46 921    96    5  

Mange på visning,men ingen bud!

 756     Østlandet     1
Huset vårt har nå ligget ute til salgs i 3 uker. Prisen er 2050000 kr og ligger på landet. Vi har hatt 2 offisielle visninger og 3 private. tilsammen har det vel vært 10-15 stk her. 6-7 stk står på lista til megleren. Men, foreløpig har det altså ikke skjedd noe. Jeg må si jeg begynner å bli utålmodig. Megler sier at flere bare vil sitte på gjerde og se hva som skjer,noen skal ha møter i banken,mens andre har hus de selv skal selge først. Noen som har erfaringer eller synspunkter på hvordan få litt fart i sakene? ? Begynner å bli lei av å rydde og vaske hus flere ganger i uka for visninger.

  (trådstarter)
   #2
 756     Østlandet     0
Hmm..ja,vet jeg er utålmodig ::)! Men hva skal til liksom..for at folk skal legge inn bud?
GFE
   #5
 114     0
Hei,

Det er vel ikke noe standardsvar på dette, hvis det er flere som står på listen så vil de jo får beskjed fra megler når et eventuelt "bud" kommer inn.
De aller fleste er vel ofte usikker på en prisantydning og de som kjøper har jo motsatt agenda som deg, de ønsker rimligest mulig, og du/dere motsatt.
Er det en "luring" av disse så nærmer det seg ferietid og da tror man kansje at flere av interessene på listen muligens ikke responderer på et bud.

Å senke prisen for å få en eventuell budgiving igang kan være et alternativ, men med mange som er interesert på visning så tror jeg først og fremst at det må komme et bud inn som ikke er et "skambud" for å starte prosessen.

Lykke til

mvh
   #6
 3 258     Akershus     0
Når jeg har stått på lista på objekter som ikke har startet av seg selv så har jeg alltid opplevd å bli ringt opp av megler før en uke har gått.

Tar for gitt at megler har tatt ringerunden i løpet av den første uka?

Megler som ikke gjør jobben sin her?
Signatur
   #7
 1 382     Oppland     0
om ingen byr, så tyder jo det på at det er for dyrt i forhold til det man får

   #8
 9 677     Kysten     0
Det trenger ikke være for dyrt. Det kan godt være den som er mest interressert sitter på gjerde.
   #9
 170     0
Er det gull eller kråkesølv du skal selge ?.
Jeg har en klar mening om at deler av markedet er priset for høyt i forhold til nybygging.
Det vil si og modernisere et litt eldre bygg oppimot dagens standard + kjøpsprisen.
Min påstand er at totalprisen ofte vil bli høyere enn å bygge nytt.
Et litt eldre hus "vil aldri bli som et nytt nesten uansett hvor mye man bruker på det".
   #10
 150     Hordaland     0
Ha litt is i magen, 3 uker er ikke ille. Regner med at takstmannen som har taksert boligen deres har kjennskap til området og boligprisene der. Bare vent, når det først løsner så pleier det å gå fort unna.
GFE
   #11
 114     0

Er det gull eller kråkesølv du skal selge ?.
Jeg har en klar mening om at deler av markedet er priset for høyt i forhold til nybygging.
Det vil si og modernisere et litt eldre bygg oppimot dagens standard + kjøpsprisen.
Min påstand er at totalprisen ofte vil bli høyere enn å bygge nytt.
Et litt eldre hus "vil aldri bli som et nytt nesten uansett hvor mye man bruker på det".Hei,
Ofte synes jeg den sammenligningen er litt irrelevant, kansje er det ikke mangel på tomter her siden det ligger landlig til, men i mange tilfeller og mange områder så er det ikke tomter ledig og slik sett så vil det påvirke prisene, man har rett og slett ikke dette alternativet du refererer til.
Videre er ofte de beste tomtene allerede bebygd.

Har ikke sett huset som her er ts og kan ikke utale meg om dette, men for ca 2 mill så er det ikke rare huset man klarer å bygge der jeg bor idag, det er ofte en leileghet på en flermannsbolig på en normal tomt for denne prisen

Mvh
   #12
 5 568     0
Hva med å leie inn en interiørdesigner eller hva det heter, som møblerer huset "perfekt" før neste visning? Mener å ha lest en del erfaringer om at det skal fungere bra. Koster noen kroner da...
   #13
 359     ØSTLANDET     0
vi solgte for ikke så lenge siden
fikk følgende råd (etter hukommelsen):

1. fjern alle møbler som ikke er strengt nødvendige, inkludert gardiner
2. fjern hund og katt god tid i forveien
3. fjern alle "personlige" eiendeler
4. rydd og vask
5. pass på at først og sisteinntrykket er bra dvs. utearealer, inngangsparti og gang
6. hvis du har tenkt til å male eller annen lett oppussing er det gangen og eller det første rommet man kommer til du bør fokusere på
7. møbler i et rom skal alltid ha god avstand fra der man kommer inn i rommet, dette øker inntrykket av god plass

Vi fulgte alle råd slavisk, bikkja dro til bestemor, bokhyller og bøker ble kjørt vekk, tv ble fjernet, kjøpte nytt spisebord på ikea, malte gangen, klippet gresset, byttet alle lyspærer, vasket, kjøpte inn blomster.

