287    10    0  

Istapper fra gesimsen. Et problem?

 64     Eidsvoll     0
Er det riktig at istapper kommer fra lufting i gesimsen eller er det tegn av et problem? Se bilde:


Istapper fra gesimsen. Et problem? - IMG_5232.JPG - richragan
Istapper fra gesimsen. Et problem? - IMG_5232.JPG - richragan
Signatur

   #2
 1 870     Akershus     0
Kan være så enkelt som at undertaket ikke er ført ut i renna. Det kan også være tegn på lufteproblemer..


.Thag
Signatur
   #3
 3 035     Gol     0
Som sagt over her. Kan være undertaket som ikke er ført ut og opp i renna, lufteproblemnkan det værer eller en lekkasje i taket ditt, eller kondens. Verdt og sjekke opp i.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 64     Eidsvoll     0
Har du flatt tak?

Går isen opp i gesimsen eller har den bygget seg opp på undersiden av planken?

Nei, det er skrå tak.

Det ser ut som isen er opp i gesimsen.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 64     Eidsvoll     0
Takk.

Jeg vil undersøke det om våren. Jeg tipper jeg må fjerne takstene for å sjekke at undertaket er ført ut og opp i renna. Stemmer det?
Signatur
   #6
 206     Asker     0
Det kan tyde på at vannet da kommer inn ovenfor takrennen siden vann tross alt sjeldent renner oppover.

Personlig vill jeg tatt vekk en del av plankene på undersiden for å se hvor vannet kommer fra. Ta vekk ett bord eller to å se hvor vannet trenger inn. Ta nytt bilde og legg inn så er det lettere å gi gode råd/svar Smile
TSt
   #7
 3 136     0
Til våren kan alt tilsynelatende være OK igjen så da trenger en ikke finne noe direkte galt (annet enn noe fordårlig lufting etc) Så ville forsøkt å finne ut av dette mens problemet er der. Kondens på undersiden av undertak som renner nedover og fryser er også en mulighet.

   #8
 24     0
Jeg har også samme problem. Hos meg kommer is tappene når jeg fyrer med peisen. Tappene danner seg kun der pipa er. Har ikke sjekket opp dette enda, men jeg tipper at damperra i himlingen innvendig over peisen er utett. Varm inneluft siger ut på loftet og kondenserer i gesimskassa.
HSt
   #9
 16 780     Sørum     0
Du bør som det antydes over prøve å se på problemet mens det synes, vil tro at det er risiko for at du smelter snø rundt pipe og det er viktig å finne ut om det renner oppå undertaktekkingen ned mot takrenna, men at det ikke kommer helt ut i renna. Til sommeren ser du kanskje ikke hvorfor det skjer
   #10
 15 646     Akershus     0
Isdemning ute rundt pipa kan kanskje være en forklaring også. Ser pipa til naboen, den smelter ned snøen ute i en god sirkel rundt pipa. Dobbel Lecapipe. Forblendet i stue, ubehandlet kaldloft, pusset ute.
Signatur