1,140    4    0  

Utvide garasje helt inntil husvegg?

 19     0
Hei,
Har en liten garasje som er ubrukelig til å ha bilen i, fordi det er en skråmur rett utenfor langs grensa til naboen. Jeg lurer på om det er lov, og hva jeg bør tenke på om jeg skal "fjerne" gjennomgangen her, og ha garasjen helt bort til husveggen? Tenker også å sette inn en port som er en meter breiere.
Garasjen er i dag bare 25 kvadrat, så kommer godt under 50 kvadrats grensa.
Utvide garasje helt inntil husvegg? - Snapchat-5855204585956368283.jpg - haavardnk
Utvide garasje helt inntil husvegg? - Snapchat-8013424836388434155.jpg - haavardnk

HSt
   #1
 36,841     Lillestrøm kommune     0
Utvidelse skulle være lov hvis ikke reguleringsplan legger noen feller. Hvis det er gjort noe brannmessige krav i veggen så kan det hende at disse krav overføres til noen av de andre veggene/konstruksjonene.
  (trådstarter)
   #2
 19     0
Det er brannvegg i husvegg, dvs dobbel gips. Men hvor finner man ut av slikt? Hvem spør man?

Ifht brannfare, vil jeg no si at garasjen er like sannsynlig for å føre videre en brann nå som om jeg fjerner midtgangen?
HSt
   #3
 36,841     Lillestrøm kommune     0
Enig, hvis avstand til naboen er under 8m så kan det kanskje være at åpningen er brukt til å gi bedre brannsperre. Men er egentlig enig i ditt svar over.
Ebe
   #4
 4,452     Vestlandet     0
Det er felles takkonstruksjon? Da vil jeg påstå at denne garasjen allerede er et tilbygg, i motsetning til en frittstående garasje.

Strengt tatt så blir vel det nye arealet et tilbygg, men så lenge det er under 15 kvm og skal brukes til garasje/bod så er det vel også greit i forhold til søknadsplikt.

Problemet kan vel oppstå dersom du må flytte en hel bærevegg, da nærmer du deg en eventuell underbygging. Eller i hvertfall noe som du ikke kan stå for selv. Men jeg vil tro at garasjeveggen er en lettvegg?

Brannkrav må du uansett tildfredsstille, spesielt siden det står så nærme nabogrensen. Så vær sikker på at du ikke ødelegger noe her. Legg heller på et ekstra lag eller to med gips.

Siste vurdering er hvor strenge din kommune er på en fasadeendring. Her er det bare din kommune som kan gi svar.

Uansett, så får du nok lov til dette. Spørsmålet er bare hvilken vei du må gå. Du kan jo høre med kommunen din. Ellers kan du snakke med nabo og bare "vurdere det til" at dette går innunder de nye reglene for tiltak unntatt søknadsplikt.
Signatur