Og noen som leser dette tenker at folk er ikke så dumme etc. og at det er boligens standard og beliggenhet man betaler for. Det meglerne vet så inderlig godt  er at hvis hu mor liker følelsen hun får når hun kommer inn og ser for seg glade barn i hagen og kjenner lukten av nytrekt kaffe fra kjøkkenet så blir det en bra pris.

Selvfølgelig finnes det et enklere råd nemlig å senke prisen, og det er det alle de som sitter på gjerdet venter på. Snart begynner fellesferien og din bolig er plutselig del av et gigantisk opphørssalg..
  (trådstarter)
   #14
 756     Østlandet     0
Takker for svar!
Huset er fortsatt ikke solgt. Megler har ringt rundt,men flere er usikre. Mage unge førstegangskjøpere som sitter på gjerdet, ikke tør å begynne. Ser flere har tipset om å gjøre boligen mer attraktiv. Vil si vi er over gjennomsnittet nøye,så vi har kjørt bort møbler,malt og ordnet alt som har vært halvferdig,vasket,satt fram blomster og frukt etc. Idag kom et bud på 1,6 mill Shocked. De som byr er fra Osloområdet. Megler sa han kjente til dette fra byen,at de legger inn et lavt bud for å få igang prosessen, men maken til lavt bud da!! uansett er fristen satt til torsdag så får vi se hvor mange som hopper ned fra gjerdet og hvor lenge de blir med.
   #15
 9 677     Kysten     0
Lavt bud er det, men det kan være det som drar det igang for dere. De som sitter på gjerdet likte gjerne huset deres. Kanskje de våkner nå og setter inn et høyere. Er de unge bruker de noe tid på å ordne finansierering dersom de har lav egenkapital. Ha is i magen, de som har bydd går gjerne høyere også. Det er lov å prøve seg, husk på at de vil ha det så billig som mulig i motsetning til dere som vil ha mest mulig.

Det blir en spennende dag imorgen! Wink
   #16
 413     kløfta     0
brukte vel 7 uker på å bli kvitt en leilighet, var ikke noe unormalt det ifølge megleren. dette på samme årstid.
   #17
 4 110     Akershus (Follo)     0
Nabohuset ble lagt ut på Fredag, solgt på Mandag til pris over takst. Selger er fornøyd, og spør du meg bør også kjøper være det. Jeg kjenner kåken siden bygging, og den er velbygd og godt vedlikeholt.

Også er det et ekstremt bra nabolag da.  ;D

Jeg prøvde å begrense støyende byggeaktiviteter under visning og håper det bidro til godt intrykk.  :D  Kanskje en idé om du avtaler med naboene at de ikke starter kollektiv plenklipping, kvistfresing osv.  i visningstiden? Om det er et rolig nabolag er det jo litt dumt om det i de 2-3 timene under visning fremstår som noe annet da.
Signatur
   #18
 5 568     0

Jeg prøvde å begrense støyende byggeaktiviteter under visning og håper det bidro til godt intrykk.  Grin


Det er mange som ikke forstår at når nabohuset går til høy pris påvirker det også verdien på ens eget hus positivt.
  (trådstarter)
   #19
 756     Østlandet     0
Budrunde idag mellom to parter. Ene har trukket seg på 1,9 og andre er fortsatt med,men vil ikke gå høyere opp. Vi godtar ikke 1,9. Taksten er 2,05. . Ikke veldig fristende å begynne på ny runde med visninger og styr nå.
  (trådstarter)
   #21
 756     Østlandet     0
Er vel ingen frist nå. Megler har formidlet at vi ikke godtar budet på 1,9,men megler har ikke gitt de helt opp hørtes det ut som..
   #22
 9 677     Kysten     0
Spør om de vil ha et motbud fra dere. Og da foreslår dere det dere kan godta.
Nå har ikke dere hatt huset liggende ute lenge, men husk at det er det markedet er villig å betale som er prisen på boligen. En takstmann kan bomme.
  (trådstarter)
   #23
 756     Østlandet     0
Ja,vurderer det. Har litt problemer med å godta salg under takst,men vi har snakket om at vi kan godta 1 975 000. Vanskelig det her altså.. Skal sies at prisantydningen fra megler var 1 950 000 før takstmann satte verdien til 2 050 000.
  (trådstarter)
   #25
 756     Østlandet     0
Kjøper vet ikke hva prisantydningen fra megler var da.. står bare verditakst i annonsen.
   #27
 5 568     0
Kanskje det kan være lurt som Boligbyggerne sier å gi et motbud på f.eks. 1.950.000. Men da er det vel bindende for deres del, slik at hvis kjøper slår til så er huset solgt. Men megler kan jo formidle til kjøper at dersom motbudet ikke godtas, så blir det ny visning og ny runde. Innen den tid kan dere jo kanskje utbedre en del ting som gjør huset litt mer attraktivt på visningen.

Når vi var i markedet og så etter hus, gikk vi ofte på visninger som vi la merke til at kom tilbake på finn.no etter en stund. Vi tenkte som så at siden huset ikke ble solgt første gang var det større sjanse for å gjøre et godt kjøp.

Det er helt vanlig med flere visninger. Hvis du tror du kan bikke 2 mill så er det jo definitivt verdt det mener jeg. Men hvis målet er opp 50.000 tror jeg ikke dere nødvendigvis sitter igjen med så mye.

