11 267    8    0  

Lyse fliser på gulv og misfarging av fuger

 63     Oslo     0
Jeg har hørt flere si at det fort blir misfargede fuger hvis man har hvite/lyse fuger - stemmer dette?

Skal ha hvite eller kremfargede fliser på veggene, og siden jeg ikke vil ha bruntoner i gulvflisen så ser jeg ingen annen løsning enn lyse gulvfliser også. Vi skal ha oljet eikeinnredning, så det er uaktuelt å blande inn kalde farger som grått og sort. Er nemlig superstrikt på det ;)

Har hørt at man kan tilsette noe farge i fugemassen slik at den ikke er helt hvit (må jo selvsagt passe flisen). Er det et alternativ?

Tips tas imot med takk Grin

   #2
 73     0
Jeg har ikke noe erfaring med misfarging, men det fins jo kraftige rensemidler som kan brukes innimellom for å opprettholde fargen. Det er jo også mulig å "fuge opp" på nytt, hvis det blir for ille etter noen år. (Har jeg hørt, aldri prøvd)

Flisekompaniet (og sikkert de fleste andre) har ett stort utvalg i farget fugemasse, så du kan gå der og se fargekart osv.

Vi valgte en "jasmin hvit" som gikk veldig godt til beige fliser. Er forøvrig enig i at fargen på fugemassen gjør ett veldig kraftig inntrykk, så denne fargen bør vurderes nøye. Har du kremfargede fliser kan det gi ett veldig jevnt og behagelig inntrykk med lysere fuger ja. Hva som passer til hvitt er jeg usikker på. Anbefaler å google "grouting color" etter bilder for inspirasjon.

Redigert:
Ved nærmere ettertanke er det selvsagt riktig å velge grått til hvit flis. Må jo følge fargetonen i flisen. Så da ville jeg personlig valgt en lys grå fargetone. Hvitt blir for ekstremt. Selv om det kan også være fint tror jeg det blir lett misfarget og stygt etterhvert. ..ser du sier du er skeptisk til grått. Men jeg ville vært forsiktig med å blande andre fargetoner til hvit flis. Ville hvertfall funnet noen eksempler på det å vurdere først.

Fant her ett bilde av lys grå fuge:
Den er platinum grå, etter dette fargekartet.
Lyse fliser på gulv og misfarging av fuger - white with platinum gray.jpg - bretddog
Lyse fliser på gulv og misfarging av fuger - PolyblendGroutOnline_31790119_std.jpg - bretddog
  (trådstarter)
   #3
 63     Oslo     0
Takk for godt svar :)

Jeg er nødvendigvis ikke negativ til grå fuger, og spesielt ikke hvis det ser slik ut som på bildet du her viser - for det ser jo virkelig pent ut Smile Det jeg ikke fikser er grå fliser mot f.eks. varme farger som kirsebærfarget tre ;) 


   #4
 740     0
Lav ph`verdi fører til missfarging i fliser..
Signatur
   #5
 73     0

Takk for godt svar :)

Jeg er nødvendigvis ikke negativ til grå fuger, og spesielt ikke hvis det ser slik ut som på bildet du her viser - for det ser jo virkelig pent ut Smile Det jeg ikke fikser er grå fliser mot f.eks. varme farger som kirsebærfarget tre ;) 


Personlig liker jeg middels mørke til mørke tre-farger som eik eller mørkere, som går i brun-toner (ikke rødt), og det synes jeg uansett om flisene er beige eller hvit. Er det hvitt blir jbadet mer sterilt og sykehusaktig, og ikke så "varmt". I det minste, hvis hvitt, ville jeg valgt en mørkere gulv-flis. Men en type hvit flis synes jeg er fin, og det er en med bølget overflate. Den blir igjen varmere faktisk bare pga formen, fordi den kaster lys på en litt levende måte. Kirsebærfarget da bringer du jo inn en rød-tone, så det kan muligens kollidere litt med beige, og gi kraftigere kontrast til hvitt og. Men har ikke sett særlig etter rødlige trefarger, så litt usikker på hva som matcher bra til det.
  (trådstarter)
   #6
 63     Oslo     0
Takk for svar alle sammen :)

Men når jeg skal ha hvite fliser på veggen, eikemøbler og ikke vil ha grått og sort mot denne eiken, så har jeg ikke så mange valgmuligheter til gulvflis? Det er mulig jeg til nød kunne gått med på lyse grå fliser, men det er jo ikke spesielt bra helhetlig sett i forhold til eikemøblene... Jeg har heller ikke funnet noen beige fliser som jeg liker...
   #7
 73     0
Hvis du virkelig ønsker å finne det optimale etter din smak, så er det vel neppe å unngå å trave gjennom de mange utstillingene rundt om i butikkene i Oslo. Det gir god inspirasjon. Så får man jo også gratisprøver man kan ta med hjem og sammenligne.

Jeg synes naturstein er absolutt i en dimensjon over alt annet, og også tidløst. Det er jo litt ekstra jobb, men det finnes også pene etterligninger i flis. Hvertfall fra bilde synes jeg denne flisen ser veldig fin ut:
http://www.megaflis.no/Bad/2165_strong_noce.html
som er litt lik denne, (den over er vel litt roligere):
http://www.gardenia.it/ew/cat_ambientazioni/images/411/noce_01.jpg

Eller en mer normal flis, som kanskje passer:
http://www.flisekompaniet.no/2933.cms?parent=1547

Men med tanke på fargetoner så ser det ut som den øverste, "Strong Noce", kan ha også litt antydninger til hvitt i seg. Så mulig den klarer å ta opp både det hvite fra veggen, pluss brune fra eiken. Jeg tror igjen en bølget hvit flis vil gå best til en naturstein-etterligning, men kan godt være det funker bra med flat og.

Til gulv-flis bør du gjerne også tenke på at skal du ha fliset dusj, så må du gjerne også få gulvflisen din i flere størrelser, slik at du kan gå ned på 10x10 eller 5x5 inne i dusjen, for å få jevnt fall.

Det spørs vel om dette er så mye hjelp i, men det er nå en mening i det minste Smile

  (trådstarter)
   #8
 63     Oslo     0
Takk for super hjelp! :)

Har kun sett hos Megaflis og Maxbo, og har funnet veldig lite jeg har falt for av gulvflis ::) Har bestemt oss for 30x60 hvite liggende veggflis. Fant noen fine på Megaflis til 99,- m2 tror jeg det var, og da fristet det ikke så mye å gi 3 x så mye hos Maxbo. Mener å ha lest her inne at Megaflis og Right Price Tiles er helt ok? Mulig det kan være aktuelt med mosaikkflis eller rullesten i dusjen...