13 518    11    4  

Selvrensende vinduer

 25     Bergen     1
Hei

Vi holder på å bygge et hus. Originalt var det planlagt med selvrensende vinduer på hele fasaden. 14 stk vinduer i forskjellige størrelser. På et senere møte mente bygger at dette var dumt siden selvrens kunne bli ødelagt av barnefingre o.l. De annbefalte derfor å gå over til bare solskjerming på disse vinduene.

Hvis selvrensen kan bli ødelagt av dette så er det sikkert lurt å bytte, men jeg er redd for å bli lurt for noen kroner siden huset allerede er budsjetert med selvrens på disse vinduene.

Vet noen prisforskjellen på selvrens og solskjerming? Bør dette frigjør en del penger for oss? Ødelegger kladdemerker selvrensen i vinduene?

På forhånd takk

   #1
 5 411     Langhus     1
vi bestillte selvrens i etterkant og betalte ca 800 pr kvm.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 25     Bergen     0
Såpass ja.. Det er jo greit å sjekke ut litt slik at vi ikke betaler mer enn vi må
   #3
 5 411     Langhus     1
Må vel påregne at påslaget ved etterbestilling er høyere enn fratrekket ved avbestilling WinkSmile
Signatur
   #4
 1 387     Tromsø     0
Har ikke erfaring med barnefingre, men vi ble anbefalt å maskere vinduene når veggen skal males, fordi malingsskrapen kan skade belegget.
Erfaringen er ellers at selvrensen fungerer best der både sol og regn kommer til vinduet. Vinduer som er skjermet mot regn av takustikk e.l, må spyles eller vaskes for hånd.
Man sparer seg noe vindusvask, men vi vasker selvrensvinduene på vanlig måte av og til.
   #5
 3 387     0
Jeg har hatt slike vinduer og siden jeg har middels store takutstikk på 50 cm på nye boligen valgte jeg etter erfaringer å ikke ha selvrensende vinduer.
  (trådstarter)
   #6
 25     Bergen     0
Takk for svar. Foreløpig ikke så mye om det er kostnadsbesparende, men det kan virke lurt å ikke bruke selvrens alikevel Cool
   #7
 3 387     1
På en stor fasade i et kontorbygg er det noe helt annet. Dersom de kan spare inn en eller to omganger med vasking hvert år er det store summer over byggets levetid.

Det er for slike situasjoner det er utviklet. Noen ganger kan det være fornuftig for eneboliger, men det kreves lys og regn uten hindring for å fungere. Det er ofte et problem på eneboliger.

Et vindu som er skittent øverst og rent nedest ser enda værre ut enn om hele er skittent, og hva er poenget med å betale for selvrensende når du likevel må vaske?

   #8
 121     Akershus     0
Ja takk begge deler. Selvrens fungerer ypperlig på mitt hus. Ikke har vi mye regn heller!
Tranger faktisk ikke vaske dem, men har i varme tørre sommerperioder brukt hageslangen en runde. Selvrensende glass gjør at vi har rene ruter hele tiden, ikke bare i dagene etter vask.
Jeg fant litt info fra min leverandør
http://gilje.no/activeweb.cfm?a_id=823

Solglass er også sterkt å anbefale 8)

Lykke til!
   #9
 221     0Et vindu som er skittent øverst og rent nedest ser enda værre ut enn om hele er skittent, og hva er poenget med å betale for selvrensende når du likevel må vaske?


Poenget er vel at du slipper og vaske de, om de ikke blir utsatt for sol og regn og vasker seg selv er det bare å spyle slangen over de så blir de rene. Det blir ikke vanlige vinduer, da er det fram med stige og nal og hele pakken.. Dessuten er de mye finere å se ut av når det regner ;D

Selvrensende vinduer skal ikke skrapes eller ripes, da kan du få skade på belegget. Unngår man dette lever det like lenge som vinduet i seg selv. Kladdemerker kan ikke ødelegge belegget. Vi hadde feks servicemann fra Gilje her og han måtte pusse (gni hardt med fille) nesten alle vinduene for det var  noe søl på de og dette gikk helt fint.. Har hatt Gilje Bioclean i ett drøyt halvt år nå, veldig fornøyd
og skjønner ikke hvorfor ikke flere velger dette, kostnaden er tross alt ikke så stor :)

Her kan men lese mer om Bioclean og det vises hvordan vinduet er annerledes når det regner på det:
http://www.gilje.no/media/documents/Artikler/Bioclean.pdf/url]
   #10
 3 387     0
Der de ikke blir utsatt for sol hjelper ikke vannslangen særlig mye mer enn om en benytter den på vanlige vinduer.

Kanskje forskjell på ulike produsenter. Min erfaring med disse vinduene i halvannet år gjorde at vi valgte bort den funksjonen på glasset. Enten får jeg vaske vinduene selv eller så går det an å få noen til å komme og vaske vinduene utvendig tre fire ganger i året. Det har jeg hatt tidligere og det er veldig greit.