Hva er dealen med megleren? Hvor mye skal han ha over en viss sum?
  (trådstarter)
   #28
 756     Østlandet     0
Det kan han vel..! Hvis det var taktikk å si at de stopper på 1,9 for å høre om vi godtok evt. kom med et motbud.  Gjør ikke vi det og de absolutt vil ha huset så tenker ihvertfall jeg at de kan by over seg selv.
  (trådstarter)
   #29
 756     Østlandet     0
Vi har avtalt fastpris med megler,så han vil vel bare bli ferdig med oss skulle man tro Wink Vurderer et motbud på 1,975. har noe å gjøre med at vi har gjeld på huset og ønsker å sitte igjen med litt. . Skulle jo tro at 75 000 kr ikke er all verden når man allikvel må ut med en del for et hus..
RAM
   #30
 930     Romerike     0

Det kan han vel..! Hvis det var taktikk å si at de stopper på 1,9 for å høre om vi godtok evt. kom med et motbud.  Gjør ikke vi det og de absolutt vil ha huset så tenker ihvertfall jeg at de kan by over seg selv.

Har kjøpt og solgt noen hus, både i næring og som privat, og en ting vet jeg,
det å by over seg selv er det siste en kjøper gjør, det gjør vont i sjelen, så
møt de på 1.975.000, så er huset solgt..
Signatur
  (trådstarter)
   #31
 756     Østlandet     0
Er vel heller de som må møte oss på 1,975!? Kjøper har lagt inn bud på 1,9 som vi har avslått. Vil de ha huset så tenker jeg at de kan gjøre det.. Blir på en måte ikke å by over seg selv,men å heve budet fordi vi ikke kan godta det.
   #32
 9 677     Kysten     0
Dersom du kommer med motbud vet de på en måte hvor landet ligger. Og dersom du kontant avviser bud kan du skyve dem fra deg. Kanskje de har en grense på 1,9 og du kan gjerne dra de opp det som skal til med et motbud. Sånn jeg ser det er de eneste kjøper dere har for øyeblikket og da mener jeg du burde prøve å dra de i land dersom dere er så nærme.
   #33
 293     Vestfold     1
Jeg solgte leiligheten min for 6 år siden. Det var kanskje 25stk på den første visningen, men ingen bud kom, ingen flere kom på visning og jeg tenkte at kanskje prisen var for drøy. Så etter tre måneder kom det første budet og da ble det budrunde med 7 deltakere og leiligheten ble solgt på èn dag til bittelitt over takst :-)

Hvis ikke dere har dårlig tid, så kan det lønne seg å vente. Hva teller mest? 2050000 eller å selge raskt?
   #34
 1 617     Rogaland     1
Jeg har tenkt følgende når jeg har lagt inn bud på hus.
-Det ene er at jeg ikke ønsker å gå høyere enn det jeg mener huset er verdt og hva jeg har råd til.
-Det andre er at jeg aldri byr over meg selv uansett om selger kommer med motbud. Grunnen til at jeg ikke gjør det er at når jeg har høyeste bud er det akkurat da markeds pris på huset. Å da gå opp mere bare for å være grei med selger tiltaler meg ikke noe særlig. Er noen andre med å byr er det greit å heve mer..

Huset vi bor i nå vant vi budrunden men selger kom med motbud 800k over vårt, noe som var hellt uaktuelt for vår side. Etter selger satt på gjerdet i 1 år vant vi budrunden nok en gang, da 500k under vårt forrige bud..  Grin Forstå det den som kan.
   #35
 359     ØSTLANDET     0
kjøper er interessert og har sikkert beregnet litt å gå på
om man får 50k til eller fra ved et boligsalg er mindre viktig
et viktig aspekt er vel at boligen ikke blir liggende over sommeren
gi et motbud og så møtes dere nok på midten
ganske mange kjøpere blir glade når man kommer med motbud og sier at de kan få med hvitevarene
   #36
 3     nordpå     0
Ha is i magen, det tar tid å vente på den rette kjøperen. og som sagt før, rydd og vask huset før visning. En må ikke undervurdere det visuelle.

det er så absolutt noen som går opp om du kommer med et motbud. Hvis den rette kjøperen byr, så vil de gjerne ha huset og går opp.
   #38
 5 568     0
Når vi kjøpte vårt hus, ble vi stående på samme budet i nesten 2 uker. Kjøper avslo budet, forsøkte seg med motbud osv osv.

Etter 2 uker kom det et nytt bud på huset, og vi svarte øyeblikkelig med nye 50.000 opp og 30 minutters frist. Da slo selger til. Jeg er helt sikker på at hun da tenkte at "herregud, ikke nye 2 uker...". I selgerens situasjon så førte dette til at situasjonen var relativt fastlåst. Hun visste at vi ville ha huset, men hun skjønte jo også til slutt at vi ikke ville betale mer enn nødvendig for det.

Dette var helt i starten på "finanskrisen" og boligmarkedet hadde dovnet helt bort i løpet av den siste måneden. Nå er jo situasjonen litt annerledes.

