe som er veldig uting i lytterom/hjemmekino. Tror heller ikke at disse løsningene er spesielt lydtette? Hjemmekinoutstyr avgir også mye varme, så det er ikke alltid ønskelig å gjenvinne all varme, da det rett og slett blir for varmt.

Har etterhvert tenk ut en idé som kanskje vil fungere. Ved bruk av lydfeller og kanalvifte har jeg lurt på om jeg i den ene enden av rommet skal ha en vanlig ventil som går gjennom en lydfelle før den går rett ut av veggen og kan tilføre frisk luft. Har da tenkt at i andre enden av rommet bruker jeg to lydfeller, en før kanalvifte og en lydfelle etter kanalvifte som igjen går rett ut av veggen. Kanalviften er tenkt styrt med en reguleringsbryter som gjør at jeg kan styre frisk luft og kanskje temperatur etter hvor mye frisk og kald luft jeg drar inn. 

Det jeg lurer på er om denne løsningen blir for kald siden det ikke er noe varmegjenvinning? Lurer også på om dette vil skape kondens problemer? 

Setter veldig pris på tilbakemeldinger på dette!!

   #1
 124     0
Hei.
Ser at du lurer på om miniventilasjon kan være en løsning for deg... Og svaret er vel: Kanskje?
Som leverandør av Twinfresh Expert, vil vi egentlig bare komme med noen relevante fakta rundt produktet.
Vårt inntrykk, etter å ha vært en stund i markedet, er at støynivå er essensielt for kundene i vurderingen av miniventilasjon. Forståelig nok. Skal man benytte miniventilasjon feks på soverom eller i andre støysensitive settinger, sier det seg selv at miniventilasjonen ikke kan være til sjenanse når den er i bruk - for da vil den ikke bli brukt. - Luft i bevegelse lager (suse)lyd, det er ikke til å komme bort ifra - og det er jo derfor rørgjennomføringen i vegg er Ø 160mm. Men det er også flere faktorer som spiller inn i "støybildet".
Ett av de vesentlige punktene som skiller Twinfresh Expert fra Twinfresh Comfo er nettopp støynivået. Grunnen til dette er at viftemotoren i Expert-modellen er plassert mot utsiden av ventilator-konstruksjonen, altså mot yttervegg. I tillegg er det innlegg av lyddempende materiale (skumgummi med eggekartong-form) samt det keramiske elementet som akkumulerer varmen, men også demper støy.
Twinfresh Expert har støyreduserende egenskaper opp til 42 db(A) lyddemping (2.5 sones) og enheten er svært stillegående med 11 db(A) [3 m] ved nivå 15 m3 luftforflytning pr time. - Husk at et tommelfinger-regel er at +3db er dobling av lyd for det menneskelige øret, når du evt sammenligner med andre miniventilasjoner på markedet.

Vi har i alle fall levert Twinfresh Expert til mange kinorom, med vellykket resultat og lykkelig kino-eier. I enkelte tilfeller har det blitt installert 2 enheter, slik at de enten kan jobbe motsyklisk (med varmegjenvinning) eller man har muligheten til å sette én enhet til å kun trekke INN frisk luft, og den andre enheten til å kun suge UT inneluft (uten varmegjenvinning). Med Expert Wifi-utgaven kan enkelt styre dette med app fra mobilen, der man også kan sette viftehastigheten i valgfritt nivå: 1-100% (istedenfor 3 faste trinn).

Lykke til med ditt prosjekt. Og ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe konkret.


Tekniske data for Twinfresh Expert RW1-50

Ventilasjon av hjemmekino - 97612e99e65d4dc4bc9674d4fa8555c7.png - sandalius

Mvh Calle