117 285    31    52  

Min erfaringer med Epoq

 1 323     Østlandet     6
Etter en runde tidlig i vår blant "billigflatpakkekjøkken"-leverandørene falt valget til slutt på Epoq. HTH ble valgt bort pga pris og tilgjengelighet her vi bor. Kvik ble valgt bort pga dårlig utvalg og ikke minst vår lokale kjøkkenkonsulent som er den dårligste selgeren jeg noensinne har møtt på i en butikk. Og Ikea ble valgt bort tildels pga tilgjengelighet, men mest pga at deres nye modulkjøkken passet dårlig med målene på vårt kjøkken.

På vårt lokale Elkjøp hadde de ansatt en meget hyggelig og hjelpsom konsulent, som hadde tid, og hvor man kunne bestille time på forhånd.
Vi hadde på forhånd brukt mange timer med deres tegneprogram, og etterhvert funnet det vi syntes var den beste løsningen. Denne tok vi med til Elkjøp hvor konsulenten hjalp oss med å verifisere alle løsninger o.l.

Vi handlet når det var kampanje, men ønsket det ikke levert før i juli/august, noe det ble. Så erfaring med leveringstider etc har jeg ikke.

   #1
 22 342     Akershus     2
Hvis det ble levert på tiden er det vel bra.

Hvordan var det å montere det? Hvordan var kvaliteten på sponen osv?

Ikea var i hvert fall fin å montere, den beste jeg kan komme på, og kvaliteten på platene har vært ok. Kvik har jeg kun sett at noen har montert og observert at det er av de mest knotete å montere og at løsningene kanskje ikke var de beste.
  (trådstarter)
   #2
 1 323     Østlandet     2
Kjøkkenet kom i 7 store esker på pall, som veide alt fra 25 - 200kg. Det virket i utgangspunktet som noe tilfeldig hva som var pakket sammen, og det var heller ikke med noen oversikt over hvilken pall som inneholdt hva.

Men det var en pakkliste nede i hver pall, så det første vi gjorde var å nummere pallene og pakklistene slik at det ble enklere å finne det vi trengte.

Absolutt ingenting var skadet, og vi fant tilslutt kun EN feil. Det manglet hylleplater til to skap, mens det i stedet var sendt med to dører som ikke tilhørte vårt kjøkken. Så her hadde det nok gått litt fort i svingene under pakkingen regner jeg med.

Det fulgte med en "bok" med monteringsanvisninger og tips, en stiftepistol i plastkoffert og en "godtepose" med ekstra skruer, plugger, vinkler etc.
(Et lite tips til Epoq er at det kunne godt vært merket hvilken eske/pall dette lå i)
  (trådstarter)
   #3
 1 323     Østlandet     5
Monteringen er i det store og hele veldig rett frem og veldig enkelt. Med noen få unntak.
Vårt største (og eneste?) problem under monteringen var høyskap for integrert stekeovn og mikro, med skuffer.
Her er monteringsanvisningen veldig mangelfull da det kun viser et eksempel på et høyskap for integrering, og det var selvsagt ikke maken til det vi hadde bestillt.
Bl.a. så har disse skapene lufting i bakkant og derfor er ikke bakplaten festet på baksiden men i et spor på sidene i skapet. Problemet var bare det at når skapskroget var montert og satt på plass så var det ikke plass til skuffene! For det fulgte med vanlige skuffer med full dybde, som da krasjet med bakveggen.

En annen "feil" var rett benkeskap for hjørne. Dette skapet er 120cm langt, men har kun et ben ihvert hjørne. Så her satte jeg under et "ben" på midten da det var synlig sig i skroget bare etter at jeg hadde montert karusellen. Riktignok blir det skrudd inn i tilstøtende benk og opp i benkeplaten også, men dette synes jeg var for dårlig. Et plastben til hadde ikke kostet fabrikken mange ørene.

Kvaliteten ellers er vi tvers igjennom veldig fornøyd med. Og mens Ikea sier at sine skuffer maks tåler 20kg, sier Epoq at deres skuffer er testet med 40kg og åpnet/lukket 60000 ganger!

Det er allikevel verdt å merke seg at Epoq har 25 års FUNKSJONSgaranti. Slik jeg har forstått det gjelder vel Ikea sin garanti på alt.
   #4
 620     Hordaland     1
Sammenlignet du pris med Ikea?

Har Epoq samme høyder på spikerslag som Ikea sitt gamle system?