Så poenget mitt er: Kjøperen vil nok ha huset, han vil bare ikke betale mer enn nødvendig. Og det er ikke du som bestemmer hvor mye huset er verdt - det er markedet som bestemmer. Når han er alene i "budrunden" er det altså han som "bestemmer". Dersom du imidlertid får flere til å legge inn bud, er situasjonen helt annerledes. Jeg mener altså at du har to valg:

1) Gi motbud, og være forberedt på å selge til en pris mellom ditt motbud og selgers stående bud
2) Kjøre ny visning, håpe på nytt bud på huset og, hvis planetene står i riktig rekkefølge, en budrunde med 2 eller flere kjøpere.

Jeg ville gått for det siste, det er da man potensielt kan tjene mer penger! Oppsiden er en bedre sum for huset, nedsiden er en ekstra visning eller to med de kostnader og bryderi det medfører.
   #39
 9 677     Kysten     0
Det kan gå begge veier dersom en kjører ny visning. Det kan komme flere som byr, MEN da kan også den kjøperen en hadde forsvinne til et annet hus.
   #40
 5 568     0

Det kan gå begge veier dersom en kjører ny visning. Det kan komme flere som byr, MEN da kan også den kjøperen en hadde forsvinne til et annet hus.


Tja.. Basert på at de har hatt 1 vising og allerede fått bud på huset så må man jo anta at huset burde være selgbart. Med mindre den ene kjøperen er veldig sær Smile
   #41
 359     ØSTLANDET     0
problemet her er vel at sommeren nærmer seg og da faller aktiviteten og interessen i boligmarkedet

med mindre dere har et stramt budsjett for neste prosjekt ville jeg solgt raskt

hvis dere har en ekstra visning og ikke får inn nye bud er vel kjøper i en enda bedre psykologisk posisjon iforhold til dere

gi motbud, pass på at megler formidler dette til de andre på listen også
  (trådstarter)
   #43
 756     Østlandet     0

Bare husk på en ting med motbud. En selger som kommer med et motbud plikter å selge til motbudsprisen. Her er det mange som tror at kjøper må by over motbudet.

http://forbrukerportalen.no/Artikler/forbrukerrapporten/2003/1045131648.25


Jepp,regnet med at det var sånn. Sier seg selv. Ethvert bud er bindende. Har kommet inn bud på 1,9 som vi avslo, vil egentlig ha 1,975. Samme person kom da med bud på nytt på 1,9. Vi avslo igjen. . 3 dager siden. Kan de ikke bare by litt til!!!
   #44
 829     0
Her bør det jo gå opp et lys. Dere har boligen ute til 2.050.000kr, har hatt visning og det er 6-7 som har satt seg på lista. Dere får inn et bud på 1.900.000, noe som er 150.000 under prisantydning. Bare det at det kom bud, og et som var såpass lavere en prisantydning og at ingen av de andre på listen kom med bud sier jo at dem alle syntes den 1.900.000 er for høy. Tror du skal være litt forsiktig med å avslå sånn da.
  (trådstarter)
   #45
 756     Østlandet     0
Det er flere ting som spiller inn på avgjørelsen vår om å avslå. Bl.a flere ting de som la inn bud har sagt til megler. De virker veldig interessert, men prøver å presse ned prisen mest mulig. De ringer megler i tide og utide flere ganger i uka og spør om vi har ombestemt oss,spør hvor de skal søke jobber(?? ja faktisk..) etc. vi får også en på visning på mandag som er veldig interessert,så vil ihvertfall avvente til da. Skal og sies at det er på bygda og her går det tregere enn i byen..! Wink
   #47
 9 677     Kysten     0
Klarer dere å fremskynde visningen til denne uken ville jeg gjort det. Før du vet ordet av det er disse andre lunken til kjøpet. Dersom megler har kontakt med de forrige budgiverne kan jo de opplyses om at det kommer en privat visning på mandag. Da kan dere få et bud på fredag nærmere 2 mill.
  (trådstarter)
   #48
 756     Østlandet     0
Ja,de er nettopp informert om at vi kjører ny visning. Er fristende å si til de at enten får de legge inn et høyere bud eller så får megler stryke de av lista!
   #49
 9 677     Kysten     0
Hvorfor det? Du kan jo ikke bebreide dem at de vil ha det så billig som mulig, det er endel av spillet.
   #50
 350     Norge     0

Ja,de er nettopp informert om at vi kjører ny visning. Er fristende å si til de at enten får de legge inn et høyere bud eller så får megler stryke de av lista!


Er tydeligvis de som er mest interessert i huset deres, så å stryke de fra lista ville jo vært litt spesielt. Hvis de har bydd 1.9 mill, og ingen andre har bydd mer, så er det jo faktisk det boligen er verdt i dag. Verken mer eller mindre.

Og selvfølgelig ønsker de å presse prisen. For hver dag dere nærmer dere sommeren, så synker interessen boligen. Det er hvertfall sikkert. Og de vet også at det var mange på lista, og ingen av de som var villig til å by mer enn 1,9. Med mindre det kommer noen nye interesserte, så har de jo full kontroll.

