29 538    76    0  

Får man bygd nytt hus for for 2,6 mill

 50     0
Hei

Vi selger leiligheten vår i disse dager og satser alt på et hus vi har sett. I fare for at dette kan bli solgt i mellomtiden diskuterer vi litt alternative løsniner. Grensen er 2,6M

Alternativ 1: Hus som er klart til egeninnsats, prisantydning 1.990.000. 1 1/2 etage med 2 bad, vaskerom, 4 soverom, 145 kvadrat.

Alternativ 2: Tomt 650.000. Helt flatt så klart til bygging. Hus på 140 kvadrat, 1 1/2 etage med samme planløsning som over. Byggesettpris cirka 1.450.000.

Helst ønsker vi alternativ to, men det skal vel litt til å klare å bygge for 2,6? Mulig vi kan tyne budsjettet litt innen det er ferdigstilt. Garasje kan vente litt. Ellers ønsker vi vannbåren, downlights og greier oss fint med Ikeakjøkken Smile

Av egeninnsats skal vi vel greie å sette opp sålen til huset, legge gulv og få opp vegger. En i familien flislegger badene og vaskerommet. Kjøkkenet monteres selv.

Noen som kan gi meg litt tips om hva de forskjellige tingene koster?

   #2
 5 116     Troms     0
Ikke lett, men alternativ 2 kan du nok antakelig glemme å få ferdig for 2,6 mill hvor byggesettpris er 1,5 mill inkl søknadsgebyrer...

Jeg vil tippe at dette huset med alt du ønsker inne i det havner på 3,5 mill med et tyyynt budsjett.

Alternativ 1: Hva er klart til egeninnsats? Blir alt for diffust til å gi overslag på ditt spørsmål her. Wink
Signatur
   #3
 705     Buskerud     0
burde ikke være noe problem. vi klarte oss med mye mindre men jeg gjorde nesten alt selv etter at råbygget var satt opp. vi hadde 800000 i byggelån, men har selvsagt  brukt en del mer av egne penger etterhvert som 2 etg er blitt inredet, utearealer++. Vi har middels standard, med parkett, fliser, vannbåren varme + masse downlights
   #4
 5     Bergen     0
Ser ikke at det skal være noe problem ;)
er meget det som er mulig å gjøre selv,har selv bygget bolig på BYA 300m2 i deres prisklasse uten problemer.

RM

Gi en lyd,kan godt gi tips
   #6
 96     0

Trådstarter:

Regner med dere (som 95% av alle andre) har unger? 4 soverom? Er vel til ungene? Om ikke så er dette helt unødvendig spør du meg!! Og HVA er galt med Ikea? Vannbåren varme er noe som INGEN trenger for å leve. Kun den vestlige snobbete tankegangen som inndoktrinerer slike løsninger på folk. Billigere med ett par solide tøffler! Bygg mindre!! Tenk fremover... spesielt om dere har unger! Ingen som trenger mer enn 100m2.
   #7
 21 487     Enebolig     0
Vannbåren varme nei? Vi trenger ikke glava engang, folk bodde her før det. Før tøfler også for den saks skyld. Men varme under beina er godt det...

   #8
 408     Buskerud     0
Istedet for å sette bort jobben til et kataloghusfirma, få laget tegninger og kontakt en tømrermester. Kan fort spare 15-20% i forhold til prisen hos et katalogfirma.

Driver akkurat å henter inn priser nå og må si jeg har blitt overrasket, i positiv forstand, over hvor mye en kan spare på det. For min del ser det ut til å ligge rundt 400.000 under to nærmest identiske tilbud fra katalogfirma.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 50     0
Takk for svar alle!

Det var jo utrolig variasjon i svarene, men det er vel fordi vi tenker forskjellig standard og mulighet til egeninnsats og kontakter. For vår del er det svært lite kontakter og ikke all verdens av tid, men til gjengjeldt har jeg mulighet til å bruke en del tid på å innhente priser osv. Eneste av kontakter er en venn som er snekker, en i familien som har bygget en del og muret, og en far som flislegger. Elektriker og rørlegger, en av de store kostnadene, må bare svi litt.

Vi er en familie på 5 så jeg synes et hus på 140 kvadrat er et minimum. Og 4 soverom. Samtidig er det en veldig fordel med tanke på langsiktig planlegging med loftstue. 3 gutter som skal ha med kompiser hjem etterhvert.. hjelp sier jeg bare :)

Sånn generelt er jeg veldig opptatt av utseende, men det er ikke dermed sagt det dyreste. Det vi ser for oss er kjøkken fra Ikea, dowlights på bad og loftstue oppe, samt alle rom nede bortsett fra soverom, smartpanel på alle rom bortsett fra stue og kjøkken, gips på stue og kjøkken, eikeparkett på alle rom, hvitmalt lukket enkel trapp. Garasje og terasse setter min stefar opp sommeren etter, og uteområdet kan tas litt etter litt. Jeg vet kostnadene vil ligge hos rørlegger og elektriker, men jeg tror vi skal komme ganske greit ut av alle overflater.

Byggesettpris på disse husene ligger vel på rundt 850.000.

Byggebob: Med klart til egeninnsats mener jeg at skallet og alt utvendig er klart, må sette opp vegger og alt innvendig. Lagt sløyfer til vannbåren og et par punkter fra rørlegger og elektriker følger med.
   #10
 1 096     Skjetten     0
Jeg synetes 2.6 hørtes realistisk ut jeg, forutsatt en stor mengde egeninnsats og lavest mulig standard på "luksusen".


- Graving                             170 000,- (forutsetter en noen lunde grei tomt å bearbeide).

- Betong ringmur m/dekke     150 000,-

- Bunnledninger (rørlegger)    45 000,-

- Tømrer matriell og timer      1.200.000,- (klar for sparkling inne, eksl gulv og kjk)

- Ikea kjøkken                      60 000,- inkl/hvitevarer og benkeplate

- 2 fliselagte bad                   100 000,-   inkl/flis og utført av fliselegger med papirene i orden (1000 kr kvadraten).

- Elektriker                           150 000     120 punkter inkl/sikringsskap, tilkobling og leie av byggeskap i byggeperioden.

- Rørlegger                            170 000     Røropplegg i huset eksl innredninger

- Eventuelt posten                  50 000,-  uforutsette ting minimum 50 000,-

- Sparkel, tapet, maling osv    75 000,-  ting du trenger for egeninnsats

- Gulv                                    35 000,-  Brukende gulv for samtlige rom.

- Innredninger bad vaskrom     30 000,-

Med disse prisene er du under 2.6.. Og har mer enn nok å "gå" på mtp. sikkerhet i form av pengene...


Hvor skal du bygge morlille83 ?
Signatur