1 884    20    9  

Anbefaling Merke/serie

 181     1
Hei, vet at dette fort blir veldig subjektiv, men også bredt, men jeg prøver meg likevel.
Jeg tenker å "bygge opp" verktøysboden min med verktøy jeg skal ha langt inn i fremtiden, hvor jeg går mot å blir en møbelsnekker Smile

Tenker primært å ha det i et verksted/bod, men kunne godt tenke meg å ta de med ut på diverse arbeid rundt huset også, så batteri er jo fint (gitt det er bra nok).

Trenger vel litt av hvert da jeg bare har en Hitachi 18v drill og en Blå Bosch PCM8S (eller noe slikt) fra før.

Jeg tenker at jeg må ha en håndfreser, stikksag, dykksag og slikt

Noen anbefalinger? Ser at Mange anbefaler Makita, er det andre merker jeg brude vurdere istedenfor?
Eller skal jeg bare droppe batteri og bruke ledning og leve med ledning de gangene jeg tar dem ut av verkstedet? Da blir det kanskje ikke like "kritisk" å bruke samme merke...

   #1
 177     Telemark     0
Men skal du drive med det profesjonelt eller hobby +, litt sånn tillegg til dag jobb? Og hvor mye tenker du å bruke.

For jeg synes Makita som du nevmer er helt greit men, har selv noe Makita og noe festool på jogg å det er jo ikke sammenlignbart. Vil si festool er mye bedre i bruk og kvalitet. Men prisen er jo selvfølgelig endel høyere.
  (trådstarter)
   #4
 181     0
Hei. Det blir hobby+, men håper det over tid kan bli noe mer enn det.
Sjekker prisen på tingene vi ønsker oss av møbler og diverse og ser rask at vi ganske fort tjener inn det ekstra for festool kontra hva slike design ting koster.
   #5
 44     Asker     0
Jeg har invistert i festool maskiner til møbelsnekring og angrer ikke ett sekund! Har 3 freser, stikksag, domino, fresebord, sinkemaskinen for fingerskjøter, rotex og en del mer. Det eneste som ikke er festool er skinnesagen, den er makita. Men når det er sagt så har jeg brukt festool og makita skinnesag, og må si meg svært fornøyd med makita sin. Skinnen er lik som festool også så de går overens med resten av verktøyet!
  (trådstarter)
   #6
 181     0
Har lest at man kan bruke Makita sin på Festool skinner, ja. Men jeg tenker jeg kjører Festool for alle pengene Smile

  (trådstarter)
   #8
 181     0
Ok, menne, bør jeg gå for batteri eller kabel? Tenker batteri er greit å ha til tider, men kanskje strøm er bedre i det lange løp?
O_K
   #9
 270     0
Kommer litt ann på verktøyet, men nå som batterier er blitt så kraftige så har jeg gått for batteri (18V) på alt som er håndholdt (Jeg har Makita). For drill, stikksag etc så varer et batteri så lenge at du aldri tenker over det. Jeg har også batteridrevet håndholdt sirkelsag og vinkelsliper.

For håndholdt sirkelsag så merker jeg at batteriet (3Ah) blir tomt og må byttes et par ganger i løpet av en lørdag hvis jeg holder på hele dagen, særlig når jeg kutter i større plater. Alternativet her hadde nok vært en bordsag, men det ville blitt såpass begrenset bruk at jeg heller finner meg i ulempene. 220V på håndholdt sirkelsag hadde bare blitt tull, ledningen hadde kommet i veien hele tiden, så jeg er fornøyd med kombinasjonen av karaftig 220V kappsag og 18V sirkelsag.

Har også en 18V vinkelsliper. Fungerer fint til det jeg bruker den til mest, å kappe armeringsjern / metallister etc, men skiferheller er bare å glemme.
  (trådstarter)
   #10
 181     0
Det er det jeg har hatt inntrykk av, at batteri er blitt så bra at det kanskje er like greit å bruke det?