Og for de som har hatt visning noen ganger så er det langt mellom å fremstå som veldig interessert pr telefon og det å faktisk legge inn et akseptabelt bud. Men hvem vet.
  (trådstarter)
   #51
 756     Østlandet     0
Fordi vi ikke vil selge for den prisen og det opptar bare tiden til megler hvis de bare vil bli stående fordi de er nysgjerrige på hva som skjer. . Nå vet ikke jeg definisjonen på skambud,men når huset ligger til 2050000 kr og de legger inn bud på 1,6 mill,så tror jeg ikke det er langt unna. Dessuten har megler sagt klart i fra at vi ikke vil selge til 1,9 allikvel så legger de inn bud på 1,9 to ganger i løpet av halvannen uke.. ???
  (trådstarter)
   #53
 756     Østlandet     0
Vi har heller ikke dårlig tid,så kan vente til etter sommeren. Kommer forresten en som skal være veldig interessert på mandag. Så håper det skjer noe mer da.
   #55
 9 677     Kysten     0
Ja, det kan du. Dersom de ikke byr høyere vil de ikke ha huset for den prisen du vil selge det til.
  (trådstarter)
   #56
 756     Østlandet     0
Nettopp. Vi er ikke enige og dermed kan de strykes fra lista!  Wink
   #57
 1 617     Rogaland     0
Ha også med i regnestykket at 2 mill. er verdt ca 6500kr pr mnd med dagens rente. Slik at om man får utsettelser på overtagelse taper man noe på renten.
Han karen vi kjøpte av satt med huset tomt i over ett år og tapte over 300k i renter på å finne ut at huset var over 1mill for høyt priset.
   #58
 350     Norge     0

Fordi vi ikke vil selge for den prisen og det opptar bare tiden til megler hvis de bare vil bli stående fordi de er nysgjerrige på hva som skjer. . Nå vet ikke jeg definisjonen på skambud,men når huset ligger til 2050000 kr og de legger inn bud på 1,6 mill,så tror jeg ikke det er langt unna. Dessuten har megler sagt klart i fra at vi ikke vil selge til 1,9 allikvel så legger de inn bud på 1,9 to ganger i løpet av halvannen uke.. ???


Høres helt sært ut å stryke de fra lista. Veldig sært.

Må du betale megler mer hvis de ringer inn et par ekstre bud til han? Neppe. Salget av boligen din opptar åpenbart ikke all tiden hans om dagen, med den voldsomme interessen den har.  ;D

Når man selger noe, må man regne med både skambud, og forhåpentligvis overbud. Man kan liksom ikke ta det personlig at folk byr mindre enn det man ønsker å få...
  (trådstarter)
   #59
 756     Østlandet     0
Men samtidig betaler vi også inn på avdraget som er omtrent lik renta,så sånn sett spiller ikke det noen rolle. Alternativet er å betale mer et annet sted. Vi leier ut for 5500 kr i mnd i underetg,så egentlig betaler leieboer renta Wink
  (trådstarter)
   #60
 756     Østlandet     0
Hehe,fælt så folk henger seg opp i det der med å stryke de fra lista. Jeg hadde nok ikke gjort det,men det er mer et utsagn i frustrasjon over at de er så "vrange", på samme måte som de sikkert tenker at vi er "vrange".
   #61
 350     Norge     0

Hehe,fælt så folk henger seg opp i det der med å stryke de fra lista. Jeg hadde nok ikke gjort det,men det er mer et utsagn i frustrasjon over at de er så "vrange", på samme måte som de sikkert tenker at vi er "vrange".


De vil jo ikke betale mer enn huset er verdt. Det er jo ikke verdt mer enn 1,9 mill for øyeblikket.
   #62
 1 617     Rogaland     0
Har dere inntekter på huset kan de selvsagt trekkes fra renteutgifter. Men husk du må tenke at du kunne hatt 2mill i banken og ikke hva du har i lån.
Men dette med markedspris synes jeg er superenkelt.

Et objekt er ikke verdt 1øre mer enn hva markedet er villig til å betale. Uansett hva selger ønsker/mener/tror etc.
Jeg var selv i samme situasjon sist. Selger mente eiendommen var verdt nærmere 7mill.
Da ingen bud kom la jeg inn et bud på 4,5mill for å se om det var andre interessenter. Da ble det en liten budrunde som stoppet på 5,2 med vi med høyeste bud.
Megler ba da om vi ikke kunne gi et bud på 6mill så kville kansje selger vurdere salg.
Mitt argument var da -hvorfor skal vi betale mer en markedspris som akkurat da var 5,2mill? I følge megler var eiendommen minst verdt 6mill. Jeg ba da megleren presentere en iteressent som ville gi den summen. Da hadde det vært lettere å budt for da ville vi visst at markedet var enige med oss. Men å gi mer enn markedet er etter mitt skjønn uklokt og unødvendig. Selv om man har råd til det.
  (trådstarter)
   #63
 756     Østlandet     0
Jeg synes det blir litt svart-hvitt å si at et objekt ikke er verdt mer enn hva markedet vil gi. Hvordan skal man måle hvor mye markedet egentlig vil gi? Er det det budet du får inn etter at boligen har ligget ute en uke eller skal man ha en grense på 6 mnd og se hva slags bud man har fått inn da? det jeg mener er at man må ta hensyn til tidsaspektet også. Og hvor mye n en er villige til å gi kommer jo og an på hvor godt de har lest takstpapirene bl.a. Hørte om en nå som ga bud på et hus som lå til 2.1 mill. Han ga 50 000 kr under takst. Når han skulle skrive under papirene viset det seg at han ikke hadde lest taksten godt nok. Der stod det bl.a at det var mye fuktskader og el-anlegget var ikke godkjent. Han nektet derfor å betale så mye som han hadde bydt. Det er så utrolig mange faktorer som spiller inn på hvor mye noen vil gi. Jeg tror det er mer tilfelig enn som så. Plutselig er det en tilfeldig person som stikker innom finn.no og tilfeldigvis finner drømmeboligen som nettopp HAN hadde drømt om og er derfor villig til å gi mer enn nok. Wink
   #64
 829     0
Du prøver å overbevise feil folk.