Sist jeg monterte Ikea-kjøkken (gammelt system) rotet jeg også en del med høyskapet for stekeovn. Syntes monteringsanvisningen var mangelfull og veldig generell i forhold til alle variantene som finnes av innredning i slike skap...
  (trådstarter)
   #5
 1 323     Østlandet     1
Det var kampanje hos begge leverandørene i vår, så jeg vet ikke helt prisdifferansen med veiledende priser. Men forskjellen er liten.

Innfestingshøyde fra gulv er 2270mm ved 233cm høyde og 2046mm ved 211cm høyde.
233cm er altså totalhøyden om man har høye overskap (92cm) som går helt opp til taket, og 211cm er totalhøyden om man har standard overskap (70cm).

Innbyggingskap for ovn/mikro og skap over kjøl har andre innfestingshøyder.

Hva det var på gamle Ikea har ikke jeg peiling på.
   #6
 30     1
Vi har hatt vårt Epoq kjøkken siden påsken i år og er fortsatt svært fornøyd.
Enig i at monterinsanvisningen for høyskap for komfyr og mikro var dårlig, men vi fikk det til med litt logisk tankegang :)

Ellers så fikk vi veile vintrine dører, kjøkkenet vårt er fasett hvit mens i tegneprogrammet kunne man kun velge vintrine dører i alu (programmet er oppdatert og dette er rettet på) så vi regnet med at selgeren skjønte av vi skulle ha dem også i hvit fasett, fikk altså alu og tenkte at det ikke så, så aller verst ut. Men nå har vi hatt kjøkkenet en stund og ønsket å få dem i riktig farge og utførelse, jeg tok kontakt med Epoq og fikk forklart meg samt at jeg ønsket å kjøpe nye dører fikk da beskjed om å gi dem konto nr mitt så skulle jeg få tilbake penger før dørene (alu kostet 550kr mer enn fasett) så jeg fikk pengene tilbake og de sendte dørene gratis til meg.

Jeg er SVÆRT fornøyd med epoq og elkjøp sin kundeservice, de er helt fantastiske og lett å få tak i.

Om andre skal bestille kan jeg anbefale laminat benkeplate i betong fargen. Samt underlimt vask dette er helt fantastisk flott.

Vi bestilte under kampanje og fikk kjøkkenet uten hvitevarer til rundt 22 000,- inkl mva og frakt, det er ett middels stort kjøkken.

Jeg anbefaler altså EPOQ til alle som skal ha seg nytt kjøkken. Ja, det er billig, men de har god service, det ser bra ut og virker fortsatt veldig solid.
   #7
 1     7
Min erfaring er at IKEA kjøkken er bedre på det meste utifra min erfaring.

IKEA
+ Pris
+ Alltid en ansatt som kan hjelpe
+ Lettere å montere
+ Fikk ingen feil eller ødelagte varer levert hjem.
- kun slependen tilbyr hjemkjøring av kjøkken.

EPOQ Lefdal
- Fikk levert en ødelagt ovn, feil oppvaskmaskin og feil vask.
- Måtte ta MANGE telefoner før en kundekonsulent endelig satt meg over til Epoq, som igjen bare kunne svare på mail.
- Lefdal har ingen varer på lager, DVs om noe blir levert feil må du vente 1-3 uker for å få dem levert.
- litt vanskeligere å montere
- Da kjøkken avd ansvarlig skulle være borte en uke, kunne ingen i butikken hjelpe til
- Epoq er litt dyrere enn IKEA


altså, med andre ord, vi kommer aldri til å bestille epoq kjøkken igjen!!!!!

  (trådstarter)
   #8
 1 323     Østlandet     2
Jeg har ingen erfaring med IKEA, men hvordan det kan være lettere å montere forstår jeg nesten ikke er mulig  ;)

Ellers så er det dårlig erfaring med deres lokale Lefdal butikk du beskriver og ikke med kjøkkeninnredningen.

Vi kjøpte vårt kjøkken hos Elkjøp Gjøvik og er veldig fornøyd med hjelpen vi fikk av deres kjøkkenkonsulent.

Man vil jo få forskjellig erfaring med et kjøp alt ettersom hvor flinke de er hos den lokale forhandler.
   #10
 14     oppland     2
Vi kjøpte også epoc kjøkken fra Elkjøp på gjøvik, veldig fornøyd med priser og servicen, har riktignok ikke fått kjøkkenet enda (får det 18 desember), vi bestilte under kampanje og kjøkkenet kom vel på 37 000 Smile
Min erfaringer med Epoq - 1294379_10151610480961780_24010647_o.jpg - SiljeO
Signatur