29 778    22    3  

Ventiler til dør

 340     Nord-Norge     0
Hvor finner jeg ventiler for å sette på dørbladet?
Vi må ha det for luft gjennomstrømningen i huset  med ventilasjons anlegget...
Vi bygger ett finsk hus, og dørene som fulgte med har ikke mulighet for å få freset ut luftespalte på hverken dørbladet eller karmen, så da blir det å lete etter noen fine ventiler i hvit plast, eller metall til en overkommelig penge. Døren har en egen "list" rundt hele dørbladet som på en måte legger seg utenpå dørkarmen.
Har funnet noen på ett maritimt nettsted, men prisen var jo på tusen lappen, og når vi skal ha til 12 dører blir det litt for drøyt.

Å det bør helst være nettbutikk, da jeg bor på ett gudsforlatt sted på en øy ute på kysten av Finnmark.

   #1
 475     Trondheim     1
Hei.

Litt usikker på om du tenker på en ventil (type båtventil?), eller en slags form for spalteventil?

I huset vi har flyttet inn i, så har de på et bad pusset opp for 7 år siden ikke satt inn badromsterskel under døra, så vifta får ikke nok luft til å kunne dra den fuktige lufta ut. Jeg vurderer å enten frese ut terskelen i bunn, eller å bore hull i dørbladet. sistnevnte krever at man skrur noe penere utenpå for å dekke hullene, og det er kanskje det du tenker på også?

Jeg så noe som egnet seg på Tempe VVS-senter her i Trondheim. et hvitt smalt plastgitter/sjalusi, ca 20 - 25 cm langt, beregnet på nettopp dette. Han som jobbet der hadde selv benyttet det selv når han også måtte bore hull i dørbladet nederst.
   #2
 550     Auli     0
En kamerat har nettopp fått pusset opp litt og lagt balansert ventilasjon i leiligheten sin.
Her er det kappet ut 3 hull, runde, nederst i dørbladet - deretter er det satt inn 3 små nedovervente sjalusiventiler som er runde.

Dette ble gjort i regi av borettslaget han hadde leiligheten i - kan sjekke om han vet noe mer om det.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 340     Nord-Norge     1
Hvilken ventil vi skal ha, vet vi vell egentlig ikke enda. De jeg så på, og likte, var slike avlange i metall som en kunne skyve til siden for å stenge. Kona var ikke helt begeistra for disse, og spesielt ikke når hus så prisen.
Hadde vært fin om du kunne høre hvor de i borettslaget hadde fått tak i dem.
   #4
 1 231     Bergen     0
Fortsatt ingen som har funnet noe slikt i en nettbutikk? Jeg har trålet byggebutikker i Bergen i et halvår uten å ha funnet det til nå.
   #5
 3 258     Akershus     0
Sjekk sjapper for båtutstyr, de har mange typer ventiler. Seasea og maritim mener jeg begge har online butikker.
Signatur
   #6
 1 333     Bergen     0
Fortsatt ingen som har funnet noe slikt i en nettbutikk? Jeg har trålet byggebutikker i Bergen i et halvår uten å ha funnet det til nå.


Som andre har nevnt her så er forhandlere av båtutstyr et alternativ. I Bergen kan Faannessen være et alternativ, men nettbutikken deres har ikke noe særlig utvalg.

Ellers er det bare til å improvisere, tenk kjøleskaprist, ventilasjonsrister, peisrister, strekkmetall og rister i det hele tatt. Det kommer an på hvilken type hull du går for i døren; rektangulært, rundt, ovalt, eller kanskje bare flere spalter i sagbladtykkelse som du lar stå uten inndekking? Med håndfres eller dykksag klarer du det.
Signatur

   #10
 1 333     Bergen     0
Lindab har avdeling i Åsane om du ønsker kontakt med dem. Klarte å sikre meg en spesiell ventilrist der selv (som du kan se bak spisestedet i foajeen på Bergen kino)...Smile
Signatur