Det er klart at det er kjøper som bestemmer markespris. Du kan jo selvfølgelig ha din egen pris, men det hjelper svært lite om du ikke har kjøpere.

I ditt tillfelle, en bolig med utleie mulighet til 2.050.000kr er egentelig en billig sum, men så er det diverse faktorer som spiller inn, beliggenhet, tilstand osv.

Når du da har 7stk som er interessert i boligen din og det kommer inn et bud på 1.900.000kr og ingen av de resterende 6 på listen viser interesse, da bør det ringe en bjelle. Da betyr det enten at det finnes mye ute på markedet hvor du bor til en bedre pris i forhold til beliggenhet, tilstand på bolig.

Du burde jo fått et greit bilde på hva prisen burde ligge på når 7 kjøpere ikke ønsker å gi den summen du vil ha.

Det du kan gjøre, er å sitte på gjerdet og håpe at markedet vil vokse videre noe som gjør at dere kan være heldige, om la oss si et år og få det dere ønsker. Og det kan jo skje et under at en eller annen raring kommer plutselig å byr takst. Men er vel større sannsynlig for at han er mer enige med de 7 andre..

Så alt er opp til deg Smile
  (trådstarter)
   #65
 756     Østlandet     0
Jeg tror grunnen til at mange kom på visning er at de trodde det var tre soverom i hovedetasjen og at man da fortsatt kunne ha utleiemulighet. Nå er det bare to soverom i hovedetasje og ett i underetasje. Underetasjen er bare setngt av med en lettvegg,så skulle vi fortsatt bodd her ville vi åpnet opp og tatt i bruk hele huset.Det står svart på hvitt i prospektet at hvilke rom som er i hver etg osv, allikevel tror jeg flere kan ha oversett det. Vet ihvertfall om to par som har sagt at det var grunnen. Det var to stk som bød mot hverandre. Et par fra byen som jeg har referert til her flere ganger og et ungt par fra bygda. Det unge paret fikk ikke mer i lån enn 1,9 mill. De fra byen tror vi at vi kan klare å presse lenger pga den store interessen de viser. Boligen har ligget ute i 20 dager,så tenker at det ikke er veldig lenge her på bygda. Jeg vil prøve å ha is i magen litt til;)
   #66
 22 342     Akershus     0
Er det det budet du får inn etter at boligen har ligget ute en uke eller skal man ha en grense på 6 mnd og se hva slags bud man har fått inn da?
Hven er interessert i å by på noe hvor det tar et halvt år før man får en avklaring?

Verdien er hva markedet er villig til å gi i øyeblikket.
  (trådstarter)
   #67
 756     Østlandet     1
Spørsmålet er hvilket øyeblikk man skal slå til på da!?
   #69
 1 617     Rogaland     0
Det er riktig resonert. Problemet er at det vet man ikke..
Er man i salgsposisjon håper/tror man at prisen er mulig å få høyere motsatt om man er på kjøpersiden. For dem som har prøvd seg litt på børsen ser man dette lynkjapt og brutalt ;)
I husmarkedet går denne prossesen mye tregere heldigvis. Så ja det kan selvsagt komme mange flere interessenter på banen og presse verdien opp. Men vær også obs på at interessenter følger ofte nøye med i markedet og legger merke til objekter som ikke blir solgt. Det kan skape en negativitet rundt objektet, man lurer på om det er noe galt med eiendommen etc.
Nå er denne eiendommen relativt rimelig så dette burde gå veien. Om det blir +- 50k i forhold til verdivurdering ville jeg ikke brukt mange kalorier på det.
   #70
 1 631     Villmarkstoppen, Malvik     0

..Verdien er hva markedet er villig til å gi i øyeblikket.
Dette er veldig forenklet - å si at 1,9 er verdien nå er veldig greit, men denne verdien kan forandre seg til 2,1 i morgen om det kommer en ny interessent på banen og det blir budrunde.

Vi la ut vårt forrige hus omtrent akkurat da alt begynte å gå i dass i boligmarkedet - mars 2007 - for 2.270.000.
Høyeste bud før sommeren var vel 1,9 som vi da syntes var alt for lite.
Etter sommeren og ørti visninger, nye bilder osv - totalt dødt, ikke et skambud engang...

Tok huset av Finn i oktober, byttet ut furudørene med simple hvitmalte dører, malte ellers 'alt' av det 11år gamle furuhælvetet hvitt/lyst (total kost 3-4000), og kjørte ny visning rett over nyttår 2008.
Bang - 2 nye interessenter som endte opp med budrunde, fra 2.050.000 opp til 2.250.000 i løpet av en times tid, og dermed ble huset solgt.

Selv med renter, frustrasjon, ekstra arbeid og dårlig nattesøvn ble det til slutt lønnsomt å ha is i magen... Smile
   #71
 9 677     Kysten     0
Det er rett at en vet ikke hva som dukker opp av kjøpere. Er det en liten plass er det jo mer begrenset med kjøpere og sikkert også lavere pris. Det er også klart at to soverom er lite for mange, og hvis de da må basere seg på utleie går jo ikke dette huset å kjøpe for dem. En annen ting er om leiligheten er godkjent som utleieleilighet? Hvis den ikke er det er det farlig å markedsføre den som det. I vårt hus er det leilighet i kjelleren. Denne har vi ikke leid ut på mange år, og vi kan ikke markedsføre huset med at det er en utleieenhet i huset. Om noen kjøper og likevel gjør det er en annen sak. Dette ble en liten avsporing.

Du virker veldig ivrig på å selge huset av en eller annen grunn, så spørsmålet er jo om du er villig til å ha det ute for salg til september oktober og kanskje lengre. Sommer er dårlig salgssesong om ikke du ligger i et ferieområde. Da kan jo noen ferie folk finne på å kjøpe.
   #72
 1 617     Rogaland     0
Det er riktig det at markedspris alltid vil svinge. Men uansett er det alltid en gitt pris det øyeblikket man måler. Og ja det kan lønne seg å vente om markedet går den veien man tror/håper.
Når jeg kjøpte mitt hus tapte selger over 300k i renter på de 18 månedene han brukte på å møte markedet. I tillegg vant vi vår 2. budrunde 6 måneder etter den første runden 500k lavere. så totalt sett kunne han hatt 800k mer på konto om han hadde latt markedet styre dette selv. Nå hadde han sikkert råd til dette, men surt allikevel.
   #73
 9 677     Kysten     0
Vanskelig å spå boligpriser, men akkurat nå synes jeg det ser ut for å øke på en periode. Surt for han som solgte til deg, hyggelig for deg Wink
   #74
 1 617     Rogaland     0
Jo vi var selvsagt fornøyd med å spare 500k. Men rasjonelt sett var det markedspris da. Vi la oss kun 50k over nærmeste budgiver så det var greit nok.
Men vi kunne jo like gjerne tapt og ikke fått den eiendommen vi så lenge hadde siklet etter..
   #76
 1 631     Villmarkstoppen, Malvik     0


malte ellers 'alt' av det 11år gamle furuhælvetet hvitt/lyst
Det regner jeg med tok sin tid.
Det tok faktisk mindre tid enn jeg hadde ventet - og det som ville tatt tid, å male dørene gikk på en svisj ved å bytte dem i billige formstøpte dører til ~600/stk.
Grunnen til at jeg ikke gikk på maling m.m. tidligere i fasen var at jeg var passe drita lei av husbygging og maling etter snart 2 år på det nye huset.. :-\


Hvor mye tjente du reelt på å vente?
Brutto 350', reelt, tja, 1,9mill i 7-8 mnd og ~4% rente, forsikring og sånt gir vel en netto rundt omkring ~270-280 tusenlapper.

280 tusen her og 280 tusen der, det blir nå etterhvert penger av det også...
   #78
 1 631     Villmarkstoppen, Malvik     0

Ble det ikke mye meglerkostnader også?
hehe - da vi bestemte oss for megler hadde vi fått et tilbud fra en annen megler om gratis visning. Dette tok jeg opp med den vi gikk for, og ble enig om at vi skulle betale prisen deres, 1000kr for første visning og resten skulle være gratis. Gjett om stakkaren angret på det etter som ukene og månedene gikk med stadig nye visninger.  8)

Ellers ble det jo standard-utgiftene med et hussalg via megler, det ryker ut ~100' på en sånn jobb, så kan man like det eller ikke like det.
   #79
 1 617     Rogaland     0
Om huset ser litt utdatert ut kan det gi stor effekt å ta en runde med malingskost ja.
For dem som har furupanel rundt om tror jeg det gir en betydelig bedre pris om man orker å gå over med hvitmaling.
I tillegg var man her heldig med at renta pendlet nedover og positiviteten i markedet steg. Skjønt som regel stiger også objektet man skal kjøpe om man kjøper i noenlunde samme tid.
   #80
 5 568     0
Kan du legge ut en link til annonsen.......?  ::)

(Men jeg skjønner hvis du vil beholde litt anonymitet her)
   #82
 5 568     0
Det var jo et OK hus, og når prisantydning = verditakst så tror jeg at evt mangel på kjøpere har mer med beliggenheten å gjøre enn huset. Men det er jo vanskelig å se på bilder og gjøre seg opp en skikkelig mening. Siden det har vært mange på visning, men ingen bud har det nok noe med huset å gjøre men basert på bildene kan jeg vanskelig se hva som skulle bli gjort annerledes.

Man kan alltid si at verandagelenderet trenger et strøk maling og andre småting, men jeg tror ikke det stanser et salg. Kanskje dere burde vurdere å ta bort fryseboksene på evt fremtidige visninger...?

Jeg mener fortsatt at dere bør kjøre en ny visning. Dersom den ikke fører frem, begynne med motbud. Da vil dere nok sannsynligvis ende opp med å selge til det opprinnelige budet. Kjøper vil være svært fornøyd siden han har (med is i magen) "tjent" noen hundre tusen. Men da bør dere også være relativt fornøyd, fordi dere har fått solgt et tilsynelatende "vanskelig" hus (av en eller annen grunn som jeg ikke klarer å se på bildene i alle fall).
   #83
 1 617     Rogaland     0
Kan ikke heller se hvorfor ikke det bør gå til den prisen.
Kan ikke se at det er så mange andre boliger i området som ligger ute som er mer atraktive til den prisen.
Er nok mangel på kjøpere som er problemet og da er det vel ikke annet å gjøre enn å avvente og eventuelt kjøre flere visninger.

For meg er detg pussig å se en enebolig til den prisen som ikke blir solgt på dagen.Hos oss hadde det gått for 3mill+
Om beliggenhet betyr så mye for pris, hvordan er det mulig å bygge et nytt hus i et slikt område? Byggekost er vel betydelig høyere enn salgsverdi? Eller bygger man også betydelig billigere?
   #84
 9 677     Kysten     0
Tomtekost ligger nok 1-2 mill lavere enn i de største byen. I tillegg er det ofte litt lavere kost på håndverkere.
   #85
 9 677     Kysten     0
Huset ser jo greit og det er jo ikke helt ute på landet. Det er nå litt hus rundt. Jeg vil foreslå tre endringer dersom dere viser huset igjen. Fjern evt ugress i oppkjørsel og grus den med singel. Fjern omtalte fryseboks og mal rekkverk på terrasse.

Edit: fjern flere leker fra barnerom.
  (trådstarter)
   #86
 756     Østlandet     0
Takk for tips! Vi har gjort alt dette når det har vært visning,foruten å male rekkverket. Får se om vi gidder det. Wink Neida,ikke helt på landet. Er bare 6 mil til Oslo og er er jo prisene skyhøye i forhold så skjønner ikke helt at det skal gå så tregt med dette huset! Men men.. hva får man gjort mer!
QC
   #87
 172     Akershus     0
En vekker for oss i Oslo vest/Bærum/Asker hvor mye man kan få for pengene utenfor Osloområdet.

Det jeg lurer på er hvorfor i allverden selge?  Yield'en virker jo være fantastisk ved utleie.  Dere får nå 5500 kr/mnd for leiligheten i kjelleren og resten av huset burde jo dermed gi minst 7500 kr/mnd i leieinntekter.

Med 13000 kr/mnd i leieinntekter går det veldig greit rundt til å betale ned renter og avdrag på et banklån, selv om en må betale litt skatt.

Huset ser helt strøkent ut på bildene i prospektet, så det burde ikke være vanskelig å leie ut.  Her har dere en prima sjanse til å bygge opp deres eget solide pensjonsfond.

Snakk med banken, med slike tall burde det være greit med finansiering.

Uansett, lykke til!
  (trådstarter)
   #88
 756     Østlandet     0
Hehe ja,tror ikke banken vil tillate at vi blir sittende med to hus!
Tips venner og bekjente som er på husjakt! Visning på mandag fra kl. 17-18 Wink
   #89
 919     Norge     0
Tenkte som deg at banken ikke ville tillate det, men det gjorde de i mitt tilfelle. Riktignook i 2006 da var de litt romsligere kanskje..

Et  poeng for oss ble regelen om å skatte av overskuddet om en ikke bor i boligen 12mnd av de siste 24 mnd, så vi endte opp likevel med salg.
Vedlikehold er også et moment..

   #90
 359     ØSTLANDET     0
Det krever guts å kjøre visning etter at skoleferien har begynt for å få opp prisen 100k. Jeg synes det virker litt risikabelt, men ønsker lykke til...
  (trådstarter)
   #91
 756     Østlandet     0
Er privat visning da. Koster oss derfor ikke noe. Vet allerede om ett par som kommer Wink
   #92
 93     Oppland     0
Jeg ville tømt boligen mer for møbler og tatt nye bilder, for meg så ser det veldig trangt og umulig og møblere stua feks. siden dere har store tunge møbler som er "presset" inn. Og gjerne noen nye ute bilder siden det nå er mye grønnere rundt dere nå. Og reptil hjernen min sier meg at dere ønsker og skjule resten av nærmiljøet siden de to bildene som er tatt ute er fra samme vinkel.
  (trådstarter)
   #93
 756     Østlandet     0
Hehe,joda.. ja,vi har presset inn flest mulig møbler for at de skal se hvor stor plass det er. Vi har og forsøkt å skjule nærmiljøet da naboene har så stygge hus;)
   #94
 3 997     Oppland     0
Er ikke det feil strategi da..?

Etter hva jeg skjønner er det ikke bra å ha mer enn det som er helt nødvendig, og de bør helst være "små", for å få inntrykk av god plass.
Altså ingen store vulgære sofa eller spisebord, men heller mindre praktiske møbler.
  (trådstarter)
   #95
 756     Østlandet     0
hehe.. var bare tull da. Vi har selvsagt fjernet en del møbler og gjort så godt vi kan for at det skal se romslig ut. Var ikke mer plass på hengeren..
*Ikke tenkt over at fotografen bare har valgt ut bilder fra den ene vinkelen..
   #96
 359     ØSTLANDET     0

Er privat visning da. Koster oss derfor ikke noe. Vet allerede om ett par som kommer ;)


mente guts med tanke på hvordan markedsaktiviteten pleier å være om sommeren, men det kan godt være annerledes der du bor

dessuten er dere ikke i fare for noe som helst så lenge dere ikke har kjøpt bolig..